reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej dziewczyny w sumie sama nie wiem co mam pisać po wczorajszej wizycie.
Byłam u mojej dr i dostałam skierowanie do szpitala w związku z twardnienie brzucha i szyjka 1.89 cm, miękka. Pojechałam do szpitala tam na IP podłączyli mnie do ktg, zbadali i zrobili usg. W ktg brak skurczy (ale ja te skurcze czułam - 40). W badaniu szyjka ok. Na usg szyjka 31mm. W związku z tym odesłali mnie do domu. I nie mam pojęcia co myśleć!!!

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Faktycznie dziwne. [emoji20]
Mogłaś zadzwonić do swojej doktorki i zdać jej relacje... z wizyty w szpitalu.

reklama
Byłam u mojej dr i dostałam skierowanie do szpitala w związku z twardnienie brzucha i szyjka 1.89 cm, miękka. Pojechałam do szpitala tam na IP podłączyli mnie do ktg, zbadali i zrobili usg. W ktg brak skurczy (ale ja te skurcze czułam - 40). W badaniu szyjka ok. Na usg szyjka 31mm. W związku z tym odesłali mnie do domu. I nie mam pojęcia co myśleć!!!

ja pitole ale zamieszanie!! No właśnie ja tez tak miałam w szpitalu szyjka 3,1 u gina 3,8...potem u gina 2,4 na usg u innego 3,5...szkoda że się nie zapisały no mi sie każdy który czuję zapisuje bo widzę wykresy....40 sztuk czułaś? KTG 30 minut?

ja pitole ale zamieszanie!! No właśnie ja tez tak miałam w szpitalu szyjka 3,1 u gina 3,8...potem u gina 2,4 na usg u innego 3,5...szkoda że się nie zapisały no mi sie każdy który czuję zapisuje bo widzę wykresy....40 sztuk czułaś? KTG 30 minut?
No zapisywały się na wykresie ale powiedział że takie skurcze to nie skurcze!!! Moc 40... Ktg 25 minut. Ale różnica 13 mm!?!?! Dziwne to...
Faktycznie dziwne. [emoji20]
Mogłaś zadzwonić do swojej doktorki i zdać jej relacje... z wizyty w szpitalu.
Dzwoniłam. Włączyła mi luteine 2*1 i wizyta w czwartek. Kazała leżeć plackiem.

No zapisywały się na wykresie ale powiedział że takie skurcze to nie skurcze!!! Moc 40... Ktg 25 minut. Ale różnica 13 mm!?!?! Dziwne to...

Dzwoniłam. Włączyła mi luteine 2*1 i wizyta w czwartek. Kazała leżeć plackiem.

a ok bo moje mialy pod 100 ...regularne..zwalają na wielowodzie...

a ok bo moje mialy pod 100 ...regularne..zwalają na wielowodzie...
Boję się strasznie o synka... Czekam na niego już 8 lat i modlę się żeby z nim wszystko było dobrze...
Poza tym u lekarza z pakietu w tamtą środę waga była 1900 gr a wczoraj u mojej prowadzącej i w szpitalu 1750 gr...

Boję się strasznie o synka... Czekam na niego już 8 lat i modlę się żeby z nim wszystko było dobrze...
Poza tym u lekarza z pakietu w tamtą środę waga była 1900 gr a wczoraj u mojej prowadzącej i w szpitalu 1750 gr...

Chyba też bym się martwila, ale co na to doktorka mówiła? Na ta wagę?

Byłam w dosłownie takiej samej sytuacji jak Ty. Dostałam skierowanie do szpitala z szyjka 1,8, tam usg gdzie szyjka wynosiła 2,4. Dostałam luteine, nakaz leżenia i pobrali mi posiew po czym wysłali do domu.

Byłam w dosłownie takiej samej sytuacji jak Ty. Dostałam skierowanie do szpitala z szyjka 1,8, tam usg gdzie szyjka wynosiła 2,4. Dostałam luteine, nakaz leżenia i pobrali mi posiew po czym wysłali do domu.
To mimi przy takiej długości szyjki podali sterydy na rozwój płuc,tractocil,wyleczyli bakterie.Trzymali mnie 2 tygodnie.Tyle,że u mnie jest rozwarcie jeszcze.

ET: 07.04.2017
emoji173.png
emoji173.png
emoji173.png
emoji173.png
no to różnica to kwestia sprzetu i lekarza tym bym sie nie martwiła a to 32 tydz?? To 1750 to normalna waga...

reklama
To mimi przy takiej długości szyjki podali sterydy na rozwój płuc,tractocil,wyleczyli bakterie.Trzymali mnie 2 tygodnie.Tyle,że u mnie jest rozwarcie jeszcze.
no rozwarcie to juz poważna sprawa i dają sterydy i włączają tokolize... ale szyjką twardą zamkniętą nawet skróconą do 1,5 po 30 tyg to się nie przejmują...

Do góry