reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzien dobry dzisiaj mamusie. Mam nadzieję że już Wam zły nastrój minął i z nowym dniem obudzily się nowe nadzieje. Ja po wczorajszych badaniach i tej wyprawie mialam ciężka noc bo czulam jakby zakwasy, bądź jakieś przemęczenie materiału. Bardzo bolały mnie pachwiny i dolna część brzucha, tak, że ledwie usnelam. Dzisiaj od rana jest ok. Pas założony, sniadanko zjedzone, moj dwulatek jeszcze śpi więc mam chwilę na odpoczynek psychiczny i poranne słuchanie ptaków zza okna.

reklama
Witam sie i ja z rana z pochmurnej stolicy:) u mnie noc bardzo ok, tylko sny jakies głupie. W ogole w ciazy mam dziwne, bardzo wyraźne sny...Nina, Kathleen to wy macie terminy na czerwiec, ja z statniej OM to na 5 lipca (z usg było na 28 czerwca) ale gin powiedział, ze cc będzie najpóźniej 2 tygodnie przed terminem czyli pewnie 15- 20 czerwca... to oczywiście wersja optymistyczna, ja obstawiam raczej już w maju, oby na koniec maja :) 32 tc stuknie mi 10 maja i od tego dnia juz będę spokojniejsza. Co prawda będę już na 100%. w szpitalu kwitła i się schizowala dodatkowo o to co się w domu dzieje ale zacisnę zęby i dam rade. Dla mnie najgorsze będzie zostawienie na tak długo młodego, nigdy jeszcze nie byłam w takiej sytuacji i na pewno mnievto przeroście, wiem to. Ja po tej ciazy to będę już cała siwa, skoro w poprzedniej osiwialam tak w połowie.

U nas szaro i deszczowo na dworze wiec pogoda pozytywnie nie nastraja. Ja dzis planuje zrobic duże zakupy przez internet typu rzeczy do szpitala itp bo bylam w szoku jak zobaczylam różnice w cenach np butelek z aventa. Na allegro 13-16 zl a w sklepie stacjonarnym 22, tak samo smoczki na allegro 7zl w sklepie 22... A znalazlam sprzedawcę ktory ma chyba wszystko od podpasek po pieluszki, laktatory itd i ceny bardzo konkurencyjne. A tak propos to ja mam juz przemeblowke w sypialni zrobiona i wstawione lozeczko. Na poczatku mialam mieszane uczucia ze to za wczesnie ale teraz przynajmniej jest czas zeby sie to łóżeczko przewietrzylo, bo wiadomo nie czuc go typowym lakierem ale taka nowoscia, drewnem- dosc intensywnie. Wiec za dwa miesiace moze juz odda ten zapach;-)

Kochane, ja resztę zakupów zrobię w aptece internetowej Gemini. Są tam i butelki, skocz ki, pieluchy i cała reszta "gadżetow" kosmetycznych do szpitala. Jest tanio.
AgaBabajaga, ja chciałabym do szpitala jak najpóźniej, ale ja mam brzuch wielki jak w 8 miesiącu, napięty bardzo mocno i nie wiem co mi lekarz powie na wizycie. Wolę nie myśleć i odsuwam to od siebie

Marcysia, a w pierwszej ciazy tez miałaś taki wielki brzuch? Ja tak i teraz tez jest duży, muszę się zmierzyć w obwodzie ale juz tylko w jedna kurtkę zimowa się zapinam, taka oversizeo_O Ja tez się staram odsuwać wizytę, która mnie czeka bo ten mój lekarz jest taki bardzo ostrożny wiec obawiam się, ze może wymyślić, ze już mam iść do szpitala. A ja nie chce już:( Ja przez ten ciągły stres to w ogole nie jestem w stanie zająć się tym czym powinnam, tzn przemeblowywaniem mieszkania i kupowaniem wyprawki... nawet żadnej koszuli i szlafroka do szpitala nie mam...chociaż to muszę kupić.

Aga, w pierwszej mialam duży już pod koniec, ale nie tak szybko jak teraz.
Ja nie wiem jak mój brzuch będzie wyglądał w 7,8 miesiącu, juz się boję.
Ja dużo do kupienia nie mam więc też nie stresuje się. Większość mój malutki dostanie w spadku po straszym braciszku. Jedynie temu starszemu kupilam nowe łóżko, jeszcze tylko pościel i nowe mebelki, ale pośpiechu nie ma. Jak nie zdążę to dam jego rzeczy do mojej garderoby

No ja wlasnie koniecznie muszę nowe meble zamówić i poprzestawiać wszystko bo inaczej nawet łóżeczka nie mam gdzie postawić. I kompletnie nie mam siły się za to wziąć. A muszę zanim do szpitala trafie. Najprzyjemniejsze będzie dla mnie kupowanie ubranek ale to za jakiś miesiąc :) A jeśli chodzi o brzuch to tez już myślałam o tym, ze im mniejszy tym lepszy w naszej sytuacji. Ale jak to zrobic żeby tak nie rósł :) w drugiej ciazy zawsze jest większy niestety wiec zanosi się na to ze ja będę miała gigantyczny już pewnie za miesiąc skoro za pierwszym razem jyz tak w 8 miesiącu słyszałam pytanie czy mam w tym brzuchu bliźniaki ;)

reklama
Do góry