reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Agula bo moja blizna w tym najgorszym miejscu tydzień temu miała grubość ( czy raczej cienkosc) 1,7 mm. To bardzo mało bo ten dolny odcinek macicy teraz najbardziej sie rozciągać zaczyna wiec ściany macicy maksymalnie robią coraz cieńsze i ta bluzną tez. Nie wiadomo czy to po prostu nie puści...a jak puści to może być różnie. Prof ostatnio powiedział, ze jeszcze przez miesiąc powinno być ok, czyli tak do 27 tc. Ja optymistycznie mysle o 32.

reklama
AgaBabajaga.
No ja zakladam pozytywny scenariusz ;) a jak bedzie czas pokaze. Wiecie co.. Ja na poprawe humoru zamowilan farbe do wlosow rozowy blond. Planuje jak juz przyjdzie usiasc na krzesle i jakos ja nałożyć. W tej ciazy wogole wygladam paskudnie. Mam sina cere, slabe wlosy, paznokxie. Z puerwzzym dziexkiem wygladalam promieniscie

Kathleen, ty to wytluczesz bakterie i zobaczysz, ze dłużej pociagniesz:) zobacz, większość dziewczyn z krótkimi szyjkami rodzi prawie w terminie albo po nim. A miałaś już obchód? Wiesz już kiedy cie wypuszcza?

Tak z innej beczki wczoraj tak z grubsza policzyliśmy ile nas kosztowala ciąża do tej pory- leki, suplementy, wizyty, prenatalne plus badania, tylko sama ciąża i wyszlo nam 3800 :confused:. Szok co? Nie zdawałam sobie z tego sprawy, ale juz na mala wycieczkę byśmy pojechali... Jal powiedziałam to mojej szwagierce, to oczy wielkie zrobiła. Ona obydwie ciaze bezproblemowe, a przynajmniej nic nie wyszlo, chodziła panstwowo, nawet wit żadnych nie brala 8-) fakt nie przelewa im sie jakos szczególnie, ale ona na ciaze nie wydlala NIC! Absolutne zero zl.

Mi leki odstawili w 34 skończonym. Powiedzieli, ze więcej nie potrzeba. I ja się w sumie cieszę, bo wiele było tu takich przypadków, ze długo dziewczyny brały leki i potem przenosiły. Teraz biorę tylko nospe, jeśli mnie jakoś uciążliwie boli.

Agula, ja to wole nie liczyć ale już sam test nifty kosztował nas 2,5 tysiąca zł. Ostatnia wizyta u profesora 400 zl, usg połówkowe 350 zl i kilka innych wizyt po 200 zł, a do tego leki. Opakowanie luteiny 50 zł a starcza na tydzień max, innych nosp i magnezow czy witamin to już nie liczę. To jest straszny wydatek, do tego trzeba dodać wyprawkę, wózek, fotelik, łóżeczko i inn, a potem, po urodzeniu dziecka co chwile trzeba na cos kase wydać...

AgaBabajaga.
No ja zakladam pozytywny scenariusz ;) a jak bedzie czas pokaze. Wiecie co.. Ja na poprawe humoru zamowilan farbe do wlosow rozowy blond. Planuje jak juz przyjdzie usiasc na krzesle i jakos ja nałożyć. W tej ciazy wogole wygladam paskudnie. Mam sina cere, slabe wlosy, paznokxie. Z puerwzzym dziexkiem wygladalam promieniscie

Ja do czasu leżenia wyglądałam i czułam sie super, chodziłam do pracy, brzuszek ładny, sukienusie, makijaż, włosy grubsze, cera ladna, ale odkąd leze, to czuje sie i wyglądam jak chora. Sinoblada z odrostami, grzywka za oczy, robie sobie w łóżku hennę na brwi i rzęsy ;P żeby sie chociaż troche lepiej poczuć. Różowy blond brzmi nieźle, ja mialam kiedys jazdę na taki truskawkowy blond, ale.moj fryz mi nie chcial zrobić, bo rzekomo by nie pasowało do mnie. Bardzo jasna mam cere i błękitne oczy. Teraz marze chociaż o strzyżeniu, suszarce i niepoodgniatanych od leżenia kudlow i braku odgniecen na twarzy ;P

Z tymi wydatkami to masakra, wyprawki dla Malsgo nie liczę, bo to mnie nie boli jakos, ale tu sie troche zgarbiłam. A czemu robiłaś nifty?

reklama
Agula, ja jestem z tych przezornych zawsze ubezpieczonych;) niestety przekroczyłam już magiczne 35 lat wiec wolałam porobić wszystkie możliwe badania. Zreszta przy pierwszym dziecku byłam dużo młodsza i tez robiłam test pappa. Wychodzę z założenia, ze lepiej sprawdzić i znać wszystkie możliwe scenariusze...

Do góry