reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kochane tak mnie dzisiaj wzielo na rozmyslanie o wyjeciu pessara co mnie niedlugo czeka. I zastanawiam sie czy to boli ? Przy zalozeniu nic nie czulam lekarz dal mi tyle zelu ze wszedl jak po masle. A co bedzie ze zdjeciem ? Macie moze juz doswiadczenie w zdjęciu ?

reklama
Posiew z moczu moj maz zawozil do przychodni. W szpitalu jak bede to poprosze zebu mi morfologie zrobili i posiew z szykki bo juz tez czas najwyższy.
No ti endometrium faktycznie nie fajna sprawa. Oby jakos bezpiecznie z tym dotrwać. W Twoim szpitalu maja dobre usg?

Napisane na LG-H635 w aplikacji Forum BabyBoom

Marcysia,
maja bardzo dobre usg bo to jest szpital, do którego kierują kobiety z całej polski z roznymi ciężkimi wadami płodu. Tu robią skomplikowane operacje płodom w macicy np na sercu. Maja bardzo dobry sprzęt i bardzo dobrych specjalistów.
Tu już na izbie przyjęć przy przyjęciu pobierają posiew z szyjki. A wczoraj miałam badanie moczu i nic mi nie mówią wiec chyba wyszło ok.
A dziś zgłosiłam ze mi się brzuch napina i boli, to w nagrodę zaraz dostanę zastrzyk nospy:szok:
A po ostatnim takim zastrzyku tylek bolał mnie miesiąc :errr:
Dobrze, ze ten dzień się kończy. Oby jutro było lepiej !

Kochane tak mnie dzisiaj wzielo na rozmyslanie o wyjeciu pessara co mnie niedlugo czeka. I zastanawiam sie czy to boli ? Przy zalozeniu nic nie czulam lekarz dal mi tyle zelu ze wszedl jak po masle. A co bedzie ze zdjeciem ? Macie moze juz doswiadczenie w zdjęciu ?
Osobistych doświadczeń nie mam ale rozmawiałam na ten temat z kuzynka i koleżanką, obie mówią że mniej więcej było podobnie jak przy zakładaniu, może trochę bardziej nie przyjemnie ale nie bolało. Kuzynka miała już 2 raz zakładany passer i mówi że tym razem miała taki z "przyssawką", wiec trochę bardziej się namęczył lekarz ze ściągnięciem go ale do przeżycia. Dodam że kuzynka rodziła w listopadzie w zeszłym roku wiec tez mniej więcej na świeżo :)

Witam po przerwie :) długo się nie odzywałam, ale cały czas Was czytuję. 4.05 przez cc urodziły się w 35 i 4 tygodniu ciąży moje córeczki Hania 2490g i 49 cm i Gabrysia 2560g i 50 cm. Obydwie dostały po 10 pkt. Niestety nadal jesteśmy w szpitalu, bo dziewczynki nie przybierają na wadze :(

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Gratuluję. Spore dziewczynki. Zdrowia życzę, przybierania dziewczynkom na wadze i żebyście jak najszybciej wyszły ze szpitala.

xnw4krnt83prf1c3.png

U nas dziś tez słońce swieci od rana:) a ja nie spie od 5 bo się nie da, hałas na korytarzu- polozne maja radochę z czegoś i maja gdzies ze pacjentki chcą spać, hałas pod oknem -jakiś kretyn od godziny trąbi bo chyba go ktoś zastawił, jakbym miała zgniłe pomidory albo jajka to bym się wychyliła z okna i mu rzuciła w szybe samochodu chyba.
Oby dzisiejszy dzień szybko leciał bo wczorajszy strasznie mi się dłużył...może uda mi się pospać w dzień.

reklama
Aniu. Serdczne gratulacje. Niedlugo zaczna przybierac i bedzie wsYstko ok. Podwojne szczescie!

Napisane na LG-H635 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry