reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Justyna wiem o tym i lepszy jest komfort jak wiesz ze nie będzie pewnej niespodzianki [emoji6]
Każdy organizm jest inny.
Poza tym raz miałam robioną lewatywę do badania rekfoskopii i nie usmiecha mi się robić ja jeszcze kiedykolwiek. Akurat niezbyt dobrze to zniosłam fizycznie i psychicznie.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kindziorek nie każdą osobe czyści niestety, dlatego kupiłam ten zestaw. Oczywiście, że wolałabym, że naturalnie i mnie to spotkało.

Madzian w instrukcji obsługi jest napisane, że działa po 2-5 min. od zaaplikowania. Ciekawe jak będzie naprawdę? I czy raz porządnie czy co chwila? Strach się bać!
Raz sie zalatwiłam po niej. Tak sie balam tej lewatywy a to byla najprzyjemniejsza czesc porodu .
Nie zapomne jak slucham kiedys opowiesci kolezanek ze polozna robi masaz szyjki itp. Mysle kurde no ok . slowo masaż od tamtego momentu nabrało innego znaczenia [emoji23][emoji23][emoji23] jak to bolało [emoji23][emoji23][emoji23]

Marcysiu, wysylam jeszcze raz zdjecie. Mam nadzieje, ze sie otworzy
1494503410-aaaaaa.jpeg

Marcysia,
a czy ciebie boli okolica blizny jak młody zaczyna się bardziej ruszać?
Mnie boli, mam uczucie jakby mała mi się wwiercala czymś w ta " dziurę" ...dziś znowu mnie boli mocniej i mam skurcze:(
A w ogole to leży tu laska, która ma endometriozę w bliznie po cc i ją ta blizna mocno boli, a lekarze nawet jej nie sprawdzili grubości tej blizny. Dopiero maja sprawdzić.

Aga. Jak malutki schodzi nisko i zaczyna sie wiercic to boli mocno. Wtedy odrazu podkladam poduszke zeby go yroche wypcjnac do gory. W ostatnich dniach malutki siedzi wysoko to nie jest najgorzej. A co to jest ta endometrioza? wiesz ja tak teraz sie upewniam o tum,ze jak czlowiek sam o siebie nie zadba nie zaplaci za dobrej jakosci usg to zyje w niepewnosci i niebezpieczenstwie. Ja teraz tez rovie sobie na wslana reke posiew,bo lekarz moj nawet mi tego nie zlecil. Ehh

Napisane na LG-H635 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Marcysia
ja tez poduszkę pod tyłek podkładam żeby zjechała niżej :) ale od wczoraj jakos nie chce iść wyżej...
Endometrioza to taka niemiła choroba, polega na tym, ze endometrium wyłazi z macicy i wczepia się tam gdzie nie powinno np. w jajniki, jelita czy wlasnie bliznę. Powoduje bol i inne problemy np z zajściem w ciąże.

A posiew z szyjki?

Do góry