reklama
karolyn1987
Fanka BB :)
Ja po wizycie u gina. Szyjka bez zmian. Obwcnie 31+4 dni. Ale gin mi mówi ze moze wytrwam do 35/36 tyg ;/ trochę wcześnie
Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom
Hej Dziewczyny,
Mam na imię Marta Od ubiegłej środy zmagam się z problemem skracającej szyjki, a postanowiłam do Was dołączyć bo szukając informacji na forach to miejsce było jedynym gdzie zauważyłam fajną, zdrową atmosferę i wzajemne wsparcie. Ponadto jestem skazana na trud leżenia i pomyślałam, że w grupie raźniej.
Spodziewam się pierwszego dziecka- syna. Obecnie jestem w 31 tc + 5 a moja szyjka z 41 mm (stan na 01.07) bezobjawowo zeszła do 21 mm (stan na 31.08) ;/ Na szczęście jest zamknięta i twarda. Przyznaję, że należę do aktywnych osób, do końca sierpnia pracowałam, chodziłam na długie spacery po lesie, a i zakupy zdarzyło mi się nosić, ale wszystko w granicach rozsądku... a tu klops. Tak więc leżę... na luteinie (na którą chyba nagle dostałam uczulenia), magnezie i nospie. W piątek kontrola i jeżeli stan się nie poprawi to od poniedziałku szpital celem podania sterydów na rozwój płuc Małego....
Dodam, że jestem z Lublina.
Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamy.
M.
Mam na imię Marta Od ubiegłej środy zmagam się z problemem skracającej szyjki, a postanowiłam do Was dołączyć bo szukając informacji na forach to miejsce było jedynym gdzie zauważyłam fajną, zdrową atmosferę i wzajemne wsparcie. Ponadto jestem skazana na trud leżenia i pomyślałam, że w grupie raźniej.
Spodziewam się pierwszego dziecka- syna. Obecnie jestem w 31 tc + 5 a moja szyjka z 41 mm (stan na 01.07) bezobjawowo zeszła do 21 mm (stan na 31.08) ;/ Na szczęście jest zamknięta i twarda. Przyznaję, że należę do aktywnych osób, do końca sierpnia pracowałam, chodziłam na długie spacery po lesie, a i zakupy zdarzyło mi się nosić, ale wszystko w granicach rozsądku... a tu klops. Tak więc leżę... na luteinie (na którą chyba nagle dostałam uczulenia), magnezie i nospie. W piątek kontrola i jeżeli stan się nie poprawi to od poniedziałku szpital celem podania sterydów na rozwój płuc Małego....
Dodam, że jestem z Lublina.
Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamy.
M.
karolyn1987
Jaka masz teraz szyjkę?Wytrzymasz ja walcze z szyjka od 12 tc a jestem w 31 tc i dalam rade ciagle jestem na luteinie
Wytrzymasz ja walcze z szyjka od 12 tc a jestem w 31 tc i dalam rade ciagle jestem na luteinie
A nie miałaś żadnych przygód z Luteina? Ja wczoraj wieczorem dostałam takiego bólu/pieczenia ze przez chwile myslalam ze moze cos sobie mechanicznie uszkodziłam. Po chwili zrozumiałam, ze to reakcja alergiczna, wskoczyłam do wanny zeby wypłukać z siebie tabletkę. Pominęłam dzis poranna dawkę i wieczorem znów bede próbować. Jezeli sie nie zmieni to biegnę do mojej ginekolozki z prośba o zmiane leku.
Merlie123
Zaangażowana w BB
Bylam 3 tygodnie temu na sprawdzenie szyjki miala 30mm i moja gin mowila ze jest ok i juz nie musze ja sprawdzac ale chce jechac gdzie za 2 tygodnie ja sprawdzić. Czy mialam przygode? Hmm mialam podraznienie ale czulam ze mam tam opuchniete czasami wrazenie takie dziwne tez mialam. Natomiast nigdy mnie nic nie piekło.. ja dokladnie luteiny nie uzywam bo mieszkam za granica i tutaj dostaje inny lek ale to jest czysty progesteron. Kiedys z polski dostalam luteine na wywowalnie okresu to po dwoch dniacg strasznie podbrzusze mnie bolalo i zaraz musiala odstawic...
reklama
karolyn1987
Moja szyjka ma ok 25 mm stąd gin mówi żeby dotrwać do 36 tyg
Podziel się: