reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Anna i co byłaś na ip?
Nie byłam,lekarz do mnie zadzwonił i mówił żeby leżeć i jak nie ma skurczy to się nie denerwowac,chyba ze cos by się działo to wtedy dzwonić do niego,jak na razie ani kropli krwi nie ma ,ja mam szew i może ta taśma delikatnie podraznila jakieś naczynko,bo b male było to plamienie.

Ja po kontroli na usg i po wizycie u mojej prowadzącej. Na szczescie szyjka z 21 mm skoczyła do 27 mm. 6 mm a tyle radości :) Nadal leze, aplikuje luteinę i za 3 tyg kolejna kontrola :)

Leżenie naprawde pomaga.

Czytam i cenie Mameginekolog i sama nie jestem w stanie leżeć tak całkiem plackiem 24h na dobę, ale w innym wpisie, o swojej utraconej niedawno ciąży napisała ze mimo wyrobionego zdania na temat kategorycznego leżenia takze uległa i sie położyła na jakis czas. Niestety inne względy zaważyły o tym, ze ciaza nie mogła byc donoszona. Każdy przypadek jest indywidualny i mysle, ze wlasnie tak należy go rozpatrywać. Mnie sie polepszyło i wlasnie dlatego teraz leze ale na kocyku na trawce i doceniam ostatnie piekne dni :)

O to nie wiedzialam ;) w kazdym razie cieszę się ze szyjka sie wydluzyla :) a mogłabyś dac link do tego wpisu?

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

Czytam i cenie Mameginekolog i sama nie jestem w stanie leżeć tak całkiem plackiem 24h na dobę, ale w innym wpisie, o swojej utraconej niedawno ciąży napisała ze mimo wyrobionego zdania na temat kategorycznego leżenia takze uległa i sie położyła na jakis czas. Niestety inne względy zaważyły o tym, ze ciaza nie mogła byc donoszona. Każdy przypadek jest indywidualny i mysle, ze wlasnie tak należy go rozpatrywać. Mnie sie polepszyło i wlasnie dlatego teraz leze ale na kocyku na trawce i doceniam ostatnie piekne dni :)
Ja leżałam od kwietnia do sierpnia ze szwem bez szyjki

U mnie 24 tc za chwilę skończymy, na ostatniej wizycie szyjka miała 3,8 cm :) (czyli wczoraj ) I dzidzia już waży 590 gram :) mamy założony profilaktycznie szewek...
Doktorka twierdzi i wszyscy lekarze u których byłam,że nie ma potrzeby leżeć 24/7. Tylko się oszczędzać :)
Więc spacerujemy i cieszę się ciąża :) A w między czasie poleguje :)

Mam przede wszystkim pilnować wymazow z szyjki macicy, bo to zazwyczaj infekcje osłabiają i skracają szyjke.

reklama
Do góry