reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Madzien1234 prenatalne mialam robione, normalnie w 12 tyg, wraz z testami Pappa, wyszlo niskie ryzyko wad. Polowkowe tez przez lekarza z certyfikatem FMF( i tam struktury mozgu prawidlowe, serce, brzuszek prawidłowe) plus jeszcze przez innego lekarza. Nikt nie widzial nic niepokojącego. U niej od początku ta główka wieksza, ale nigdy az do dzis nie zwróciła na to uwagi, wszystkie przepływy zawsze prawidlowe, i u niej i w szpitalu i na IP. Badalo mnie w tej ciazy przynajmniej 6-7 lekarzy, w tym najważniejsze badania (prenatalne plus polowkowe) u lekarzy z certyfikatem FMF).

@AgaBabajaga gorączki na szczęście nie mam. Z nosa mi cieknie, gardło mnie boli i chyba jakieś pokasływanie mi sie zaczyna. No i wlazlo cos w szyje, ze sie ruszyć nie moge. Lekko sobie termofor przyłożyłam,ale nie taki gorący, bo sie przeciez przegrzewać nie wolno... Eh dzis pl prostu jest zły dzien.

reklama
Nina, ja w pierwszej ciazy - tez leżącej, osiwialam po prostu strasznie. Stres mi to zrobił:) a ze mam do tego predyspozycje genetyczne, bo u mnie w rodzinie wszystkie babki wcześnie siwieją, to teraz już muszę włosy farbować zawsze...w tej ciazy stres jest jeszcze większy wiec żeby się nie wkurzać unikam patrzenia na swoje włosy :) i ja tez staram się nie panikować ale wystarczy, ze się podniosę z łóżka i zaczyna mnie bolec, a wtedy czarne myśli nadchodzą...

@Madzien1234 prenatalne mialam robione, normalnie w 12 tyg, wraz z testami Pappa, wyszlo niskie ryzyko wad. Polowkowe tez przez lekarza z certyfikatem FMF( i tam struktury mozgu prawidlowe, serce, brzuszek prawidłowe) plus jeszcze przez innego lekarza. Nikt nie widzial nic niepokojącego. U niej od początku ta główka wieksza, ale nigdy az do dzis nie zwróciła na to uwagi, wszystkie przepływy zawsze prawidlowe, i u niej i w szpitalu i na IP. Badalo mnie w tej ciazy przynajmniej 6-7 lekarzy, w tym najważniejsze badania (prenatalne plus polowkowe) u lekarzy z certyfikatem FMF).

@AgaBabajaga gorączki na szczęście nie mam. Z nosa mi cieknie, gardło mnie boli i chyba jakieś pokasływanie mi sie zaczyna. No i wlazlo cos w szyje, ze sie ruszyć nie moge. Lekko sobie termofor przyłożyłam,ale nie taki gorący, bo sie przeciez przegrzewać nie wolno... Eh dzis pl prostu jest zły dzien.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nina, ja w pierwszej ciazy - tez leżącej, osiwialam po prostu strasznie. Stres mi to zrobił:) a ze mam do tego predyspozycje genetyczne, bo u mnie w rodzinie wszystkie babki wcześnie siwieją, to teraz już muszę włosy farbować zawsze...w tej ciazy stres jest jeszcze większy wiec żeby się nie wkurzać unikam patrzenia na swoje włosy :) i ja tez staram się nie panikować ale wystarczy, ze się podniosę z łóżka i zaczyna mnie bolec, a wtedy czarne myśli nadchodzą...
Dokladnie tak;-) nawet sny to czasem mam takie dziwne, ze budze sie cała mokra... I nie ogladam zadnych horrorow ani innych filmow po których czlowiek ma deszczyk a snia mi sie trupy, mordercy, i cholera wie co jeszcze. To juz chyba psychika odreagowuje. Na prawde boje sie ze zafunduje sobie znerwicowane dziecko... Tylko chyba nie ma patentu na niemyslenie... No, moze jest ale w ciazy zabroniony:D

Nina, ja tez mam pokopane sny, pamietam ze w pierwszej ciazy tez miałam. Takie realne bardzo i często wlasnie straszne...ciekawe czemu, może to wlasnie stres tak się objawia. Ja niestety nie znalazłam sposobu na wyluzowanie się i pewnie drugie moje dziecię będzie tak nerwowe jak to pierwsze:( teraz zaczęłam oglądać od początku taki serial komediowy, który zawsze mnie śmieszył mocno i to mi trochę pomaga, przynajmniej chwilowo:)

Nina, ja tez mam pokopane sny, pamietam ze w pierwszej ciazy tez miałam. Takie realne bardzo i często wlasnie straszne...ciekawe czemu, może to wlasnie stres tak się objawia. Ja niestety nie znalazłam sposobu na wyluzowanie się i pewnie drugie moje dziecię będzie tak nerwowe jak to pierwsze:( teraz zaczęłam oglądać od początku taki serial komediowy, który zawsze mnie śmieszył mocno i to mi trochę pomaga, przynajmniej chwilowo:)

No i właśnie przez te nerwy nasze biedne poszarpane to pozniej tez mamy jazde przy malym nerwusie.. Ale moze charakter dziecka nie zalezy tylko od nastroju w ciąży???

Nina, taka mam nadzieje :) bo w końcu wiele kobiet się stresuje w ciazy i nie wszystkie maja nerwowe dzieci. Wmawiam sobie, ze po prostu miałam pecha:) bo mój młody był naprawdę nerwusem od urodzenia i nadal nie jest oazą spokoju;)

Witam Was witam. Obudzil mnie ćwierk ptaszkow. Za oknem mgla, ale zza mgły widzę barwę niebieskiego nieba.
Apropos snów też mam bardzo intensywne i wyraźne. Czasem zle rzeczy się śnią, jeśli jest organizm przegrzany. Ja wiec w nocy śpię lekko odkryta i w cienkiej koszulce. Dodatkowo grzeje mnie poducha. Dziewczynki zaraz minie nam kolejny tydzień jupi.

Jej dziewczyny jak fajnie słońce ptaszki :) tylko człowiek reżim łóżkowy trzymać musi ale szczerze Ja
tez się bardzo cieszę już prawie kolejny tydzień za nami a najbardziej cieszy mnie, ze Pani z USG potwierdziła prawidłowość moich obliczeń i terminu :) także jupi 27,5.... coraz bliżej odliczanie ostatniej dziesiątki czas zacząć

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry