reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Też przeczytałam artykuł o tych ochraniaczach ale tam jest wspomniane, że dzieci mogą zaplątać się w troczki... A przecież troczki są na zewnątrz łóżeczka, a w łóżeczku jest tylko sam ochraniacz... Nie wiem skąd takie stwierdzenia, ale w końcu czymś się muszą zajmować ci naukowcy.... Ja uważam, że najważniejszy jest zdrowy rozsądek przy zakupach, bo dookoła zasypuje nas mnóstwo różnych dziwnych badań...

reklama
Ja tym razem kupie tylko łóżeczko turystyczne, z kołkami żeby łatwiej przestawić się dało. To i tak tylko na jakies 1,5 roku, a stwierdziłam ze jeden grat mniej w moim małym mieszkaniu. Tak to wiecznie mi się gdzues to łóżeczko walało złożone po domu bo tylko na wyjazdy używaliśmy. I odpiąć można wejście/ wyjście żeby dziecko starsze samo wyjść mogło zamiast kombinować jak gora wyleźć z normalnego. Mój jak miał tak z 9 miesięcy to w drewnianym łóżeczku giry jakos zarzucił na górę, na barierkę, spadł na podłogę i był ryk. Na szczęście nic mu się nie stało. Potem mu dwa szczebelki wyjęłam i wychodził ale z turystycznego jednak jest bliżej do ziemi i dziecku łatwiej wyjść.

Madzien, kup sobie dentosept, działa podobnie jak tantum a jest dozwolony w ciąży
1489834658-aaaaaa.jpeg

Witam sie i ja z rana z pochmurnej stolicy:) u mnie noc bardzo ok, tylko sny jakies głupie. W ogole w ciazy mam dziwne, bardzo wyraźne sny...Nina, Kathleen to wy macie terminy na czerwiec, ja z statniej OM to na 5 lipca (z usg było na 28 czerwca) ale gin powiedział, ze cc będzie najpóźniej 2 tygodnie przed terminem czyli pewnie 15- 20 czerwca... to oczywiście wersja optymistyczna, ja obstawiam raczej już w maju, oby na koniec maja :) 32 tc stuknie mi 10 maja i od tego dnia juz będę spokojniejsza. Co prawda będę już na 100%. w szpitalu kwitła i się schizowala dodatkowo o to co się w domu dzieje ale zacisnę zęby i dam rade. Dla mnie najgorsze będzie zostawienie na tak długo młodego, nigdy jeszcze nie byłam w takiej sytuacji i na pewno mnievto przeroście, wiem to. Ja po tej ciazy to będę już cała siwa, skoro w poprzedniej osiwialam tak w połowie.
Aga ja też cały czas o tym myślę jak chodzi o pobyt w szpitalu, żeby mnie długo nie trzymali ze względu na dzieciaki w domu. Starsze sobie poradzą, tez będą tęsknić ale maluch to wiadomo że inaczej będzie przeżywał. Wiem tylko że idę w piątek a na ile to zobaczymy.

reklama
Dziewczyny co Jeszcze trzeba kupić moja lista zawiera/ co się Wam sprawdziło? Co się sprawdziło co polecacie?

- [ ] Otulacz
- [ ] Kocyk
- [ ] Mata do przewijania
- [ ] Kołderka i zestaw do spania
- [ ] Łóżeczko bujane? Bujak elektryczny
- [ ] Wózek
- [ ] Pampersy
- [ ] Chusteczki
- [ ] Nożyczki do paznokci
- [ ] Szczotka do włosów?
- [ ] Body kopertowe
- [ ] Pieluchy tetrowe
- [ ] Płatki mydlane
- [ ] Laktator elektryczny
- [ ] Rozek
- [ ] Smoczki antykolkowe
- [ ] Butelki
- [ ] Podgrzewacz
- [ ] Wanienka
- [ ] Do czesania szczotka
- [ ] Fotelik

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Maść na pupę, wkładki laktacyjne, czapeczka, taka szczoteczka do dziąseł maluszka nakładana na palec, i polecam kilka pieluch bambusowych są takie przyjemne w dotyku i mogą służyć w ciepłe dni jako narzuta czy kocyk ale też otulacz.

Do góry