Kathleen006
Fanka BB :)
Witam,
Nie wiem czy tu wątek infekcji był poruszany bo wróciłam się tylko do wpisów sprzed jakiegoś tygodnia dlatego chciałam się zapytać czy orientujecie się jak to jest z braniem antybiotyków w ciąży. Miałam już 2 razy antybiotyk, infekcja pecherza znowu wróciła i pewnie czeka mnie kolejny, do tego crp cały czas podwyższone a w poprzedniej ciąży odeszły mi wody w 36 tyg prawdopodobnie właśnie z powodu nie wykrytej infekcji. Ile można brać antybiotyk żeby nie zaszkodzić maleństwu ? Dodam że jestem w 30 tyg ciąży i oprócz infekcji mam nie wydolność szyjki- od 25 tyg założony passer.
Ja jestem w 34 tyg, od 16 tyg mam pessar a od 19 tyg non stop infekcje. Od 2 miesięcy leżę w szpitalu z uwagi na infekcje i wzięłam chyba ponad 10 antybiotyków w ciąży ... nie leczona infekcja może mieć tragiczne w skutkach konsekwencje włącznie z śmiercią dziecka
Antybiotyki zawsze się podaje na podstawie antybiogramu z grupy A i B. Absolutnie nie zgadzaj się na podanie antybiotyku bez antybiogramu w moim przypadku był to początek końca...
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom