reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mój był gigantem ale przez czas w szpitalu wyrównały się parametry ale fakt ze tu już nie biorę regularnie tych witamin suplementow Wiec coś w tym musi być ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A wiecie, że ja o magnezie to się dopiero od Was dowiedziałam. Mój gin. przepisał mi tylko luteinę i mówił o nospie żeby w razie twardnienia brzucha brać. W szpitalu kiedy pytalam co ewwntualnie moge brac zeby wyciszyć skurcze to nanet nospe niechętnie mi polecili. A skurcze mam od 18 tygodnia zanim jeszcze mi zalozyli szew. O co chodzi?

A wiecie, że ja o magnezie to się dopiero od Was dowiedziałam. Mój gin. przepisał mi tylko luteinę i mówił o nospie żeby w razie twardnienia brzucha brać. W szpitalu kiedy pytalam co ewwntualnie moge brac zeby wyciszyć skurcze to nanet nospe niechętnie mi polecili. A skurcze mam od 18 tygodnia zanim jeszcze mi zalozyli szew. O co chodzi?

Niektórzy lekarze mówią żeby magnez działał to trzeba wiaderko zjeść tego

A jeszcze mam pytanie do Was czy byłyście albo teraz uczęszczacie na szkołę rodzenia? Ja sobie odpuściłam,nie dalabym rady, ale im bliżej terminu tym bardziej się zastanawiam czy może warto położną do domu zaprosić? Dowiem się od niej czegoś czego nie da się wyczytać w internecie?

Mi w szpitalu powiedzieli, ze najlepiej, to najpierw dostać kroplowe z magnezem, taka, co cala noc powolutku leci( ja dostałam takie dwie, troche to nieprzyjemne), żeby przyjąć odpowiednia dawkę i wyrównać ewentualny niedobor w organizmie, a potem tabletki juz powinny pomagać. Ale co najśmieszniejsze, skoro tan jest, to powinni wszystkim skurczowym podłączać. Mi podłączyli, jak sie poskarżyłam jak to mi brzuch twardnieje ( nie bylo tak zle, ale chcialam ja dostać). Ale noc jak leciała ta kroplowa,to niezbyt fajne przeżycie - raz zimno, raz ciepło i duszności jakieś takie...Druga juz dostałam taka szybsza, ze 3 h moze leciała, a nie cala noc. Ale ja po mg k nospie w ogole mam duszności, tak z 1-2 h po zażyciu.

Agata ja di szkoły rodzenia zaczęłam chodzić, bylam na 3 zaj, a potem mnie położyli, to juz nie chodziłam. Te położne do mnie dzwonia i pytają co i jak i w sumie myślałam, żeby któraś przyszła, ale potem jakos odpuściłam

A jeszcze mam pytanie do Was czy byłyście albo teraz uczęszczacie na szkołę rodzenia? Ja sobie odpuściłam,nie dalabym rady, ale im bliżej terminu tym bardziej się zastanawiam czy może warto położną do domu zaprosić? Dowiem się od niej czegoś czego nie da się wyczytać w internecie?

Ponoć jest coś takiego jak położna środowiskowa, w Twojej przychodni zgłaszasz ze jesteś w ciąży chyba zagrożonej i wtedy ma obowiązek raz na tydzień czy co 2 tyg przyjść do Cuebie

Ja nie chodzę bo nie jestem w stanie nawet do łazienki dojść siedzieć nie mogę Wiec idę na żywioł :) wcześniej kobiety rodziły bez szkół rodzenia, na szczęście jest youtube :)) i pewnie coś się znajdzieb

reklama
Ja nigdy nie miałam magnezu w kroplowce, w szpitalu dawali mi fenoterol tylko w pompie. Wszystko przede mną :crazy:

No fenoterol to lepszy na skurcze, u nas nie podają jak na ktg sie nic nie pisze. Uważają, ze jak brzuch twardnieje, to normalny objaw zdrowej ciazy. Nie wiem...
ale inna szyjkowa laska, która leżała sale obok dostawala wlasnie pompę przez 3 dni, bo miala w 32 tyg skurcze, które zapisywały sie na ktg i przez to jej ra szyjka tak poleciała. Wyciszyli skurcze i puścili ja do domu.

Do góry