reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jestem po wizycie, szyjka krótka i miekka, ale zamknieta. Lekarz przemily, zrobil mi posiew, odpowiedzial na pyt. W przychodni bylo tak goraco, ze cisnienie mi skoczylo 130/71. Teraz czekam na usg 10.05. Pogoda masakryczna...szato, buro i ponuro

reklama
Marcysia mi dziś ta lekarka po usg powiedziała, ze bezpieczniej dla mnie jest w szpitalu i obym chociaż do 34 tygodnia dotrwała.
Tez mnie boli podbrzusze, o wiele bardziej niż jeszcze z dwa tygodnie temu...do tego to zaparcie doszło i przez to jeszcze bardziej mnie boli.
Od wczoraj pije to Lactulosum, dziś jeszcze sobie suszone śliwki wrzątkiem zaleje na noc bo ponoć pomaga. Ale najbardziej pomogły mi te czopki eva qu.

Wiesz Marcysia, ona tak na prawdę nie wie jak to się skończy, powiedziała ze dobrze by było dotrwać do 34. Może się uda, może nie.
Dla mnie na razie ten 34 tc wydaje się bardzo odległy i w sumie mysle, ze to jednak będzie i tak bezpieczny termin już. Chciałabym już być w tym 34 tc ...a to jeszcze 3 tygodnie ...powiem ci, ze im pozniej tym bardziej mi się dłuży, może tez dlatego ze gorzej się czuje:(

reklama
Mnie lekko przeczyscilo jak odeszly mi wody, a lewatywy nie zdazyli mi zrobic. Na szczescie u mnie organizm przygotowal sie sam. Gdyby byla taka potrzeba to dla komfortu bym ja zrobila.
Mój organizm też się przygotowywał noc przed porodem. Miałam zaparcia a nagle jak ręką odjoł i w toalecie byłam kilka razy. Mimo wszystko lewatywę i tak miałam

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry