Justyna - gratuluję 35tc. Dobry wynik!
moja jak się urodziła to ważyła 2,5kg także wagę już macie super
marcysia - wybitny sen hahah
Ja niestety w ciąży mam same makabryczne sny, aż czasem boje się spać. Ostatnio mi się śniło, że urodziłam martwe dziecko w 22 tygodniu
Boże drogi, wyłam do rana. Znajoma dała mi w tej ciąży w prezencie detektor tętna - śmiałam się, że zbędny gadżet. Ale po takim śnie bez wahania go użyłam i mogłam się jakoś uspokoić... hormony robią mi z mózgu papkę!
Agata - przybijam piątkę! Stosuje tę samą zasadę - jak ktoś nie respektuje naszych zasad wychowania to kontakty są mocno ograniczane. Rozpieszczanie jasne, wszystko fajnie ale w granicach normy. A nie cyrk jak u mojej znajomej - mieszkanie wyremontowali za ostatnie kredyty, odkładali kilka lat a mama znajomej ma dom jednorodzinny, kasy jak lodu i pozwalała dzieciom mazać po ścianach bo "najwyżej się przemaluje, to tylko pieniądze". Wyszło na jaw dopiero jak dobrali się do ściany w kuchni z pisakami... ze babcia im pozwala przecież. Aż ma się ochotę krzyknąć: ludzie, kuźwa, trochę umiaru!
Moje dziecko smoczka nigdy nie chciało (a próbowałam jej dać nawet na siłę żeby było cicho w końcu
). Zamiast smoka ssie palca, podobno ja też tak miałam że byłam bezsmoczkowym dzieckiem. Ale spróbujcie wytłumaczyć komukolwiek że dziecko się tym palcem uspokaja i wycisza a nie, że jest głodne! Haha, powodzenia
moja babcia rozpowiedziała po całej rodzinie że dziecko głodzę, bo ciągle z palcem w buzi chodzi
i wszyscy pierwsza reakcja zawsze "ojjj ona głodna jest!".
To jeszcze na koniec przytoczę cytat teścia, uwaga!
"Ssie palca, ona jest głodna. Dam jej wafelka"
Wafelek nowym obiadkiem!