reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kathleen do 30 tc masz blisko, a póki co jesteś w szpitalu wiec lekarze mogą w razie czego szybko zareagować. Ja mam dopiero 26 tygodni i chciałabym mieć tyle co ty masz:) ale wiem, ze z każdym tygodniem chcemy dotrwać do kolejnego:) jak byłam w 23 to marzyłam o 25, teraz jestem w 26 i 28 wydaje mi sie w miarę bezpieczny i tak ciagle...w pierwszej ciazy tez tak odliczałam te tygodnie i udało mi się dotrwać do 38 tc, a pewnie byłoby dluzej tylko wkurzałam już lekarzy na patologii wiec mi podali oksytocynę;) Mam nadzieje, ze kiedyś będziemy te nasze ciąże wspominać jako nienajgorsze doświadczenie... javtak wlasnie mysle o pierwszej ciazy, a naprawdę tez miałam wtedy mocno przesrane.

reklama
Oooo ja czkawki tez nie lubię,moj Młody ma codziennie, bardziej nie lubie grzebanka w dole, uciskania nerwu kulszowego i kopania w pęcherz ;)

@kathleen a ja sobie tak myślę ze skoro nie położyli Cie plackiem pod kroplowkami bez możliwości wstawania, to nie jest zle. Czy Ty leżysz na patologii czy na ginekologii? Bo w sumie wskazana byłaby patologia nie? Ja wiem co czujesz i na prawde Ci wspolczuje. Ja w 28 tyg jak trafiłam do tego szpitala, jak mi podawali te sterydy i straszyli przedwczesnym porodem, to byłam sparalizowana strachem serio. Normalnie jak w jakimś amoku.
U Ciebie nie zdecydowali się na sterydy ani na kroplówki, wiec pewnie maja jeszcze jakis margines.

@AgaBabajaga znam znam tych autorow ;) i lubie. Tez mi sie ciezko czyta w cuazy. Jak juz zacznę, to spoko, ale jakos zmobilizować mi sie ciezko. Z serialami tez jestem na bieżąco, właśnie oglądam 4 sezon black list. Agus a jeśli to nie tajemnica, to czemu miałaś CC? Ja cały czas bym chciala, choc, jak tak Was poczytałam, to coraz mniej ;)

@justyna spokojnie jest jeszcze czas na obrócenie sie. Ja mialam Młodego od 26 tyg główka w dol, a na usg w 32 leżał sobie poprzecznie, po 2 dniach mialam kontrole w szpitalu i juz byl glowkowo ;) także nie przejmuj sie. Mojej kumpeli sie obrocil teraz w 34, nie jest pocieszona, bo chciala cesarkę. A druga chciala porod domowy i Mala jej sie non stop przekteca posladkowo, a jest juz w koncowce 35 tyg. I tak raz jest tak, a raz rak, aktualnie posladkowo.
Ja patrzę na usg z 30 tyg, to Młody na 2100.

Ostatnia edycja:
Nina a pamiętasz kiedy Twoje dzieciątko się przekręcilo główką w dół? Miałaś już usg ok.30tyg.? Jak tak to jakie wymiary masz? Oczywiście jeśli mogę się o to zapytać !
Ja jestem w 0.4% kobiet ktore maja macice dwurożną i przez to w wiekszosci porody cc bo dzieci nie maja miejsca zeby w jednej polowce sie przekrecic.. W moim przypadku kawaler od poczatku umiejscowil sie glowka w dol juz na pierwszych plenatarnych w 12tc tak był. Jest mu tak wygodniej bo dol macicy jest wspolny dla obu rogow a dopero od polowy rozdziela sie na dwa rogi i w jednym z nich trzyma sobie nozki. Co do wagi to teraz nie wiem bo nie mialam usg, a umowiona jestem na 12 kwietnia dopiero. Ostatnio mialam w 26t5d i mial 1100g. Mineli ponad 3tygodnie wiec chyba podrosl;-)
@AgaBabajaga nas nie wolno denerwować bo od razu brzuch szaleje wiec mamy święte prawo ignorowac wszystkie beznadziejnie mądrości:-) @Kathleen006 glowa do gory. Mamy przykład @Nygusek ze dala rade bez szyjki i urodziła duża zdrowa core.

@agulaa1 to duzy twoj mlody byl w 30tc. Naprawde pozazdroscic bo w sumie to tak jakby 3 tygodnie do przodu;-) ja musze 2 tygodnie poczekac na usg a w tym czasie dobrze sie odżywiać zeby tez mlodego podtuczyc:p

@agulaa1 to duzy twoj mlody byl w 30tc. Naprawde pozazdroscic bo w sumie to tak jakby 3 tygodnie do przodu;-) ja musze 2 tygodnie poczekac na usg a w tym czasie dobrze sie odżywiać zeby tez mlodego podtuczyc:p

Duzy duży, od początku większy. Teraz na ostatnim usg mial wszystkie wymiary na 39 tc, a to byl początek 36. Ja się teraz juz z tego nie cieszę, bo boli jam diabli jak sie rusza, zważywszy na to, ze ja jestem drobna i szczupla nie napawa mnie tez optymizmem wizja porodu takiego klocka. Ale moja mama tez jest drobniutka, a ja wazylam 3800, jak sie urodziłam..

Agula to ty naprawdę może już bys urodziła skoro on taki podtuczony elegancko już :) Moja mama rodziła naturalnie,wiele lat temu, mojego brata, który miał prawie 5 kg, a ona drobna, 48 kg przed ciąża wiec lekko nie było. Ale dała rade, a teraz brat ma prawie 190 cm... ja 163 i uważam, że to nie fair bo mógłby ten nasz wzrost być sprawiedliwiej podzielony, dla mnie chociażby 5 cm wiecej;)

Agula to ty naprawdę może już bys urodziła skoro on taki podtuczony elegancko już :) Moja mama rodziła naturalnie,wiele lat temu, mojego brata, który miał prawie 5 kg, a ona drobna, 48 kg przed ciąża wiec lekko nie było. Ale dała rade, a teraz brat ma prawie 190 cm... ja 163 i uważam, że to nie fair bo mógłby ten nasz wzrost być sprawiedliwiej podzielony, dla mnie chociażby 5 cm wiecej;)

O matko- bohaterka z tej Twojej mamy ;) a brat kawal chłopa ;) ja akurat jestem tak średnia wzrostem, bo mam 170. A moja mama 158 i jest drobniutka. Zawsze mi sie podobały takie nieduze kobietki ;)

Kathleen do 30 tc masz blisko, a póki co jesteś w szpitalu wiec lekarze mogą w razie czego szybko zareagować. Ja mam dopiero 26 tygodni i chciałabym mieć tyle co ty masz:) ale wiem, ze z każdym tygodniem chcemy dotrwać do kolejnego:) jak byłam w 23 to marzyłam o 25, teraz jestem w 26 i 28 wydaje mi sie w miarę bezpieczny i tak ciagle...w pierwszej ciazy tez tak odliczałam te tygodnie i udało mi się dotrwać do 38 tc, a pewnie byłoby dluzej tylko wkurzałam już lekarzy na patologii wiec mi podali oksytocynę;) Mam nadzieje, ze kiedyś będziemy te nasze ciąże wspominać jako nienajgorsze doświadczenie... javtak wlasnie mysle o pierwszej ciazy, a naprawdę tez miałam wtedy mocno przesrane.

Tak jest walczymy o każdy kolejny tydzień ja to marze max o 36tc dalej nie śmiem i chyba tez nie chce :) Na szczęście już coraz mniej z każdym dniem. Ty to wogole masz mocno przesrane i w jednej i w drugiej ... ale czas na szczęście leczy :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oooo ja czkawki tez nie lubię,moj Młody ma codziennie, bardziej nie lubie grzebanka w dole, uciskania nerwu kulszowego i kopania w pęcherz ;)

@kathleen a ja sobie tak myślę ze skoro nie położyli Cie plackiem pod kroplowkami bez możliwości wstawania, to nie jest zle. Czy Ty leżysz na patologii czy na ginekologii? Bo w sumie wskazana byłaby patologia nie? Ja wiem co czujesz i na prawde Ci wspolczuje. Ja w 28 tyg jak trafiłam do tego szpitala, jak mi podawali te sterydy i straszyli przedwczesnym porodem, to byłam sparalizowana strachem serio. Normalnie jak w jakimś amoku.
U Ciebie nie zdecydowali się na sterydy ani na kroplówki, wiec pewnie maja jeszcze jakis margines.

@AgaBabajaga znam znam tych autorow ;) i lubie. Tez mi sie ciezko czyta w cuazy. Jak juz zacznę, to spoko, ale jakos zmobilizować mi sie ciezko. Z serialami tez jestem na bieżąco, właśnie oglądam 4 sezon black list. Agus a jeśli to nie tajemnica, to czemu miałaś CC? Ja cały czas bym chciala, choc, jak tak Was poczytałam, to coraz mniej ;)

@justyna spokojnie jest jeszcze czas na obrócenie sie. Ja mialam Młodego od 26 tyg główka w dol, a na usg w 32 leżał sobie poprzecznie, po 2 dniach mialam kontrole w szpitalu i juz byl glowkowo ;) także nie przejmuj sie. Mojej kumpeli sie obrocil teraz w 34, nie jest pocieszona, bo chciala cesarkę. A druga chciala porod domowy i Mala jej sie non stop przekteca posladkowo, a jest juz w koncowce 35 tyg. I tak raz jest tak, a raz rak, aktualnie posladkowo.
Ja patrzę na usg z 30 tyg, to Młody na 2100.

Leżę na ginekologii z tymi infekcjami; a reszta... odnosze wrażenie ze chyba nikogo specjalnie nie interesuje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry