reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Przy maluchu to wiadomo że szybki powrót do sprawności jest błogosławieństwem, ale ja akurat z najbliższego otoczenia mam bardzo odmienne opinie co do powrotu do sil po sn czy cc. Na prawdę dziewczyny różnie to znoszą. Ja rodziłam tylko sn i sobie chwalę, ale moja koleżanka miała 3 razy cc i za każdym razem znosiła to rewelacyjnie, wracała do sił jeszcze szybciej ode mnie [emoji14] a pierwszy miałaś naturalny?
Tak pierwszy naturalny

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wlasnie to miałam napisac,na taka jesien czekałam.Jak już przyszla ,to trzeba w domu lezec.Nie wiem czy to przez zmiane pogody,ale glowa mi peka.Zmierzylam ciśnienie i wyszlo 146/56 .Czy według Was miesci się w normie ,bo ja wogole nie orientuje się w tym temacie.

Wlasnie to miałam napisac,na taka jesien czekałam.Jak już przyszla ,to trzeba w domu lezec.Nie wiem czy to przez zmiane pogody,ale glowa mi peka.Zmierzylam ciśnienie i wyszlo 146/56 .Czy według Was miesci się w normie ,bo ja wogole nie orientuje się w tym temacie.
To pierwsze trochę za wysokie, powinno być poniżej 140

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

To pierwsze trochę w
To pierwsze trochę wysokie a drugie niskie. Może zadzwon do prowadzącego.

reklama
Czesc dziewczyny :) chetnie sie do Was dolacze bo wsparcie sie bardzo przydaje. Krociutko jak to wyglada u mnie.. obecnie 31 tc, pierwsze miesiace oprocz typowych dolegliwosci ciazowych bylo ok. Na poczatku wrzesnia lekarz wyslal mnie do szpitala z niewydolnoscia szyjkowa. Decyzja o pessarze ale wykryto u mnie bakterie e coli, ktora zwalczylam dopiero po drugiej dawce lekow. W miedzyczasie wypisalam soe ze szpitala bo mi psychika siadla. Caly czas jestem pod opoeka lekarza prowadzacego. Od srody mam pessar, boli mnie podbrzusze i plecy, biore 2x2 luteine i 3x1 nospe i globulki dopochwowe aby infekcja sie nie nawrocila. Leze plackiem od poczatku wrzesnia. Musze wytrzymac jeszcze 5 tygodni do tego bezpiecznego terminu czyli do 36 tc. Trzymajcie kciuki!

Do góry