reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny ja szczerze to z każdym dniem czuje się gorzej; coraz brzuch boli chodzić wogole nie mogę ... nawet wstać nie mogę...a wzięcie prysznicu to wyzwanie!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Biedna. Kochana moze cie pociesze ale ostatnio tez tak mialam. Nie umialam sie wykapac ani ubrac. Jak kaleka. Ale od dwoch dni czuje sie lepiej. Wczorajsza wizyta u ginekologa dala mi sił jak powiedzial ze pessar trzyma i jest ok tam na dole. ( fakt faktem nie mam za cholere pojecia ile ma moja szyjka przy zalozeniu pessara miala maks 20 mm miesiac temu .teraz nie mam pojecia. Ale nawet mnie to nie interesuje jak lekarz mowi ze ok to mu ufam .) Dzisiaj nawet bylam u tesciowej i u mamy . Zaszalalam moze nawet nie powinnam . Jestem juz zmeczona i troche boli ale pogoda byla piekna i wyszlam z tego domu i naladowalam baterie na kolejne dni polegiwania.

Teraz kochana zle sie czujesz. Moze tez od lekow . Tyle co ty antybiotykow masz. Ale za niedlugo bedzie lepiej . Zobaczysz. [emoji4]

Dziewczyny ja szczerze to z każdym dniem czuje się gorzej; coraz brzuch boli chodzić wogole nie mogę ... nawet wstać nie mogę...a wzięcie prysznicu to wyzwanie!

:(:(:( slabo! A lekarze co mówią? Ile jeszcze w szpitalu będziesz? Kurczę ale boli Cie przez skurcze? Czy i bez nich. Bo jesteś w 28 tyg, a oni nic nie robią? Poproś o kroplówkę z mg, moze Ci troche odpusci. Ktg robia regularnie? Pisza sie skurcze? Powiem Ci, ze jakos nie rozumiem toku postępowania lek w Twoim przypadku. Zamiast cos robić, to co trzymają Cie dla sztuki?

Biedna. Kochana moze cie pociesze ale ostatnio tez tak mialam. Nie umialam sie wykapac ani ubrac. Jak kaleka. Ale od dwoch dni czuje sie lepiej. Wczorajsza wizyta u ginekologa dala mi sił jak powiedzial ze pessar trzyma i jest ok tam na dole. ( fakt faktem nie mam za cholere pojecia ile ma moja szyjka przy zalozeniu pessara miala maks 20 mm miesiac temu .teraz nie mam pojecia. Ale nawet mnie to nie interesuje jak lekarz mowi ze ok to mu ufam .) Dzisiaj nawet bylam u tesciowej i u mamy . Zaszalalam moze nawet nie powinnam . Jestem juz zmeczona i troche boli ale pogoda byla piekna i wyszlam z tego domu i naladowalam baterie na kolejne dni polegiwania.

Teraz kochana zle sie czujesz. Moze tez od lekow . Tyle co ty antybiotykow masz. Ale za niedlugo bedzie lepiej . Zobaczysz. [emoji4]

Oo to super!! Takie małe rzeczy a jak ciesze a zwłaszcza gdy słońce bateryjki ładuje.

Nie wiem powiem Ci szczerze ze naprawdę teraz mam problem nawet stać na nogach ...
Ja obawiam się ze przy tych antybiotykach i w szpitalu to ja będę wiecznie tu leżeć...

Oo to super!! Takie małe rzeczy a jak ciesze a zwłaszcza gdy słońce bateryjki ładuje.

Nie wiem powiem Ci szczerze ze naprawdę teraz mam problem nawet stać na nogach ...
Ja obawiam się ze przy tych antybiotykach i w szpitalu to ja będę wiecznie tu leżeć...

Teraz ja chce pocieszyc ciebie a pewnie za dwa tyg ty bedziesz pocieszac mnie [emoji4] ale pamietaj kochana duzo dzieje sie w głowie. Prosze mi sie naładowac pozytywnie to wyzdrowiejesz i wrocisz do domku. Wiesz doskonale ile daje psychika . Juz tyle wytrzymalas. Juz bilzej niz dalej. Dzis prosze isc spac . A jutro jak wstaniesz od rana prosze myslec pozytywnie [emoji8][emoji8][emoji8] wszystkie trzymamy za ciebie i malenstwo kciuki !!!

Cierpię w dodatku na bezsenność w moim nowym pokoju, przenieśli mnie na dwójkę bym nie była na dużej sali a tu nagle spac nie mogę budzę się co chwile jakaś masakra; wiem ile daje psychika, wiesz dzisiaj mimo ze bolało poszłam do sklepiku po wodę i kawę, nawet wróciłam ... skończyło się na tym ze nie byłam w stanie kupionej kawy sobie zrobić ...

Cierpię w dodatku na bezsenność w moim nowym pokoju, przenieśli mnie na dwójkę bym nie była na dużej sali a tu nagle spac nie mogę budzę się co chwile jakaś masakra; wiem ile daje psychika, wiesz dzisiaj mimo ze bolało poszłam do sklepiku po wodę i kawę, nawet wróciłam ... skończyło się na tym ze nie byłam w stanie kupionej kawy sobie zrobić ...

A na kiedy masz termin. My mamy chyba prawie tak samo . Ja mam wedlug om na 18 czerwiec a usg 17 [emoji4]

reklama
Do góry