reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziekuje Nina, popatrzę co on tam na ten sprzedawca i może na razie chociaż listę zrobię żeby potem juz tylko zamówić. Zazdroszczę wam, ze wy już większość rzeczy macie :)

reklama
He he, no to dobre. Ja jestem wysoka więc u mnie brzuch ma być duży (tak sobie tlumacze) mam 175 cm wzrostu. Jak mojej mamie wysłałam zdjęcie z brzuchem to powiedziała że wyglądam jakbym była w 9 mcu. Zdolowala mnie. Jak śpię to przyciskam trochę brzuch żeby tak nie wisiał po boku, bo jest taki wielki, ale to nic, po ciazy wszystko wróci na swoje miejsce

Dziekuje Nina, popatrzę co on tam na ten sprzedawca i może na razie chociaż listę zrobię żeby potem juz tylko zamówić. Zazdroszczę wam, ze wy już większość rzeczy macie :)
Ja mam tylko łóżeczko i materacyk, jak wracalismy ze szpitala to podjechalismy po posciel do producenta no i wczoraj tesciowa przywiozła mi wanienke;-) aha, i jeszcze mam liste na 3 strony co kupic :-)

Jak bylam w szpitalu to niektórzy sie dziwili ze ja chodze na sluchanie tetna bo dziewczyny miały duzo większe brzuchy a byly ok 20 tygodnia. Ja tylko obserwuje moj brzuch czy rosnie bo boje sie czy dzidzius ma wystarczająco duzo miejsca.

Ja mam tylko łóżeczko i materacyk, jak wracalismy ze szpitala to podjechalismy po posciel do producenta no i wczoraj tesciowa przywiozła mi wanienke;-) aha, i jeszcze mam liste na 3 strony co kupic :-)

Podzielisz się lista? Bo ja albo jestem minimalistka albo 3/4rzeczy nie mam pojęcia ze trzeba kupić? :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nina. Ehh pamiętam te listy. Teraz mam wszystko w głowie, bo mój młody jak widzi u mnie notes i długopis to zaraz mi wyrywa i wszystko drze na strzępy.
A czy zauważyliście u siebie takie lekkie otepienie ?
Ja w poprzedniej ciazy i teraz zauważyłam że jestem rozkojarzona i wiele słów zapominam. Moj maz się śmieje że oglupialam

Marcysia No ja jestem kurdupel, 163 cm wiec u mnie ten brzuch idzie do przodu i na boki. Pamietam, ze jak szlam do szpitala tak gdzies w 35 tc to już nie mogłam za żadne skarby obciąć paznokci u nóg czy te nogi ogolić :) w nic się nie mieścilam, strasznie byłam gigantyczna ;) A po cc dawali mi jakues kroplówki wiec od tego jeszcze napuchły mi nogi i ręce, nam gdzies zdjęcie swoich stop z tamtego czasu bo normalnie nie mogłam uwierzyć jak to możliwe jest, nawet do zaduzych klapek nie wchodziły te moje stopy:)

Dziewczyny co Jeszcze trzeba kupić moja lista zawiera/ co się Wam sprawdziło? Co się sprawdziło co polecacie?

- [ ] Otulacz
- [ ] Kocyk
- [ ] Mata do przewijania
- [ ] Kołderka i zestaw do spania
- [ ] Łóżeczko bujane? Bujak elektryczny
- [ ] Wózek
- [ ] Pampersy
- [ ] Chusteczki
- [ ] Nożyczki do paznokci
- [ ] Szczotka do włosów?
- [ ] Body kopertowe
- [ ] Pieluchy tetrowe
- [ ] Płatki mydlane
- [ ] Laktator elektryczny
- [ ] Rozek
- [ ] Smoczki antykolkowe
- [ ] Butelki
- [ ] Podgrzewacz
- [ ] Wanienka
- [ ] Do czesania szczotka
- [ ] Fotelik

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aga, no to witaj w klubie. Moje nogi po cc były jak u słonia dosłownie. Skóra była tak napięta że swedzialo, a mąż musiał mi przywieźć śniegowce (w kwieniu) na wyjście że szpitala bo w żadne buty stopy nie wlozylam .opuchlizna zeszła po ok 2-3 tyg od wyjścia że szpitala

Do góry