reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny a jak sie ruszałyście nie bolało Was mniej? Mi sie jednak wydaje, ze skoro leżymy większość dnia, a potem wstajemy,to ten brzuch musi zrobić sie twardy, nie ma bata, przecież to wszystko schodzi na dol, cala macica i w ogole. Bo ja jak ide np. pod prysznic i jestem na nogach dluzej, to twardy brzuch mam zaraz po wstaniu, a potem w łazience juz nie. To jedyna sytuacja, w której jestem tak długo na nogach, wiec tylko to jestem w stanie porównać... Taka moja obserwacja, nie wiem czy słuszna... Mnie już ciągnie wszystko w dol, brzuch mi wieczorem czwsciej twardnieje. Czuje, ze to niebawem...
Ja mam najgorzej po długim leżeniu jak wstaje, dlatego dosyć często wstaje nawet na chwilę. Ostatnio juz przesadzam bo sobie "wycieczki" na miasto zaczęłam robić. Ale kondycja słabiutka wiec po dłuższym pobycie na nogach czuje się dosłownie jakbym wróciła z górskiej wycieczki. Także jutro śpię i się lenię ile wlezie ☺

Kathleen współczuję Ci że tam leżysz już tyle. Jesteśmy tu wsyztskie z Tobą. Ja wierzę że jak wyłącza Cie z bakterii to wrócisz do domku, tam napewno będziesz czuła się lepiej. Idzie wiosna i coraz więcej słonecznych dni. Ja uwielbiam jak słoneczko choć przez okno zagląda. Czuję się wtedy lepiej. Czas szybko mija (choc może nam się ciągnąć nieco dluzej) ale niebawem będziemy wszystkie sobie opowiadać o tym w czasie przeszłym ;)

Cierpię w dodatku na bezsenność w moim nowym pokoju, przenieśli mnie na dwójkę bym nie była na dużej sali a tu nagle spac nie mogę budzę się co chwile jakaś masakra; wiem ile daje psychika, wiesz dzisiaj mimo ze bolało poszłam do sklepiku po wodę i kawę, nawet wróciłam ... skończyło się na tym ze nie byłam w stanie kupionej kawy sobie zrobić ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ale Ci współczuję. Jednak leżenie w szpitalu największego twardziela może zdolować. Ale trzymaj się dzielnie! Może spróbuj bardziej być upierdliwa i powalczyć o swoje. Wiem, że nie łatwo ale odnoszę wrażenie, że mogliby jakoś polepszyć Twój komfort.

No szpital fajny nie jest, choc mozna sie przyzwyczaic. Ja sie tylko zastanawiam czemu poza podawaniem antybiotyku nie próbują Ci ulżyć. U mnie w szpitalu nie moge powiedzieć słowa złego, bo jak ktorakolwiek sie skarżyła na bole, to o zaraz ktg podłączali i sprawdzali i podawali kroplówki a to z rozkurczowymi, a to z mg, nie wiem jakos tak bardziej próbowali nam ulżyć.
Mnie końcówka ciazy boli, na wieczór mam ciągle twardy brzuch, ciągnie do dołu i ogólnie jest kiepsko. Jak leze super, tylko czasem sie brzuch napina. Ja nie wiem, ale myślę, ze dobrze, ze troszkę sie jednak ruszacie, bo ja na prawde 10 tydzień leze plackiem i jak próbuje troszkę wstać, to wlasnie wszystko boli. Ale czuje, ze pojdzie szybko, jak wytrwam do pt, to myślę, ze usłyszę od niej, ze szyjki juz nie mam i mam rozwarcie. I ze to kwestia chwili. Ale juz w sumie jestem gotowa. Wszystkie badania porobione, dzis odebrałam gbs i na szczęście mam negatywny ;)

aa dziewczyny taka młoda lekarka mi powiedziała, ze jak mam jakieś alergie, szczególnie na leki, to, żeby zapisać na przodzie karty ciazy. Ja jestem silnie uczulona na penicylinę, dwukrotnie mialam wstrząs anafilaktyczny, wiec dla mnie to cenne info ;) moze Wam sie tez przyda..

Witam w piękny słoneczny poranek :) kolejny dzień przed nami:) a ja mam kolejna noc w plecy, budziłam się chyba co pół godziny, wszystko mnie bolało i nie mogłam spać:( No i doszła mi jeszcze jedna dolegliwość, po ostatnim poniedziałkowym zastrzyku w tyłek, to miejsce mam spuchnięte, czerwone , bolące i swędzące. Pierwszy raz tak mam. Wiec chwilowo nawet na lewym boku nie mam jak leżeć ...cudownie, z radością czekam na kolejne dolegliwości ;) może wreszcie hemoroidy? Zapraszam, juz czekam !

reklama
Do góry