reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzień dobry, jestem tu nowa i dołączyłam na forum ze względu na twardniejący brzuch i krótka szyjkę. Aktualnie jestem w 21 tc. Przedwczoraj byłam na usg połówkowym, dzidzia rozwija się prawidłowo, aktualnie wazy 330g. Niestety podczas badania stwardniał mi brzuch co nie spodobało się mojej Pani doktor i zaleciła mi w związku z tym dużo odpoczynku i luteinę dopochwowo. Aktualnie szyjka ma 3 cm wiec do najdłuższych niestety nie należy. Martwią mnie te twardnienia brzucha, bo rzeczywiście jak nie leżę to pojawiają się od czasu do czasu, ale myślałam ze są to skurcze b-h. Dosyć mocno odczuwam ruchy małej, bo jestem bardzo szczupła i mam mało tkanki tłuszczowej, w związku z czym macica jest mocno na wierzchu- ruchy zaczęłam czuć w trakcie 18 tyg, a od 20 to już je widać gołym okiem jak leżę. Jak leżę brzuch jest miękki, natomiast jak chodzę jest ogólnie twardszy, ale to chyba działanie grawitacji ? Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.

reklama
Dzień dobry, jestem tu nowa i dołączyłam na forum ze względu na twardniejący brzuch i krótka szyjkę. Aktualnie jestem w 21 tc. Przedwczoraj byłam na usg połówkowym, dzidzia rozwija się prawidłowo, aktualnie wazy 330g. Niestety podczas badania stwardniał mi brzuch co nie spodobało się mojej Pani doktor i zaleciła mi w związku z tym dużo odpoczynku i luteinę dopochwowo. Aktualnie szyjka ma 3 cm wiec do najdłuższych niestety nie należy. Martwią mnie te twardnienia brzucha, bo rzeczywiście jak nie leżę to pojawiają się od czasu do czasu, ale myślałam ze są to skurcze b-h. Dosyć mocno odczuwam ruchy małej, bo jestem bardzo szczupła i mam mało tkanki tłuszczowej, w związku z czym macica jest mocno na wierzchu- ruchy zaczęłam czuć w trakcie 18 tyg, a od 20 to już je widać gołym okiem jak leżę. Jak leżę brzuch jest miękki, natomiast jak chodzę jest ogólnie twardszy, ale to chyba działanie grawitacji ? Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.
Witamy :)
A w ciągu dnia ile razy twardnieje Ci brzuch?
Stwierdzenia macicy na wierzchu bardzo nie rozumiem... Ja pierwsze ruchy poczułam w 16 tygodniu więc ten 18-20 tydzień to tak normalnie :)
Jak chodzę to brzuch mam miękki, zresztą u mnie bardzo rzadko twardnieje brzuch, a w poniedziałek skończymy 32tc. Ale w okolicy 20 tc twardnial częściej... A bynajmniej takie odnoszę wrażenie. Może ten duphaston i luteina działają takie cuda ;)

Odpoczywaj jak najwięcej

Byłam dzisiaj u mojej lekarki.Mam rozwarcie na 2 cm,krótka szyjka ale nie zgładzona.Dziecko waży 2235 gramów i się zastanawiam czy nie trochę mało jak na ten tydzień.20 listopada mam mieć wizte w szpitalu i mam mieć robione ktg.

Byłam dzisiaj u mojej lekarki.Mam rozwarcie na 2 cm,krótka szyjka ale nie zgładzona.Dziecko waży 2235 gramów i się zastanawiam czy nie trochę mało jak na ten tydzień.20 listopada mam mieć wizte w szpitalu i mam mieć robione ktg.
Mi się wydaje, że waga ok na ten tc [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Lienka zapytaj prosze tej dziewczyny jakie stezenie kwasow zolciowych miala jak przyszla do szpitala i od ktorego tygodnia lezy?
lezy od 32 tyg miała kwasy 7 dostaje.leki. Maja jej wywolywac kolo 36 tyg...ale poniewaz kwasy nie rosna to maja czekać dłużej moze nawet do terminu...i całość w szpitalu.

reklama
lezy od 32 tyg miała kwasy 7 dostaje.leki. Maja jej wywolywac kolo 36 tyg...ale poniewaz kwasy nie rosna to maja czekać dłużej moze nawet do terminu...i całość w szpitalu.
7?? Kurczę, ja miałam 7,5 i akurat we wtorek pytałam o to mojego gina, powiedział że do 10 jest ok... czyli kolejna pozycja do mojej listy zmartwień [emoji20] tzn miałam to i tak kontrolować, ale po skończonym 30tc a tak to zrobię badania wcześniej...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry