reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Kathleen, nie martw się, pessar po to jest żeby to trzymać i na pewno da rade. Lez jak najwiecej przynajmniej do tego 30 Tc, to już naprawdę krótko. I pewnie donosisz do końca jak większość dziewczyn szyjkowych:)

Marcysia, u mnie tez tak jest napisane. Ciekawe na czym polega dokładnie to przeciwdziałanie porodowi przedwczesnemu. Obawiam się, ze w naszym przypadku to wiele nie zdziała ...

Ja całą ciążę oprócz kwasu foliowego, witaminy d3, b6 i żelaza innych witamin nie brałam. Może czas w końcu coś dodatkowego brać. Lepiej poźno niż wcale.

hej hej :)
i Mi dziś przeskoczyło na 33 tydz. także pięknie, choć noc podobnie miałam fatalną. Ja wstaje średnio co 2,3 godziny i już coraz bardziej to jest męczące. Śniło mi się drugi raz, że urodziłam. Tym razem w domu w łóżku w nocy. Bardzo realistyczny był ten sen. Obudziłam się spanikowana, że to 33 tydzień a ja w domu urodziłam a tu nie ma inkubatora ani nic :o

pytanie mam czy któraś z Was kupowała biustonosze z tej strony? Link do: Biustonosze do karmienia, staniki dla karmiących, Alles, Benefit, Carriwell, HOTmilk chcę kupić jeden na spróbowanie.

@AgaBabajaga fryzjerka mi ostatnio powiedziała, żebym absolutnie nie przestawała brać witamin jak urodzę, przez około 3,4 miesiące nawet jeśli nie będę karmiła piersią. Włosy i tak będą wypadały ale mniej i szybciej się zregenerują. Ja akurat biorę od 18tyg. Femibion Natal 2.

U mnie szyjka króciutka na 5 mm, miękka i rozwarte tyle ze pessar obejmuje

Nie wiem co to będzie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana pessar da rade !!! Juz tak niewiele zostalo . Bedzie dobrze !!!

Dziewczyny a ja mam pytanie. Mam pessar od miesiaca i na wizcie lekarz np mnie bada i mowi szyjka siedzi w pessarze. Ale on mi nie mierzy nic ? Powinnam sie martwic ? Widze ze wy macie pessary i wam mierza a mi nie .
Ja przy zalozeniu mialam okolo 20 mm nie mniej . Nie powinien on tej szyjki mierzyc ? [emoji33][emoji32]

Ja kupiłam staniki do karmienia w pierwszej ciazy takie nieusztywniane i się nie sprawdziły. Wisiały mi w nich piersi i wolałam zwykły usztywniany stanik i wyjmowac pierś gorą :)
Ja czekam ile moge . I pod koniec ciazy szybko do hm i tam kupie . Cena ok 70 zl . A sa wlasnie usztywniane i fajnie sie je odpina do karmienia. Narazie nie kupuje bo nie wiem ile pod biustem bede miec to samo rozmiar miseczki . Hm jest super jak dla mnie . Ale jak ktos ma naprawde duze cyce no to moze miec problem z rozmiarem [emoji4][emoji4][emoji4]
Polecam kupic dwa usztywniane i jeden taki sportowy miekki wlasnie na noc. Bo puki laktacja sie nie unormuje to bez wkladek laktacyjnych nie da rady spac [emoji23][emoji23][emoji23]

@Kathleen006 ale robili usg tak? Cos zalecili? Wiesz mi jal leciała szyjka, to ginka mi zwiększyła dawkę luteiny do 2*200 mg i wtedy ona sie utwardziła dość mocno, chyba 2*100 była dla mnie za słaba na tamten czas. Moze podpytaj lekarzy czy nie zwiększyć dawki. Poza tym musza Ci dać cos mocnego przeciwskurczowo, bo pewnie od skurczy poleciala...
@AgaBabajaga mi kazała juz odstawić witaminy, ale ja jej nie słucham w tym temacie, zamierzam je brać jeszcze po rozwiązaniu, te kwasy na pewno nam nie zaszkodzą, kupie jszcze biotebal na kudly i merz special bede brala chyba...
Kwasy omega w ogole przy naszych dietach powinno sie suplementować, większość społeczeństwa ma.niedobory niestety. Chyba, ze sie jest na typowej diecie srodziemnomorskiej- duzo tłustych ryb, warzywa, owoce, oliwki, awokado, pestki, czerwone wino ;).
Ja mam nawrót przeziębienia- super! Mialam rozszczelnione okno w nocy, ale nie otwarte, bo ciezko.mi sie oddycha i znowu dupa, leje mi sie z nosa.

reklama
Do góry