reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Powinnaś najpierw zrobić ppsiew moczu aby dobrać antybiotyk. Ale często same bakterie w moczu przy bardzo dobrych innych wynikach moczu nie świadczą o infekcji a to tym, że próbka była źle pobrana. Masz zwiększone leukocyty, białko?

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam podwyższone leukocyty, białka nie. Dzwoniłam do lekarza, kazał wykupić Keflex i przyjmować a w czwartek pojawić się na wizycie.

reklama
Witajcie. Jazka ale wytrzymałas! to w szpitalu się zdziwią jak Cię zobaczą:)
Ja po luteinie na samym początku też dostałam infekcji i teraz biorę tylko ta pod język.
Powiem Wam że tak już się pewnie poczułam że taka duża ciąża i wszystko ok że aż przesadzilam:/ a to gdzieś pojechałam a to grill itp za dużo na raz. I teraz tak mnie boli jak wstaje że zgięta w pół chodzę. Po chwili przechodzi ale zmiana pozycji to koszmar. To dzidzia tak nisko bardzo jest i na coś mi uciska.w poprzednich ciazach nie było czegoś takiego. Tak się wystraszyłam że już prawie całą wyprawke zamówiłam żeby była w razie czego.

Ja jak zaczęłam brać luteinę to tez pojawiło się parcie na pęcherz i szczypanie podczas robienia siusiu. Ale zaczęłam brać Prouro, dużo pic i minęło. W ciąży zalecają brać Prouro (żurawina i wit. C) profilaktycznie.

Ja jak zaczęłam brać luteinę to tez pojawiło się parcie na pęcherz i szczypanie podczas robienia siusiu. Ale zaczęłam brać Prouro, dużo pic i minęło. W ciąży zalecają brać Prouro (żurawina i wit. C) profilaktycznie.
Zaraz po pracy pędzę do apteki. Ogólnie ostatnio dość mało piłam, wiadomo macica uciska na pęcherz, sika się częściej a po trochu to ryzyko infekcji spore. Tym bardziej jak się mało pije.

Witam dziewczyny.Ja dzisiaj byłam ma badaniu szyjki i niestety znowu się skróciła pomimo leżenia na 22mm,jeśli dojdzie do 1,5cm to maja założyć szew a niby wczesniej mi lekarz mówił ze w ciąży bliźniaczej nie zakładają szwu.Czy którąś z was była z bliźniakami i miała zakładany szew?Ja dopiero mam 20 tydz.i strasznie się martwie tym bardziej ze w tamtym roku miałam wysokie poronienie

No to już po. Wody na granicy normy i niestety po weekendzie szpital. Stwierdził że jak wszystko będzie w porządku to 1 noc na obserwacji. Ale przynajmniej dziecko sporo urosło. Waży 2117 g więc chociaż tutaj ok.

reklama
Sama się uspokoisz w szpitalu. Sprawdza przynajmniej wszystko dokładnie. Super, że maluszek urósł [emoji4]

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry