reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja bym z jednej strony chciala juz urodzic, bo ciezko z tym brzuchem, a z drugiej wolalabym dotrwac do 40 tygodnia, bo sie bardzo boje i porodu i tego jak sie zajme dzieckiem czy dam rade i w ogole...

reklama
Agula, staraj się ruszać ile możesz. Nie na sile, po troszeczku tyle ile dajesz rade. Łaź chociaż po domu, odpoczywaj i znowu łaź :) Ja pamietam taka swoja wyprawę do sklepu pod koniec pierwszej ciazy, sklep ze 150 m od domu, cała wycieczka zajęła mi ponad godzinę i ledwo doszłam ;) I wiesz, wcale nie musisz przenosić, nie na reguły. W razie czego dadzą ci oksytocynę, a ostatecznie zostaje cc. Tak czy siak, jesteś już na końcówce i niedługo będziesz do nas zaglądać tylko towarzysko
( nam nadzieje !!!) pomiędzy karmieniem, a przewijaniem:(

Agula, staraj się ruszać ile możesz. Nie na sile, po troszeczku tyle ile dajesz rade. Łaź chociaż po domu, odpoczywaj i znowu łaź :) Ja pamietam taka swoja wyprawę do sklepu pod koniec pierwszej ciazy, sklep ze 150 m od domu, cała wycieczka zajęła mi ponad godzinę i ledwo doszłam ;) I wiesz, wcale nie musisz przenosić, nie na reguły. W razie czego dadzą ci oksytocynę, a ostatecznie zostaje cc. Tak czy siak, jesteś już na końcówce i niedługo będziesz do nas zaglądać tylko towarzysko
( nam nadzieje !!!) pomiędzy karmieniem, a przewijaniem:(

Bede bede Agus ;) końcówka ciazy jest niefajna, jest po prostu ciezko i boleśnie. Moze inne babki znosza to dobrze, ja czuje sie jak inwalidka. Na szczęście to stan przejściowy. Kurde poszłabym do apteki, ale to za daleko, a do 17 sie uduszę serio. Masakrra jakas!

Agula to może poproś kogoś o kupienie tych kropli, z doswiadczenia wiem, ze przy zatkanym nosie słabo się funkcjonuje;) Ja na szczęście alergii nie nam ale znam wielu alergikow i wiem jak słabo znoszą wiosnę, wiec współczuje :)

Agula to może poproś kogoś o kupienie tych kropli, z doswiadczenia wiem, ze przy zatkanym nosie słabo się funkcjonuje;) Ja na szczęście alergii nie nam ale znam wielu alergikow i wiem jak słabo znoszą wiosnę, wiec współczuje :)

sasiadka mnie uratowała i kupiła, juz zyje i oddycham ;) cale szczęście, ze nie mieszkam na odludziu ;) ja Ci powiem, ze wiosna mam masakrę, choc jestem w stanie znieść wszystko oczy, opuchlizna, ale nie zapchany nos. Normalnie brak możliwości oddechu wywołuje we mnie panikę. Ja nawet jak sie koldra nakryje na twarzy, to panikuje. W życiu bym nie zanurkowała np, bk brak powietrza mnie przeraża.

Hej dziewczyny. Podcztuje Was od jakiegoś czasu. Mam na imię Diana, w domu am córeczkę 3 letnia. W pierwszej ciazy mialam niewydolność szyjki i zakładany szew, w tej również cos sie zapowiada. Już jest troszkę skrócona do 3,1cm ( pomiar z 20tc) teraz jestem w 22t1d. Czekam na wizytę do następnego czwartku i wtedy mój ginekolog zdecyduje co dalej. Miło mi będzie do Was dołączyć.

No kur.... mnie zaraz trafi wróciła łaska po macierzyńskim i już zaczyna się czepiać mojej pracy i jaka roszczeniowa do tego ...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Witamy @diana22 ;-)
@Kathleen006 powiedz cholerze co o niej myślisz;-) i sie nie denerwuj bo to nie działa dobrze na twój brzuch. Pamietacie jak ostatnio wspominalam wam o mojej teściowej? Drugi tydzień nie odbieram od niej telefonu;-) ale mam spokoj;-) powiedziałam mężowi żeby w końcu do niej zadzwonił i ją uświadomi albo jak ona będzie do niego dzwonić to niech jej wtedy powie. Ja nie zamierzam sie tłumaczyć, po prostu chce mieć spokój. A dzisiaj skończę ostatnia rzecz do pracy którą obiecalam zrobić i koncze z odbieraniem telefonów od kovokolwiek z firmy. Już i tak dużo pominalam ale teraz powiedziałam finito.

Do góry