reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
no to moja lista:

Do szpitala:

• koszula nocna dla karmiących 2 szt dłuższe, jedna krótsza;

• szlafrok,

• ręczniki (co najmniej mały i duży)

• biustonosz dla karmiących 2 szt;

• majtki jednorazowego użytku 1 opak.;

• podpaski poporodowe 2 opak.;

• podkłady na łóżko min. 90x60 1 opak.;

• wkładki laktacyjne 1 opak.;

• nakładki na brodawki 1 kpl;

• laktator;

• rożek;

• rękawiczki niedrapki 2 pary

• pampersy;

• chusteczki nawilżane;

• ubranka;

Pozostałe:

• maści dla dzieciaczka: alatan, sudokrem;

• octanisept;

• płyn do kąpieli;

• oliwka lub balsam do ciała dla maluszka;

• proszek do prania dla dzieci;

• krem do buzi dla dziecka;

• waciki: patyczki i płatki;

• pieluchy tetrowe ok 10szt;

• pieluchy flanelowe ok 2 szt;

• kocyk ;

• smoczek uspokajający;

• butelka antykolkowa mała i większa;

• szczotka do włosów;

• aspirator do nosa;

• ręczniki kąpielowe z kapturem 2 szt;

• nożyczki do paznokci;

• przewijak;

• prześcieradło na przewijak 2 szt;

• termometr do wody;

• termometr do mierzenia temp. ciała elektroniczny;

• monitor oddechu;

• poduszka do karmienia;

• termoopakowanie do butelek;

Madzien, ja na początku ciazy tak się zrazilam do zapachu lenora sensitive że już go nie użyje wcale
[emoji23][emoji23][emoji23] ja zas uwielbiam .
Jedyne na co uwazajcie dziewczyny to proszek E . Moj synek nie jest alergikiem ale po proszku e mial wysyp ,,potowek,, nie wiem co to bylo . Poszlam do lekarza a on odrazu proszek pani zmienila niech zgadne e . Ponoc mega uczula . A synek juz byl duzy bo mial dwa lata . A od pol roku jak mial to ja juz wizira uzywalam i bylo ok .

Agula, piszesz ze masz 96 w brzuchu... zdołowalam się bo ja już teraz mam 94:szok:

92 mam rabnelo mi sie ;) właśnie zmierzyłam. Ale Agus ja jestem straszna chudzina, waze 56 kg teraz, a mam 170 cm wzrostu. Brzuch mam maly, moja lekarka za każdym razem sie boi, ze mało płynu owodniowego albo, ze dziecko male. Ja w chwilach stresu chudnę strasznie, jak trafiłam do szpitala, to schudłam 4 kg. Ale wyglądam niezdrowo serio. Wiem, ze często ludzie mówią, jesteś szczupła ciesz sie i ja nie narzekam, ale np teraz w ciazy bardzo mi ciezko, nogi bola, kręgosłup boli. A na codzien tez taka rachityczna jestem, ciśnienie jak u umarlaka, wiecznie.mi zimno, wielu sportow nie mogę uprawiać, bo nie mam siły,szybko sie mecze, spać mi sie ciągle chce, migreny mam często, także chudość tez a swoje minusy ;) a i wrodzona anemia, z ktora walczę od lat.

reklama
Agula, ja tez raczej chuda jestem normalnie, 50 kg i 163 cm, jeszcze 3 lata temu ważyłam 45 kg i zle się z tym czułam. Ty to faktycznie jesteś bardzo chuda i wysoka wiec brzuch ci się pewnie wzdłuż rozciąga teraz:) Znam dziewczynę, tez wysoka, która w 9 miesiącu wyglądała tak, ze większość ludzi nie wiedziała ze ona w ciazy jest. I dziecko zdrowe prawie 4 kg. Widziałam jej zdjęcia z ciazy to faktycznie w luźniejszej bluzce nie było widac w ogole brzucha. Chciałabym tak :)

Do góry