reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja mam 93 w pasie jak dobrze zmierzyłam [emoji23] dzis 27tydz 0 dni. Plus 8kg . Dobijam do 60kg. Sory ze w majtkach [emoji23]

1489830310-aaaaaa.jpeg

reklama
Dziewczyny my nie mamy wpływu na to jakie nam brzuchy porosną;) Wiadomo, że poruszanie się z mniejszym brzuszkiem jest łatwiejsze, ale jak się ma większy to przynajmniej ludzie cię zauważają i zdarzy się, że w kolejce przepuszczą. Ja od początku ciąży byłam przekonana, że mnie solidnie wysadzi, bo moja mama miała bardzo duży brzuch (też pytali czy będą bliźniaki) a ja dopiero w piątym miesiącu się zaokrągliłam i dopiero wczoraj zauważyłam, że jednak już się nie dopinam w wiosennym płaszczyku sprzed ciąży;) ale w sumie nie ma sensu powiększać garderoby bo i tak jestem stacjonarna a z domu wychodzę tylko do lekarza, ewentualnie zaopatrzyć lodówkę raz w tygodniu. A tak poza tym w domu więc nie ma sensu kupować kurtki ciążowej.
A tak przy okazji to właśnie kupiłam sobie koszule do karmienia, więc lista wyprawki już się zmniejsza;) Jeszcze trzeba powalczyć z resztą;) A wózki macie już na oku? Ja mam taki Link do: WÓZEK STARS II KOLOR 10 (GRAFIT ŻAKARD+BIAŁA ECO-SKÓRA) - Mikrus wózki dziecięce
Co o tym myślicie?

Marcysia, to duży nasz brzuch ale pewnie już ci taki zostanie po prostu, a ja najdalej za 2 tygodnie cie dogonię o ile nie przegonie:laugh2: Nie pamietam już cyfr ale jak patrzę na swoje zdjęcia z pierwszej ciazy to wyglądałam wręcz niemożliwie grubo, jak jakiś słoń morski :-) :)

Dokladnie dziewczyny na prawde mamy maly wpływ jakie mamy brzuchy, ważne, ze pakuneczek ze środka sie zdrowo rozwija. Moja przyjaciola przytyła w ciazy 30 kg, po 3 msc nie bylo po tym śladu, a druga 8 kg i do tej pory nie może zrzucić 5,a minal ponad rok, także tym sie nie ma co przejmowac. Poza tym u nas działają hormony i one często determinują wiele w naszym życiu.
Ja wózek kupiłam x-landera, nie wiem jak go zmieszczę do auta, bo kurde wielki jest, a ja autko mam male ;)
Nie wiem czy doczytałyście, jal pytałam p te ochraniacze na łóżeczko, co o tum myslicie szkodliwe czy przesada?

Zastanowię się tylko czy gondole dokupuje do niego ale nie trzeba bo się na zupełnie płasko rozkłada i jest taka wkładka dla noworodka. Do tego fotelik Maxi Cosi jakiś.

reklama
Agula ja miałam ochraniacze i syn przeżył :) noworodek i tak się nie przekręca wiec sue nie udusi, a starszemu trochę w razie czego można zdjąć. Dziecku chyba przytulniej z tym.

Do góry