reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Marcysia, ja to sama nie wiem jak to jest ale podobno jak boli tak jak na okres to tez oznaka skurczy. Mnie boli inaczej trochę niż przy okresie. I zwykle tylko w momencie skurczu, choć czasem zdarzają się dni, ze jest sam bol bez uczucia twardego brzucha. Dziś dla odmiany wlasnie w krzyżu boli i czuje ten krzyż nawet jak nie ma skurczu...dziwne to wszystko

reklama
Agula, ja to muszę trochę w kuchni niestety sama cos zrobic bo całymi dniami, tak od 7:30 do 19 jestem sama. Nie mam wyjścia. Ale nic nie gotuje, zreszta ja i tak mało gotuje tak normalnie, nie jest to moje ulubione zajęcie ;)

Agula, ja to muszę trochę w kuchni niestety sama cos zrobic bo całymi dniami, tak od 7:30 do 19 jestem sama. Nie mam wyjścia. Ale nic nie gotuje, zreszta ja i tak mało gotuje tak normalnie, nie jest to moje ulubione zajęcie ;)

Ja to bardzo lubie. Tesknie za gotowaniem bardzo ;) tzn jak musze gotować, to mniej mi to odpowiada, ale jak mam czas i chęć, to lubię. I co Aga jedziesz na izbę?

Dziewczyny wyczytałam wlasnie, ze magnez przyjmowany w dużych dawkach ma wpływ na mase urodzeniowa, w sensie, ze większe dzieci sie rodza ;) to my wszystkie kolosy urodzimy przy tych naszych konskich dawkach ;)
Mam pytanko, do tych, co juz rodzily, czy w końcówce, to normalka, ze czuje, zw wszystko tam na dole jakieś takie luźne i rozpulchnione? Sorry za pytanie, ale ja jestem trochę zielona w temacie ;)

reklama
Agula, ja nie pamietam takiego czegoś, rozpulchnienia...z tym magnezem to ciekawe, nie wiedziałam. Ale moja póki co to gigantem nie jest;)

Do góry