reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzień dobry, jestem tu nowa i dołączyłam na forum ze względu na twardniejący brzuch i krótka szyjkę. Aktualnie jestem w 21 tc. Przedwczoraj byłam na usg połówkowym, dzidzia rozwija się prawidłowo, aktualnie wazy 330g. Niestety podczas badania stwardniał mi brzuch co nie spodobało się mojej Pani doktor i zaleciła mi w związku z tym dużo odpoczynku i luteinę dopochwowo. Aktualnie szyjka ma 3 cm wiec do najdłuższych niestety nie należy. Martwią mnie te twardnienia brzucha, bo rzeczywiście jak nie leżę to pojawiają się od czasu do czasu, ale myślałam ze są to skurcze b-h. Dosyć mocno odczuwam ruchy małej, bo jestem bardzo szczupła i mam mało tkanki tłuszczowej, w związku z czym macica jest mocno na wierzchu- ruchy zaczęłam czuć w trakcie 18 tyg, a od 20 to już je widać gołym okiem jak leżę. Jak leżę brzuch jest miękki, natomiast jak chodzę jest ogólnie twardszy, ale to chyba działanie grawitacji ? Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.

reklama
Dzień dobry, jestem tu nowa i dołączyłam na forum ze względu na twardniejący brzuch i krótka szyjkę. Aktualnie jestem w 21 tc. Przedwczoraj byłam na usg połówkowym, dzidzia rozwija się prawidłowo, aktualnie wazy 330g. Niestety podczas badania stwardniał mi brzuch co nie spodobało się mojej Pani doktor i zaleciła mi w związku z tym dużo odpoczynku i luteinę dopochwowo. Aktualnie szyjka ma 3 cm wiec do najdłuższych niestety nie należy. Martwią mnie te twardnienia brzucha, bo rzeczywiście jak nie leżę to pojawiają się od czasu do czasu, ale myślałam ze są to skurcze b-h. Dosyć mocno odczuwam ruchy małej, bo jestem bardzo szczupła i mam mało tkanki tłuszczowej, w związku z czym macica jest mocno na wierzchu- ruchy zaczęłam czuć w trakcie 18 tyg, a od 20 to już je widać gołym okiem jak leżę. Jak leżę brzuch jest miękki, natomiast jak chodzę jest ogólnie twardszy, ale to chyba działanie grawitacji ? Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.
Witamy :)
A w ciągu dnia ile razy twardnieje Ci brzuch?
Stwierdzenia macicy na wierzchu bardzo nie rozumiem... Ja pierwsze ruchy poczułam w 16 tygodniu więc ten 18-20 tydzień to tak normalnie :)
Jak chodzę to brzuch mam miękki, zresztą u mnie bardzo rzadko twardnieje brzuch, a w poniedziałek skończymy 32tc. Ale w okolicy 20 tc twardnial częściej... A bynajmniej takie odnoszę wrażenie. Może ten duphaston i luteina działają takie cuda ;)

Odpoczywaj jak najwięcej

Byłam dzisiaj u mojej lekarki.Mam rozwarcie na 2 cm,krótka szyjka ale nie zgładzona.Dziecko waży 2235 gramów i się zastanawiam czy nie trochę mało jak na ten tydzień.20 listopada mam mieć wizte w szpitalu i mam mieć robione ktg.

Byłam dzisiaj u mojej lekarki.Mam rozwarcie na 2 cm,krótka szyjka ale nie zgładzona.Dziecko waży 2235 gramów i się zastanawiam czy nie trochę mało jak na ten tydzień.20 listopada mam mieć wizte w szpitalu i mam mieć robione ktg.
Mi się wydaje, że waga ok na ten tc [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Lienka zapytaj prosze tej dziewczyny jakie stezenie kwasow zolciowych miala jak przyszla do szpitala i od ktorego tygodnia lezy?
lezy od 32 tyg miała kwasy 7 dostaje.leki. Maja jej wywolywac kolo 36 tyg...ale poniewaz kwasy nie rosna to maja czekać dłużej moze nawet do terminu...i całość w szpitalu.

reklama
lezy od 32 tyg miała kwasy 7 dostaje.leki. Maja jej wywolywac kolo 36 tyg...ale poniewaz kwasy nie rosna to maja czekać dłużej moze nawet do terminu...i całość w szpitalu.
7?? Kurczę, ja miałam 7,5 i akurat we wtorek pytałam o to mojego gina, powiedział że do 10 jest ok... czyli kolejna pozycja do mojej listy zmartwień [emoji20] tzn miałam to i tak kontrolować, ale po skończonym 30tc a tak to zrobię badania wcześniej...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry