reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Marcysia,
oni nic nie wiedza. To jest dla totalnie nieprzewidywalna sytuacja. Cały czas mówią, ze czekamy jak długo się da i monitorujemy na bierząco.
Mój w sobotę może pojedzie łóżeczko zamówić i zmuszę go żeby ubranka zamówił ze strony HM i jak tylko przyjdą to uparł.
W sumie to nie wiadomo kiedy się młoda urodzi, oby jeszcze dwa tygodnie posiedziała w moim dziurawym brzuchu:D

reklama
Czesc Dziewczyny, pogoda pod psem.
Bylismy wczoraj w szpitalu zobaczyc oddzial i 1dziewczyna rodzila-biedna ale jeczala. Rece mi sie spocily jak to uslyszalam. Zaraz sobie spisze wszystkie leki ktore podalyscie.
Kupilam sobie zestaw do lewatywy gdyby porod sie zaczal to polozna zalecila zrobic to w domu dla wlasnego komfortu

Czesc Dziewczyny, pogoda pod psem.
Bylismy wczoraj w szpitalu zobaczyc oddzial i 1dziewczyna rodzila-biedna ale jeczala. Rece mi sie spocily jak to uslyszalam. Zaraz sobie spisze wszystkie leki ktore podalyscie.
Kupilam sobie zestaw do lewatywy gdyby porod sie zaczal to polozna zalecila zrobic to w domu dla wlasnego komfortu
Pierwsze co kupilam w aptece to byla lewatywa [emoji23][emoji23] do torby do szpitala. Mowie do meza ale pamietaj zebym kupila lewatywe to najwazniejsze hehe jak sie smiał . Nie wyobrazam sobie bez . Z reszta ponoc to tez przyśpiesza porod [emoji4]

Czesc dziewczyny :-) u nas piekna pogoda i pojdziemy dzisiaj na spacerek ;-) polozna byla z rana i mowila, ze mozemy w taka pogode nawet na godzine isc :-)

Co do bolow brzuszka to mala czasem tez boli i u mnie dziala delikatny masaz :-) a od wczoraj testuje Tulika i jestem zachwycona. Na bol brzuszka tez pomaga i Agatka spokojnie w nim spi :-)
1494494150-aaaaaa.jpeg

Madzien a jak szybko zadziala ta lewatywa?
Ja bylam na sali porodowej ( wgl skurczy nie mialam jak na okres) polozylam sie wlała to i ja myslalam ze odrazu to dziala . A ty z tym normalnie sobie troche lezysz chodzisz i jak juz nie umiesz wytrzymac to robisz. Nie pamietam szczerze ile to trwalo . Ale jest czas na znalezienie toalety na luzie [emoji23]

Czesc dziewczyny :-) u nas piekna pogoda i pojdziemy dzisiaj na spacerek ;-) polozna byla z rana i mowila, ze mozemy w taka pogode nawet na godzine isc :-)

Co do bolow brzuszka to mala czasem tez boli i u mnie dziala delikatny masaz :-) a od wczoraj testuje Tulika i jestem zachwycona. Na bol brzuszka tez pomaga i Agatka spokojnie w nim spi :-)
1494494150-aaaaaa.jpeg
Cudowna kruszyna. [emoji9]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja lewatywy nie robiłam i chyba nie będę. Mnie dzien przed porodem przeczyscilo ostro wiec nie było potrzeby. Mam nadzieję, ze teraz też tak będzie.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kindziorek nie każdą osobe czyści niestety, dlatego kupiłam ten zestaw. Oczywiście, że wolałabym, że naturalnie i mnie to spotkało.

Madzian w instrukcji obsługi jest napisane, że działa po 2-5 min. od zaaplikowania. Ciekawe jak będzie naprawdę? I czy raz porządnie czy co chwila? Strach się bać!

Do góry