reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Witam w piękny słoneczny poranek :) kolejny dzień przed nami:) a ja mam kolejna noc w plecy, budziłam się chyba co pół godziny, wszystko mnie bolało i nie mogłam spać:( No i doszła mi jeszcze jedna dolegliwość, po ostatnim poniedziałkowym zastrzyku w tyłek, to miejsce mam spuchnięte, czerwone , bolące i swędzące. Pierwszy raz tak mam. Wiec chwilowo nawet na lewym boku nie mam jak leżeć ...cudownie, z radością czekam na kolejne dolegliwości ;) może wreszcie hemoroidy? Zapraszam, juz czekam !

Hej Agus ;) ja tez co pol h sie budzę, masakra, bola mnie tak boki i zebra, ze nie wiem jak lezec. Co godz chodze siku. W ogole wieczory mnie wykańczają, brzuch mi twardnieje co chwila, nie wiem czy juz jechac czy nie ;) i tak wegetuje sobie. Kurczę z tym zastrzykiem cos Ci musiała naruszyć, jakis nerw czy cos :( wiesz ze ja kiedys po zastrzyku na rwe kulszowa przez kilka msc nie mialam czucia w pośladku? Hemoroidom mówimy stanowcze NIE!

reklama
Marcysia, ja tez lubie teraz środy :). Agula, ja mam czucie w tym pośladku, aż za bardzo;) ale chyba mi cos zle zrobiła bo nigdy w życiu tak nie miałam. Ciekawe co oni ci wstrzyknęli wtedy, ze czucie straciłaś;) ja w pierwszej ciazy miałam przyjemność zaznać hemoroidów wiec teraz tez się spodziewam. Wątpliwa to była przyjemność, na szczęście minęła wraz z ciąża . Z tym sikaniem co godzinę w nocy to tez tak mam i mnie to wykańcza normalnie bo co na siku wstanę to brzuch twardy:( No nic, uroki ciazy ...

Marcysia, ja tez lubie teraz środy :). Agula, ja mam czucie w tym pośladku, aż za bardzo;) ale chyba mi cos zle zrobiła bo nigdy w życiu tak nie miałam. Ciekawe co oni ci wstrzyknęli wtedy, ze czucie straciłaś;) ja w pierwszej ciazy miałam przyjemność zaznać hemoroidów wiec teraz tez się spodziewam. Wątpliwa to była przyjemność, na szczęście minęła wraz z ciąża . Z tym sikaniem co godzinę w nocy to tez tak mam i mnie to wykańcza normalnie bo co na siku wstanę to brzuch twardy:( No nic, uroki ciazy ...

To racja uroki, bardzo watpliwe... Hemoroidów na szczęście nie mam, choc podobno lubia wyjąć przy porodzie SN,także wszystko przede mna :)
A z tym zastrzykiem, to tez najpierw mialam strasznie obolale to miejsce a potem straciłam czucie, także to chyba nie kwestia wstrzykniętego leku, tylko jakiegoś nieprawidłowego wklucia. Marcysia i Aga, a Wam sie dzis chyba tydz przesuwa prawda?

Tak, ja w środę zawsze mam tydzień do przodu. Dziś skończyłam 26 tc:) Zakupiłam sobie witaminy z DHA, jest ich 600 mg nacdzien wiec chyba ok. Prenatal Duo DHA, nie było tych waszych, ale tez maja ok skład. Maja nawet witaminę b 12, te moje poprzednie nie miały, a ja raczej nam niedobór. Czy wy zamierzacie brać te witaminy również w czasie karmienia? Bo na moich jest napisane ciąża i karmienie. To chyba niegłupi pomysł bo wiadomo, karmienie obciąża bardzo organizm. Może jak sie te witaminy nadal będzie brać to włosy tak nie będą wypadać...

Tak, ja w środę zawsze mam tydzień do przodu. Dziś skończyłam 26 tc:) Zakupiłam sobie witaminy z DHA, jest ich 600 mg nacdzien wiec chyba ok. Prenatal Duo DHA, nie było tych waszych, ale tez maja ok skład. Maja nawet witaminę b 12, te moje poprzednie nie miały, a ja raczej nam niedobór. Czy wy zamierzacie brać te witaminy również w czasie karmienia? Bo na moich jest napisane ciąża i karmienie. To chyba niegłupi pomysł bo wiadomo, karmienie obciąża bardzo organizm. Może jak sie te witaminy nadal będzie brać to włosy tak nie będą wypadać...
Ja biore prenatal classic i prenatal dha. Prenatal dha powinno sie brac juz od 13tyg z tego co pamietam i tak biore. Bede brac 3 msc po porodzie jeszcze. Dlatego bo porod wykancza itp samo dojscie organizmu do siebie po ciazy . A te witaminy jeszcze jak sie odrazu odstawi to sadze ze juz wgl troszke spustoszenie moga wywolac. [emoji6][emoji6][emoji6]

Madzien to ja chyba to samo biorę teraz, bo mam to w jednym pudełku ale dwa rodzaje tabletek, jedne z vit, drugie to DHA. Tez tak zrobię, nie odstawię od razu po porodzie. Wcześniej brałam inne vitaminy, bez DHA a to jednak ważne wiec od wczoraj już przyjmuje.

Madzien to ja chyba to samo biorę teraz, bo mam to w jednym pudełku ale dwa rodzaje tabletek, jedne z vit, drugie to DHA. Tez tak zrobię, nie odstawię od razu po porodzie. Wcześniej brałam inne vitaminy, bez DHA a to jednak ważne wiec od wczoraj już przyjmuje.
Ostatnio sie zastanawialam wlasnie jak to jest z tymi witaminami bo czesto slysze ze dzieci rodza sie wieksze troche [emoji23] ale czy to prawda nie mam pojecia. 1 dziecko na witaminach urodzilam 3600 chlopca 40 tydz. To normalnie . Zobaczymy teraz.

reklama
Agulaa1, tak środa to fajny dzień bo tydzień przeskakuje :)
1490776608-aaaaaa.png

Do góry