Kathleen006
Fanka BB :)
Moja malutka w 32 tyg. 1700
Ale Extra! Mój młody w szpitalu przestał rosnąć w Domu to jak na drożdżach a tu ... tyle o ile ...
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moja malutka w 32 tyg. 1700
Bo na szpitalnym jedzeniu to nie mozna sie za bardzo podtuczyc... Ja po powrocie pierwszy raz spadlam 2kg na szczescie to byla polowka ciazy wiec dziecko jeszcze nie tylke rosnie wagowo co rozwija mu sie wszystko. Ja sama bylam zdziwiona bo w srode lekarz robil mi usg i bylo tam 915g a w poniedzialek 1100. Na tym samym urzadzeniu wiec na 5 dni to duzo. Ale to bylo na poczatku marca wiec tez juz miesiac bedzie niedlugo. Kathleen a tobie dalej podaja antybiotyki? Mialas robiony kontrolny wymaz? Bo ja przy mojej paleczce zapalenia pluc (skad to sie wzielo w szyjce....) to mialam w szpitalu 5 dni antybiotyk dozylnie i jednoczesnie globulki dopochwowo, a po szpitalu mialam jeszcze zalecony tydzien globulki. I dopiero wczoraj pobral mi wymaz na poniedzialek bedzie wynik ale nie spodziewam sie naturalnej flory fizjologicznej... Przy krazku na prawdę ciezko sobie poradzic z bakteriami...Ale Extra! Mój młody w szpitalu przestał rosnąć w Domu to jak na drożdżach a tu ... tyle o ile ...
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kathleen, ja mysle, ze twój młody nadal rośnie tylko w szpitalu maja na pewno gorszy sprzęt usg, mniej dokładny, mniej czasu tez tez maja na takie bawienie się w dokładne pomiary, a przeciez tu każde kilka milimetrów ma znaczenie bo wagę wylicza sie z wymiarów różnych części ciała. Jak patrzę na zdjęcia usg to widzę jak oni różnie mierzą, chociazby obwód głowy, jeden lekarz rysuje koło Tak pod zewnętrzna krawędzią, a drugi bardziej na zewnątrz i kilka mm różnicy w pomiarze. Ja przestałam się tak tym martwić choć tez mi młoda sporo zwolniła wzrost, zawsze była o tydzień starsza i nagle na ostatnim usg jest o 3 dni młodsza ...