reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wiedza co robią. Ta Twoja blizna....
Aga mam nadzieje ze dziś uda sie zrobic usg i cos powiedzą na temat blizny i małej.
Ja sie zastanawiam jak to jest....
Tak jaj u Was z tą blizną- rozchodzi się. A u innych np w rodzinie meza jest dziewczyna ktora miała 4 ciążę i 4 cesarski i do szczupłych nie należy. Po pierwszej ciąży i po kolejnych nie było problemu z blizna po cc.... I robiła wszystko.

xnw4krnt83prf1c3.png

reklama
U mnie też twierdzą że tylko raz podaje się sterydy, że jak podali teraz to już więcej nie podadzą. Otóż jutro wychodzę, lekarz powiedział że i tak niedługo znowu wrócę i że nie liczyli ze szew tak długo wytrzyma.

Hej dziewczyny :) ja troche nie w tym temacie mam pytanie, ale na pewno mozecie pomoc. Moj maly urwis Agatka dzisiaj rano tak strzelila kupka na przewijaku, ze wyladowalo duzo na wykladzinie. Ma kolor jasnoszary i juz probowalam mydelkiem do odplamiania to sprac, ale nie ma szans. Moze macie jakies sposoby?

Hej dziewczyny :) ja troche nie w tym temacie mam pytanie, ale na pewno mozecie pomoc. Moj maly urwis Agatka dzisiaj rano tak strzelila kupka na przewijaku, ze wyladowalo duzo na wykladzinie. Ma kolor jasnoszary i juz probowalam mydelkiem do odplamiania to sprac, ale nie ma szans. Moze macie jakies sposoby?
Mi sie nie udalo spierac kupek . Jak mi maly na biale body przesiakl to ciezko bylo to sprac. Po kilku praniach schodzilo troche ale nie do konca. Mozesz miec problem z wyczyszczeniem
Chodz moze sa srodki do wykladzin jakies odplamiacze moze wanish spróbuj jak masz ?

U mnie vanish do dywanów zadziałał jak miałam podobny problem. Kupiłam w sprayu, popsikalam, zostawiłam na 5 minut, potem zmyłam- marchewkowe zupki tez najlepiej po tym schodzą.

Marcysia,
Właśnie był Obchod i lekarz- naprawdę kompetentny i taki, ze mu ufam, powiedział mi na co w mojej sytuacji trzeba zwracać uwagę:

- bardzo duży, nagły, rozrywający ból brzucha,
- stałe, mocne napięcie brzucha,
- nagle, bardzo gwałtowne ruchy dziecka ale takie naprawdę szarpanie itd,
- gorsza opcja to osłabienie lub zanik ruchów dziecka.

Pytałam tez o zapisy Ktg bo mojej młodej zmów skakało dziś tętno nawet do 190 i powiedział ze to jest ok. Zle jest wtedy jak wzrasta do 190 i tak zostaje, a najgorzej jak spada poniżej 100 i tez tak zostaje.

Ogólnie zalecenia bez zmian, lezec i czekać.
Oby jeszcze 2 tygodnie i jak dla mnie to mogą mnie ciąć :)

U mnie też twierdzą że tylko raz podaje się sterydy, że jak podali teraz to już więcej nie podadzą. Otóż jutro wychodzę, lekarz powiedział że i tak niedługo znowu wrócę i że nie liczyli ze szew tak długo wytrzyma.
A nie masz możliwości żeby potem pojechać do innego szpitala jakby coś się działo? Nawet jakby było daleko to może warto spróbować? A Twój lekarz prowadzący co na to?

reklama
Marcysia,
Właśnie był Obchod i lekarz- naprawdę kompetentny i taki, ze mu ufam, powiedział mi na co w mojej sytuacji trzeba zwracać uwagę:

- bardzo duży, nagły, rozrywający ból brzucha,
- stałe, mocne napięcie brzucha,
- nagle, bardzo gwałtowne ruchy dziecka ale takie naprawdę szarpanie itd,
- gorsza opcja to osłabienie lub zanik ruchów dziecka.

Pytałam tez o zapisy Ktg bo mojej młodej zmów skakało dziś tętno nawet do 190 i powiedział ze to jest ok. Zle jest wtedy jak wzrasta do 190 i tak zostaje, a najgorzej jak spada poniżej 100 i tez tak zostaje.

Ogólnie zalecenia bez zmian, lezec i czekać.
Oby jeszcze 2 tygodnie i jak dla mnie to mogą mnie ciąć :)
Kochana dobrze ze mi to mowisz. Mi właśnie też mówił lekarz na ostatnim usg 4d że stały tępy ból ma mnie alarmowac. Moje dziecię kopie tak mocno cały czas. Boję się trochę, no ale wiadomo w takiej sytuacji każdy dzień to loteria. Kochana ja też liczę może uda się 3-4 tyg. (to moje marzenie) i będą mnie ciąć. Oby tylko brzuch wytrzymał

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry