Kathleen006
Fanka BB :)
Witajcie, przyjmiecie nową adeptke? [emoji6]
Na ostatniej wizycie okazało się że moja szyjka nie trzyma zbyt dobrze, mam 0,5cm rozwarcia. Długość "do przyjęcia", niestety nie pamiętam ile. Są momenty że brzuch się stawia więc jest obawa o skracanie. W poprzedniej ciąży takie rozwarcie miałam jak zakwaterowali mnie na porodówkę, więc domyslacie się że na wizycie przeżyłam lekki szok...
Oczywiście mam nakaz leżenia. Wyjście z domu to dla mnie prawdziwe wydarzenie, bo (niestety) nadal wymiotuje... Nie bardzo jestem w tematach biegania po sklepach, jogi dla ciężarnych czy innych wycieczek poza miasto.
Czy na osłabienie szyjki może wpływać fakt, że rok temu była szyta? Miałam wątpliwą przyjemność doświadczyć masażu szyjki podczas porodu, w efekcie czego nieco popękała.
Aaa no i pikanterii do sytuacji dodaje fakt, że to dopiero 15tc [emoji20]
Cześć Inis!
Pewnie ze przyjmiemy i witamy
Czy szycie wpłynęło na osłabienie szyjki? Nikt chyba nie odpowie na to pytanie mogło ale są wśród nas których szyjki nie były szyte i tez maja niewydolność ... ja podobnie jak Ty od 15 tc mam problemy tj długość 8mm a teraz w 27 tc doszło rozwarcie na 1.5cm
I mam nakaz bezwzględnego leżenia z opcja tylko szybkiej łazienki i to co mi powiedziano "nie stresować się" bo stres wbrew pozorom wpływa na szyjkę i rozwarcie ...
Lekarz coś wspominał o szwie lub pessarze?
Grunt to pozytywne myślenie i leżenie oraz nospa .... i dasz radę, jak my wszystkie
Reżim łóżkowy Cię czeka - ja człowiek hiperaktywny nie wyobrażałam sobie i wizja łóżka do końca ciąży ( tv książki gazety) mnie przerażała ale uwierz da się, matki maja ukryte pokłady ogromnej energii jesli chodzi o swoje dziecko - i nagle rzeczy niemożliwe stają się możliwe tylko musisz w to uwierzyć a dasz radę
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatnia edycja: