reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

U mnie z tymi ruchami różnie, chyba zależy jak się młoda ułoży, czasem kopie mocno aż mnie boli i to przez długi czas, nawet kilka godzin potragibez przerwy. Dziś w nocy tak wlasnie szalała i rano na Ktg. I nie ma żadnej zasady, czasem cały dzień mało się rusza, a innego dnia istne szaleństwo...wtedy się martwię, ze za dużo się rusza...
I ciagle trzeba się się czymś martwić ;)

reklama
Marcysia, u mnie tętno młodej ciagle inne jest. Jak śpi to wtedy tak 130-140, a jak szaleje to skoki od 120 do 190, na wykresie wielkie zygzaki...tu poniżej strasznie szalała i tętno w okolicach 180 było przez jakies 40 minut.
IMG_0580.JPG

Załączniki

• IMG_0580.JPG
    IMG_0580.JPG
    623,7 KB · Wyświetleń: 1 854
U mnie też twierdzą że tylko raz podaje się sterydy, że jak podali teraz to już więcej nie podadzą. Otóż jutro wychodzę, lekarz powiedział że i tak niedługo znowu wrócę i że nie liczyli ze szew tak długo wytrzyma.
Jak w pierwszej ciąży trafiłam w 31 tyg ze skracającą się szyjką to miałam 3 dawki celestonu dzień po dniu i mimo wszystko dla bezpieczeństwa przetrzymali mnie 2 tyg. w szpitalu. Było to co prawda 2 lata temu ale żeby aż tak się różniły opinie lekarzy to jest to dla mnie dziwne.

reklama
Mam Ktg dwa razy dziennie po minimum 40 minut, a jak cos im sie nie podoba to i dwie godziny czasem. Do tego kilka razy dziennie polozne przychodzą do nas z detektorem tętna i sprawdzają czy w ogole jest;)

A ja trzeci dzień czekam na usg i jakos sie nie zanosi chyba znowu...

Do góry