Agula, bierzesz pharmaton matruelle i dodatkowo kwasy DHA? Bo widzę ze już w samych witaminach jest juz ich więcej niz w tych moich pregna plus. Chyba zmienię jednak te witaminy...
Agu w pharmathon jest 300 mg omega 3, w tym 150 mg dha, wiec ja dodatkowo, żeby miec spora dawkę dha brałam jeszcze 3 tabletki omega med pregna( jedna 250 mg dha). Sa z alg, wic podobno mniej zanieczyszczone. Jedz na IP i sprawdź pewnie, skoro sie niepokoisz. Ja dzis tez mam bol, a raczej dyskomfort w podbrzuszu, jakby mi sie tam poluźniło wszystko, ale to juz chyba normalne w tym okresie. I jak wkładam luteine, to wszystko tam takie rozpulchnione brrrr.
A jeszcze a propos tego jak najdłuższego noszenia dziecka w brzuchu, to mi kiedys położna powiedziała, ze od 36 tyg, to jak jest gotowe, to wyjdzie i lepsze to niż wywoływanie w 42
mu sie wydaje, ze takie przenoszenie ciazy, to moze miec więcej szkody niż pożytku. Poza tym tj piszecie poród w terminie wcale nie daje gwarancji, ze z dzieciaczkami wszystko będzie ok. Położnictwo to troszkę loteria taka.
Ja mam dzis dziewczyny faze na słodycze. Musze się powstrzymywać, tak.mi sie chce slodkiego. A odnośnie jedzenia, to staram sie jeść przez cala ciaze racjonalnie. Jedyne czego jem duzo, to awokado, po.1 lubie, a po 2 jest polecane dla kobiet w ciazy. A tak warzywka, węglowodany ( ryz, makaron, staram sie pełnoziarnisty, choc nie zawsze), jajka z wolnego wybiegu, kokgajle, zielenina. Ale jak mam ochotę na pizzę, to tez jem ;P