reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A czy ma ktoras z Was pessar? Ja mam mega upławy przez ten krazek az czasem sie boje ze to wody :/ a jakie sa dlugosci Waszych szyjek? Prosze o odpowiedzi bo jestem nowa i chce poznac Was lepiej :) a i w ktorych tygodniach jestescie?
Ja 34t3d szyjka rozpulchniona 2,8 cm i rozwarcie zewn na 1 cm (stan sprzed tygodnia) mam bolesne skurcze- kilka dziennie i częste twardnienia. Pessara nie mam, ale obfite gęstawe białe upławy, czy raczej śluz to norma u mnie i ja to się stale zastanawiam czy to juz nie czop tym razem... Ale póki co ten śluz bez krwi, czyli chyba spoko

reklama
Ja mam szewek. U mnie 29t0d :)
I szyjka 3,8cm
O proszę jaka imponująca szyjka :D pewnie jeszcze dłuuugo na niej pociągnięcie z dzidziusiem :) czemu z serca kibicuję! A od dawna masz szew? Ja, o dziwo, mimo moich mega twardnień, które towarzyszą mi praktycznie od poczatku ciąży, do niedawna miałam jeszcze 4 cm, ale u mnie to się juz posypało, lekarze mówią że przy 4tej ciąży to dziwne gdyby bylo inaczej hehehe

Hej u mnie zwrot akcji. powiedzieli że nie będa czekać na wynik kwasow tylko założą dziś balonik. W nocy mnie strasznie skora swedziala. Teraz też swędzi. Zobaczymy :)

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie dzis 30t4d dzis nam wizytę wiec sue dowiem jaki aktualny stan szyjki. Tydzien temu 2.59 twarda, zamknięta czyli bez zmian po tygodniu lezenia. U mnie na skrocenie mialo wpływ łyżeczkowanie w 10tc w pazdz.zeszlego roku. W pierwszej ciązy szyjka zaczela sie skracac dopiero w 35tc. Biore luteine 2x2, nospe 3x1 i aspargin 3-4x 1. Co do twardnienia brzucha hmmm bolesnych nie mam ale po poludniu jak juz chodze to czuje worek kamieni przed sobą. Ogolnie poleguję duzo ale pozwalam sobie na drobne prace domowe i mam 4letnią córkę wiec wiecie jak jest :-)
Zobaczymy dzis!

reklama
Do góry