reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Marcysia ja w pierwszej ciazy tak do połowy pracowałam i byłam jak w jakiejś hipnozie, potrafiłam patrzyć się godzinę w monitor i nie wiedzieć co czytam. Zapominałam słów, haseł i generalnie czułam się jakby mi połowa mózgu wysiadła. Teraz jest lepuej ale tez zapominam słów i często ide po cos gdzies i nie wiem po co... straszne to jest ale mija pi ciazy:)

Kathleen ja ani razu nie użyłam szczotki do czesania młodego:) ale moze się trafi mocno owłosiony osobnik:) miałam podgrzewacz do butelek ale po kilku razach już nie używałam bo mnie szlag trafiał, ze to tak długo trwało. Wylewałam po prostu ciepła wodę przegotowana do butli z mieszanka, szybciej w czajniku woda się podgrzewała. A do czego są płatki mydlane?

Dziewczyny co Jeszcze trzeba kupić moja lista zawiera/ co się Wam sprawdziło? Co się sprawdziło co polecacie?

- [ ] Otulacz
- [ ] Kocyk
- [ ] Mata do przewijania
- [ ] Kołderka i zestaw do spania
- [ ] Łóżeczko bujane? Bujak elektryczny
- [ ] Wózek
- [ ] Pampersy
- [ ] Chusteczki
- [ ] Nożyczki do paznokci
- [ ] Szczotka do włosów?
- [ ] Body kopertowe
- [ ] Pieluchy tetrowe
- [ ] Płatki mydlane
- [ ] Laktator elektryczny
- [ ] Rozek
- [ ] Smoczki antykolkowe
- [ ] Butelki
- [ ] Podgrzewacz
- [ ] Wanienka
- [ ] Do czesania szczotka
- [ ] Fotelik

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Linomag , nivea na odparzenia ( sudocrem tylko jak juz jest odparzenie)

Butelki polecam avent natural sa super, smoczki tez tylko avent

Do kapieli emolium emulsja i emulsja do ciala. ( niby emulientow nie stosuje sie bez potrzeby ale rodzimy na lato moj lekarz mi doradza wrecz to do stosowania ) emolium zestaw to i to po 400 ml to normalnie na rok starcza.

Octanisept do pepka
Gaziki jalowe i kosmetyczne
Sol fizjologiczna
Witamina k+d
Aspirator do noska
Woda morska

Pojeminiczki ze 3 na pokarm ja kupilam z aventa. Tych na mocz ponoc nie wolno uzywac .
Boze mogla bym ci tu wypisac liste ze hoho . [emoji23]
Do szpitala podklady , podpaski mama, majtki jednorazowe , zel do higieny intymnej . ( kosmetyki ) wkladki laktacyjne ja juz tam mialam potok mleka . Stanik do karmienia .

Dziewczyny co Jeszcze trzeba kupić moja lista zawiera/ co się Wam sprawdziło? Co się sprawdziło co polecacie?

- [ ] Otulacz
- [ ] Kocyk
- [ ] Wózek
- [ ] Pampersy
- [ ] Chusteczki
- [ ] Body kopertowe
- [ ] Pieluchy tetrowe
- [ ] Płatki mydlane
- [ ] Rozek
- [ ] Butelki
- [ ] Podgrzewacz
- [ ] Wanienka
- [ ] Fotelik

Kochana. Wózek polecam 3w1.
Krem na ciemieniuche
Oliwka
Octenisept do pepuszka
Linomag albo bepanthen dla dzidzi do smarowania pupci
PodgrzewacZ kup najtanszy
Pieluchy duże z 10 sztuk
Mydelko bez chemii dla dzieci (polecam z mydlani tuli)
Suchy szampon dla Ciebie do szpitala (bo czasem ciężko umyć wlosy)
Do szpitala że dwa duże i dwa małe reczniki
Szlafrok cienki
Kapcie do chodzenia i pod prysznic do szpitala
Lusterko do szpitala
Majtki poporodowe
Wkłady poporodowy najlepiej z babyono i majtki tez
Nozyczki do szpitala (na wycinanie polkola w pielyszce w miejscu pepuszka dziecka)
Radyjko do szpitala (bo można zczeznac z nudow)
Jasiek do szpitala (ja nie zasnę bez jaska)

- [ ] Otulacz
- [ ] Kocyk
- [ ] Wózek
- [ ] Pampersy
- [ ] Chusteczki
- [ ] Body kopertowe
- [ ] Pieluchy tetrowe
- [ ] Płatki mydlane
- [ ] Rozek
- [ ] Butelki
- [ ] Podgrzewacz
- [ ] Wanienka
- [ ] Fotelik

Przewijak i dwa prześcieradła na przewijak

Kathleen ja ani razu nie użyłam szczotki do czesania młodego:) ale moze się trafi mocno owłosiony osobnik:) miałam podgrzewacz do butelek ale po kilku razach już nie używałam bo mnie szlag trafiał, ze to tak długo trwało. Wylewałam po prostu ciepła wodę przegotowana do butli z mieszanka, szybciej w czajniku woda się podgrzewała. A do czego są płatki mydlane?

Tez się zastanawiałam nad sensownością podgrzewacza ;)
Płatki mydlane - ponoć do prania ubranek dziecięcych, rzekomo należy prac w specjalnych środkach dla baby - ale czy faktycznie ?

hej hej,

Alescie aktywne ;) ja noc mialam ciężką, bolał nie żołądek i jelita, i ciągnęło mnie wszystko na dole. W ogóle nie mogłam sie ułożyć jakos, a brzucha nie mam dużego. Wczoraj mierzyłam, to mam 96 w obwodzie. Ale wszystko takie napiete, ta skora juz jest na granicy wytrzymalosci, nawet zaczęłam sie spowrotem smarować, tzn brzuch, bo tak smaruje sie namiętnie ;)
A z tym otępieniem, to jest jakas masakra. Jak jeszcze pracowalam, to na wszystko przypomnienia sobie ustawiałam, a teraz mam problem czasem, żeby sie wypowiedzieć jak czlowiek. Slow mi brakuje, na czytaniu nie mogę sie skupić, jak oglądamy film, to dopytuje meza, bo gubię fabule ;P
A dzis skończyłam ogarniać polke w szafie na leżąco i chwile na stojąco i radość mam, ze jest tam w końcu czysto. I siadam dzis do śniadania jak czlowiek do stołu. Kathleen ja poszukam wyprawki z komentarzem mojej szwagierki i Ci podeślę na priv.
A mamauski wszędzie czytam, ze ochraniacze na łóżeczko, to nie, podzielcie sie swoimi doświadczeniami, ja kupiłam tak samo jak kołdrę i poduszkę, a potem sie naczytałam, ze taki małych, to lepiej jak spj bez niczego w otulaczu lub spiworku. No ale to sie nie zmarnuje, schowam dk szafy i jak podrosnie, to juz będzie mial gotowe. Łóżeczka mam dwa, bo dostałam ostatnio od rodziców bardzo fajne turystyczne, wiec turystyczne wstawimy do naszej sypialni i tam Młody będzie spal w nocy, a drewniane jest w jego pokoju ibtam w ciągu dnia będzie spal. A turystyczne, to potem będzie albo nad jeziorem albo u rodziciw, bo oboje jesteśmy z tego samego miasta z mężem, wiec do rodziny często jeździmy ;)
buziaki Dziewuszki!

reklama
Podgrzewacz sprawdza się w przypadku butelek szklanych (ja takie mialam z 1 dzieckiem), do plastiku kiepsko się sprawdzi. Faktycznie lepiej wlać trochę wrzątku i trochę zimnej wody i wymieszać.

Ahh, termometr bezdotykowy, paracetamol dla niemowląt (wyposażenie apteczki dla dzidzi) aspirator polecam na baterie haxe (najwygodniej mi się używa, a miałam katarek , fride i zwyky)

Do góry