reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Madzien super, mamy taką samą dł. :-)

Trochę spakowałam torbę i tak codziennie coś tam będę robić. Do końca tygodnia wszystko już przyjdzie mi do domu z zamówionych rzeczy. Szybkie pranie, wyparzenie butelki, smoczka i moje ciuchy :-)
Chciałabym bardzo wytrwać do 40tyg., ale sytuacja z Nina pokazuje, że wszystko się może zdarzyć. Modlę się o to codziennie.
Wyjelam wkładke z majtek, żeby zobaczyć czy coś się dzieje z wodami plodowymi i sucho. To chyba ok :-)

Dziewczyny ile szt. majtek poporodowych bierzecie do szpitala?
Ja mam 4 pary ale tych wielokrotnego użytku.

reklama
Dziewczyny wydaje mi sie,ze nakladki na sedes widzialam w rossmannie, sa tam tez miniaturki wszystkiego od zeli i szamponow, po dezodoranty, plyny do plukania ust, past do zebow, zele do dezynfekcji rak, nawet mini lakier czy pianka do wlosow ;-) ale to akurat na porodowke nie potrzebne.

3jvzk6nlz1lskrlv.png

klz9iei3ix58gyxt.png

oar8ugpjd5lso2is.png

Nina z tego co piszesz to super dalas radę. Maluch dostał 9 pkt więc nie masz co się martwić.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Zgadzam się. Bardzo ładna ilość pkt otrzymał. Mój poprzedni poród o czasie. Jak to lekarz i położna mówili, wymarzony, książkowy poród. Niestety do czasu narodzin córci. Były komplikacje. Mała dostała pkt 6/8. Dla mnie to był ogromny stres. Nina także nie martw się.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem jak Wy dziewczyny ale ja po pierwszym porodzie miałam ze sobą octanisept i dezynfekowałam sobie dodatkowo kilka razy dziennie nacięte krocze dzięki czemu ładnie i szybko się goiło.

Ja korzystałam z tantum rosa i tez ladnie sie goilo. Trochę znieczulalo.

Figowa mama dobrze wiedzieć co do tych nakładek że rossmann ma w ofercie.

Ja korzystałam z tantum rosa i tez ladnie sie goilo. Trochę znieczulalo.

Figowa mama dobrze wiedzieć co do tych nakładek że rossmann ma w ofercie.

W szpitalu, którym rodziłam i będę rodziła używają właśnie octaniseptu do dezynfekcji ran krocza i po cesarce

reklama
Do góry