reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzień dobry, całkiem przyjemnie na dworku 15st., wróciłam z pobrania krwi. Młoda dziewczyna ok.20lat była bardzo niezadowolona, że wchodzę przed nią bez kolejki. Pielęgniarka też strasznie gruboskorna, więc tak zaczął mi się dzień zaczął.
W nocy nie spałam ponad godz.bo horror mi się śnił i usnąć nie mogłam.
Miłego dnia dziewczyny

reklama
A u mnie był wlasnie obchod. Kilku lekarzy. Ten głównodowodzący powiedział, ze musze "to" wyleżeć, ze to jedyne wyjście, i ze cesarka najpóźniej 37 tc. No ale może być oczywiście wcześniej, wszystko się okaże.
Powiedział tez tak: " wszyscy straszą, ze pani macica pęknie, a ja mam nadzieje, ze nie pęknie". Super...
Jeśli do 37 tc to jeszcze 6 tygodni w szpitalu...ryczeć mi się chce

A u mnie był wlasnie obchod. Kilku lekarzy. Ten głównodowodzący powiedział, ze musze "to" wyleżeć, ze to jedyne wyjście, i ze cesarka najpóźniej 37 tc. No ale może być oczywiście wcześniej, wszystko się okaże.
Powiedział tez tak: " wszyscy straszą, ze pani macica pęknie, a ja mam nadzieje, ze nie pęknie". Super...
Jeśli do 37 tc to jeszcze 6 tygodni w szpitalu...ryczeć mi się chce
Aga dasz radę. Tłumacz sobie w głowie, że dla Waszego bezpieczeństwa tak będzie lepiej, że nie robisz tego dla siebie. Nie załamuj się.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Agata cudowna wiadomość, koniecznie napisz cos wiecej, jak juz dojdziesz do siebie. Trzymam za Was mocno kciuki. Z Janeczka będzie wszystko dobrze, nie ma innej opcji!

Aga trzymaj sie dzielnie w tym szpitalu. Szczerze Ci wspolczuje, bo ja na sama myśl o szpitalu mam dreszcze. W domu zawsze lepiej leżeć, no, ale faktem jest, ze tam jesteś pod opieka. Tak czy inaczej rozumiem i wspolczuje!

Aga. No lekarz faktycznie elokwentny, nie zna innych słów chyba. Juz wiesz na czym stoisz. Teraz tylko psychicznie się z tym oswoić i czekać. Jakoś to wszystko minie. Ja wiem ze 6 tyg to długo, ale sama nie jesteś na sali zawsze można z kimś porozmawiać. Kochana trzymaj się. Jestesxie Ty i dzidzia bezpieczni

Wiesz Marcysia, ona tak na prawdę nie wie jak to się skończy, powiedziała ze dobrze by było dotrwać do 34. Może się uda, może nie.
Dla mnie na razie ten 34 tc wydaje się bardzo odległy i w sumie mysle, ze to jednak będzie i tak bezpieczny termin już. Chciałabym już być w tym 34 tc ...a to jeszcze 3 tygodnie ...powiem ci, ze im pozniej tym bardziej mi się dłuży, może tez dlatego ze gorzej się czuje:(

Kochana musisz być silna! Sama wiesz te forum zna cuda! I tego Ci tez życzę!!

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się z rana. Kolejny cały dzień do przetrwania....
Noc słaba, strasznie mnie brzuch bolał, kilka pobudek na siku standardowo.
W pokoju nowe kolezanki, same dziwne przypadki. Az ciężko uwierzyć.
Może uda mi się dziś książkę poczytać, do tej pory zupełnie nie miałam ochoty. Szybciej by mi czas minął.
No nic zaraz ohydne śniadanko szpitalne;)

To jakas noc musiała być u mnie tak samo, u mnie co by mi sie nie nudziło podejrzenie cholestazy i cały zestaw badań aaaa sie zastanawiam ze chyba łożyska przodującego mi tylko brakujei prom...a tak wszystkie dolegliwości ciążowe zaliczone...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry