reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jazka, najadłas się tego buscopanu?
Ja sie nafaszerowałam i nospa i scopolanem i to ze się tak wyrażę z dwóch stron;) Na razie brzuch mi się napina, mam nadzieje, ze przejdzie zaraz. Dziś jakaś taka nerwowa atmosfera na oddziale i mi się udzieliło...kilka lasek miało nieciekawe sytuacje, np jednej na Ktg nie mogli znaleźć pulsu dziecka, a ona jest już po jednej stracie dziecka i się biedna popłakała ze stresu. I na mnie takie sytuacje nie za dobrze wpływają, tez się zdenerwowałam i niebawem zaczely mi się skurcze...
Dobrze, ze ten dzień się kończy, oby nam wszystkim te dzisiejsze dolegliwości do jutra przeszły :)

reklama
Wzięłam 1 tabletkę. Niektóre sytuacje mnie też się udzielają i od razu mam dodatkowe skurcze. A Ty czopki bierzesz sama czy to zalecenie lekarza?

Jazka, scopolan biorę z zalecenia lekarza. W domu tez brałam, a jak nie miałam recepty na scopolan to brałam buscopan w czopkach w takich samych dawkach. Czopki lepiej działają niż tabletki.

Dzien dobry w środę :)
Dziś skończyłam 33 tc wiec to musi być dla mnie dobry dzień! Może wreszcie zabiorą mnie na usg, na które czekam od poniedziałku...

Młoda w nocy szalała w brzuchu jak nigdy, zwykle śpi wtedy kiedy ja spie. A ostatnio jej się chyba pozmuenialo, więcej się rusza i w innych porach niż wcześniej.
Wiec kolejna nieprzespana noc, a pod moim oknem od 5 rano remont czyli walenie i wrzaski robotników o_O

Witam się kochane. Ja się nie mogę wyróżnić. Od wczoraj rana pije syrop i narazie skutkiem tego są wiatry ;)
Madzien. Rozpulchnienie krocza to normalna sprawa, ja też tak mam, ale ważne czy szyjka przy tym twarda i zamknięta, jeśli tak to nie ma się czym przejmować.
Miłego dzionka mamusie.

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

To i ja sie witam.
Marcysia na poczatku brania laktulozu tez tak mialam a potem ruszylo.
Ja dzis rano nie wypije swojej kawki i zobaczymy czy dalej będzie czyścić.
A wczoraj lekkiego stracha miałam z powodu skurczy ale sie na szczescie uspokoilo-typowo miesiaczkowe brzuch i kręgosłup.

xnw4krnt83prf1c3.png

reklama
W naszym szpitalu tez podają dwa razy często, jak jest potrzeba. Koleżanka wczoraj wlasnie dostała pierwszy zastrzyk z drugiej tury, dziś drugi będzie, a wcześniejsze miała miesiąc temu. Sterydy działają tylko 7-10 dni wiec jeśli to pierwsze podanie było wcześniej, a ryzyko przedwczesnego porodu nadal jest to oni dają drugi raz.
Ja to potwierdzam bo jsk mi podali sterydy to na równo 10 dni ustąpił mi katar, który mam od wielu miesięcy, niestety jak sterydy przestały działać to katar wrócił :(

Do góry