reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kochane tak mnie dzisiaj wzielo na rozmyslanie o wyjeciu pessara co mnie niedlugo czeka. I zastanawiam sie czy to boli ? Przy zalozeniu nic nie czulam lekarz dal mi tyle zelu ze wszedl jak po masle. A co bedzie ze zdjeciem ? Macie moze juz doswiadczenie w zdjęciu ?

reklama
Posiew z moczu moj maz zawozil do przychodni. W szpitalu jak bede to poprosze zebu mi morfologie zrobili i posiew z szykki bo juz tez czas najwyższy.
No ti endometrium faktycznie nie fajna sprawa. Oby jakos bezpiecznie z tym dotrwać. W Twoim szpitalu maja dobre usg?

Napisane na LG-H635 w aplikacji Forum BabyBoom

Marcysia,
maja bardzo dobre usg bo to jest szpital, do którego kierują kobiety z całej polski z roznymi ciężkimi wadami płodu. Tu robią skomplikowane operacje płodom w macicy np na sercu. Maja bardzo dobry sprzęt i bardzo dobrych specjalistów.
Tu już na izbie przyjęć przy przyjęciu pobierają posiew z szyjki. A wczoraj miałam badanie moczu i nic mi nie mówią wiec chyba wyszło ok.
A dziś zgłosiłam ze mi się brzuch napina i boli, to w nagrodę zaraz dostanę zastrzyk nospy:szok:
A po ostatnim takim zastrzyku tylek bolał mnie miesiąc :errr:
Dobrze, ze ten dzień się kończy. Oby jutro było lepiej !

Kochane tak mnie dzisiaj wzielo na rozmyslanie o wyjeciu pessara co mnie niedlugo czeka. I zastanawiam sie czy to boli ? Przy zalozeniu nic nie czulam lekarz dal mi tyle zelu ze wszedl jak po masle. A co bedzie ze zdjeciem ? Macie moze juz doswiadczenie w zdjęciu ?
Osobistych doświadczeń nie mam ale rozmawiałam na ten temat z kuzynka i koleżanką, obie mówią że mniej więcej było podobnie jak przy zakładaniu, może trochę bardziej nie przyjemnie ale nie bolało. Kuzynka miała już 2 raz zakładany passer i mówi że tym razem miała taki z "przyssawką", wiec trochę bardziej się namęczył lekarz ze ściągnięciem go ale do przeżycia. Dodam że kuzynka rodziła w listopadzie w zeszłym roku wiec tez mniej więcej na świeżo :)

Witam po przerwie :) długo się nie odzywałam, ale cały czas Was czytuję. 4.05 przez cc urodziły się w 35 i 4 tygodniu ciąży moje córeczki Hania 2490g i 49 cm i Gabrysia 2560g i 50 cm. Obydwie dostały po 10 pkt. Niestety nadal jesteśmy w szpitalu, bo dziewczynki nie przybierają na wadze :(

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Gratuluję. Spore dziewczynki. Zdrowia życzę, przybierania dziewczynkom na wadze i żebyście jak najszybciej wyszły ze szpitala.

xnw4krnt83prf1c3.png

U nas dziś tez słońce swieci od rana:) a ja nie spie od 5 bo się nie da, hałas na korytarzu- polozne maja radochę z czegoś i maja gdzies ze pacjentki chcą spać, hałas pod oknem -jakiś kretyn od godziny trąbi bo chyba go ktoś zastawił, jakbym miała zgniłe pomidory albo jajka to bym się wychyliła z okna i mu rzuciła w szybe samochodu chyba.
Oby dzisiejszy dzień szybko leciał bo wczorajszy strasznie mi się dłużył...może uda mi się pospać w dzień.

reklama
Aniu. Serdczne gratulacje. Niedlugo zaczna przybierac i bedzie wsYstko ok. Podwojne szczescie!

Napisane na LG-H635 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry