reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Justyna wiem o tym i lepszy jest komfort jak wiesz ze nie będzie pewnej niespodzianki [emoji6]
Każdy organizm jest inny.
Poza tym raz miałam robioną lewatywę do badania rekfoskopii i nie usmiecha mi się robić ja jeszcze kiedykolwiek. Akurat niezbyt dobrze to zniosłam fizycznie i psychicznie.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kindziorek nie każdą osobe czyści niestety, dlatego kupiłam ten zestaw. Oczywiście, że wolałabym, że naturalnie i mnie to spotkało.

Madzian w instrukcji obsługi jest napisane, że działa po 2-5 min. od zaaplikowania. Ciekawe jak będzie naprawdę? I czy raz porządnie czy co chwila? Strach się bać!
Raz sie zalatwiłam po niej. Tak sie balam tej lewatywy a to byla najprzyjemniejsza czesc porodu .
Nie zapomne jak slucham kiedys opowiesci kolezanek ze polozna robi masaz szyjki itp. Mysle kurde no ok . slowo masaż od tamtego momentu nabrało innego znaczenia [emoji23][emoji23][emoji23] jak to bolało [emoji23][emoji23][emoji23]

Marcysiu, wysylam jeszcze raz zdjecie. Mam nadzieje, ze sie otworzy
1494503410-aaaaaa.jpeg

Marcysia,
a czy ciebie boli okolica blizny jak młody zaczyna się bardziej ruszać?
Mnie boli, mam uczucie jakby mała mi się wwiercala czymś w ta " dziurę" ...dziś znowu mnie boli mocniej i mam skurcze:(
A w ogole to leży tu laska, która ma endometriozę w bliznie po cc i ją ta blizna mocno boli, a lekarze nawet jej nie sprawdzili grubości tej blizny. Dopiero maja sprawdzić.

Aga. Jak malutki schodzi nisko i zaczyna sie wiercic to boli mocno. Wtedy odrazu podkladam poduszke zeby go yroche wypcjnac do gory. W ostatnich dniach malutki siedzi wysoko to nie jest najgorzej. A co to jest ta endometrioza? wiesz ja tak teraz sie upewniam o tum,ze jak czlowiek sam o siebie nie zadba nie zaplaci za dobrej jakosci usg to zyje w niepewnosci i niebezpieczenstwie. Ja teraz tez rovie sobie na wslana reke posiew,bo lekarz moj nawet mi tego nie zlecil. Ehh

Napisane na LG-H635 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Marcysia
ja tez poduszkę pod tyłek podkładam żeby zjechała niżej :) ale od wczoraj jakos nie chce iść wyżej...
Endometrioza to taka niemiła choroba, polega na tym, ze endometrium wyłazi z macicy i wczepia się tam gdzie nie powinno np. w jajniki, jelita czy wlasnie bliznę. Powoduje bol i inne problemy np z zajściem w ciąże.

A posiew z szyjki?

Do góry