reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
A mojej młodej skacze strasznie tętno na Ktg, do 190, strasznie szaleje przy tym. I każą mi lezec dluzej, już z godzinę jestem podpięta. I oczywiście się stresuje...

Mojej zawsze skacze ale dziś bardziej, tzn są dłuższe okresy wysokiego tętna ponad 180.i włącza się alarm. Nigdy tak nie było jeszcze. Mam nadzieje ze nie będą chcieli z tego powodu robić mi już cesarki.... najadłam się czekolady przed Ktg może dlatego młoda tak szaleje...

Kochane tak mnie dzisiaj wzielo na rozmyslanie o wyjeciu pessara co mnie niedlugo czeka. I zastanawiam sie czy to boli ? Przy zalozeniu nic nie czulam lekarz dal mi tyle zelu ze wszedl jak po masle. A co bedzie ze zdjeciem ? Macie moze juz doswiadczenie w zdjęciu ?
Ja mialam poprzednio krazek, wyjmowanie trwalo sekundke. Nie bolalo w ogole. Nie ma sie czego bac. Bylo takie mlask i juz ;-) Zakladanie bylo gorsze, choc tez przeciez niebolesne. Ja akurat nie pamietam zelu, ale to juz 3 lata minely. Na pewno pamietaj zabrac krazek, mozna go wykorzystac w kolejnej ciazy. Wystarczy go wysterylizowac - mi to zrobily polozne u mojego ginekologa.

Napisane na Picasso w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc Dziewczyny, pogoda za oknem wspaniala a ja czuje sie tragicznie. Praktycznie noc cala z glowy. Tata moj wyladowal w szpitalu i Mama z siostra wrocily do domu o 5 rano. Ja co usnelam na chwile to koszmar z Tata sie mi snil i mokra sie budzilam. Od 5 juz nie spie wcale. Myslalam ze z tych nerwow i placzu wczoraj cos sie zaczelo ale na szczescie nie.
Teraz czekam jak na szpilkach na wiesci ze szpitala i na moje wyniki badan ktore wyszly zle i musialam wczoraj poprawic.

Ania gratulacje, zdrowka zycze i szybkiego wypisu do domku.

Czesc Dziewczyny, pogoda za oknem wspaniala a ja czuje sie tragicznie. Praktycznie noc cala z glowy. Tata moj wyladowal w szpitalu i Mama z siostra wrocily do domu o 5 rano. Ja co usnelam na chwile to koszmar z Tata sie mi snil i mokra sie budzilam. Od 5 juz nie spie wcale. Myslalam ze z tych nerwow i placzu wczoraj cos sie zaczelo ale na szczescie nie.
Teraz czekam jak na szpilkach na wiesci ze szpitala i na moje wyniki badan ktore wyszly zle i musialam wczoraj poprawic.

Ania gratulacje, zdrowka zycze i szybkiego wypisu do domku.
Justyna nie denerwuj się. Wiem, że łatwo powiedzieć ale dla maluszka.
Wiem co czujesz bo w poprzedniej ciąży miałam taką samą sytuację i nie mogłam przestać się zamartwiać. Na szczęście skończyło się dobrze. U Ciebie też będzie dobrze. Trzeba być dobrej myśli.
A co się dzieje z Twoimi wynikami?

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Justyna nie denerwuj się. Wiem, że łatwo powiedzieć ale dla maluszka.
Wiem co czujesz bo w poprzedniej ciąży miałam taką samą sytuację i nie mogłam przestać się zamartwiać. Na szczęście skończyło się dobrze. U Ciebie też będzie dobrze. Trzeba być dobrej myśli.
A co się dzieje z Twoimi wynikami?

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana badanie Hbs antygen (wzw typu B) wyszedl mi jeden dodatni, drugi ujemny. Musialam go powtorzyc. W 10.16 robilam i byl ujemny. Lekarz mowi ze na 90% wynik jest falszywie dodatni bo do 1 jest ujemny, a mi wyszlo 1.62. Tym tez sie stresuje.
Mam juz skierowanie na cito do przychodni chorob zakaznych i jesli sie wynik powtorzy to jade tam jeszcze dzis. Siedze jak na szpilkach i czekam na sms czy jest juz wynik do odbioru? Maz byl rano w przychodni i taki burdel ze wydaly mu badania z 05.05, 07.05 a upowaznienie dla njego bylo na badania z 11.05. Szkoda gadac bede musiala znow jechac ja juz sama bo on jest w pracy teraz.
Naprawde jak nie 1dno to drugie.
Strasznie sie wczoraj roznerwicowalam Tata. Ma dopiero 62lata i musi byc dobrze!

Do góry