reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja tez nam słabe włosy i cienkie, do tego je rozjaśniam. 3 miesiące po porodzie poszłam do dermatologa bo mi włosy garściami wypadały. Dostałam jakues leki ale lekarka była ogólnie w szoku ze aż tak. Niccto nie pomogło i obcięłam w końcu na bardxo krótko. Teraz tez się na to nastawiam, tak już jest i nic z tym nie zrobię.

reklama
Ja tez nam słabe włosy i cienkie, do tego je rozjaśniam. 3 miesiące po porodzie poszłam do dermatologa bo mi włosy garściami wypadały. Dostałam jakues leki ale lekarka była ogólnie w szoku ze aż tak. Niccto nie pomogło i obcięłam w końcu na bardxo krótko. Teraz tez się na to nastawiam, tak już jest i nic z tym nie zrobię.

Maj got to pocieszające. Tez zamierzam kupic ten vitapil wlasnie. Ehhh jakby nam bylo mało nie? Najlepiej jeszcze skopać leżącego.

Vitapil brałam tylko zwykły i inne cuda, na mnie nie działało bo to była hormonalna sprawa i musiało die samo unormować. Zakola tez miałam cudowne;) nie słyszałam o kozieradce na służy, poczytam na pewno.

Agula ale to nie zawsze tak jest, nie u każdej kobiety. Ja miałam pecha ale ja zawsze nam dziwne dolegliwości, choroby i zdarzenia, przyciągam je do siebie jak magnes;) na szczęście do tej pory mimo pecha to zawsze spadalam jakoś na 4 łapy i teraz tez na to liczę :)

Agula ale to nie zawsze tak jest, nie u każdej kobiety. Ja miałam pecha ale ja zawsze nam dziwne dolegliwości, choroby i zdarzenia, przyciągam je do siebie jak magnes;) na szczęście do tej pory mimo pecha to zawsze spadalam jakoś na 4 łapy i teraz tez na to liczę :)

oj uwierz kochana, ze mam tak samo, oby tylko wlasnie spadać na 4 lapy ;)

No z tymi wlosami po porodzie to masakra. Z glowy wypadaja a na twarzy i brodzie wygladalam jak koleś. Pamietam , ze po pierwszej ciazy poszlam na wizyte do gina i mu mowie. Panie doktorze mam problem. A on taki przejety co sie dzieje ? A ja wygladam jak małpa [emoji23] jestem cala zarosnieta mam brode i wgl . Smiał sie ze po porodzie kobieta ma malo żenskich hormonow i tak sie dzieje. Jak to wroci do normy to wlosy wypadna
[emoji23][emoji23][emoji23] miał ze mnie polew [emoji23]

Agula, co do spadania na 4 łapy to można powiedzieć, ze tym razem ty już prawie dotykasz ziemi;) Madxien, ja na szczęście nie zaroslam po pierwszej ciazy, w tym względzie było wszystko ok:) i mimo cesarki to w ogole szybko wróciłam do normy. Dopiero nieco później okazało się, ze najprawdopodobniej wlasnie ciąża wyzwoliła u mnie dwie choroby...ale ci zrobic, ciąża to duże wyzwanie dla organizmu.

AgaBabajaga
Ja po pierwszej cc też po wstaniu po 10 godzinach, odrazu miałam dziecko przy sobie i robiłam przy nim wszystko, nawet spałam z dzieckiem. Adrenalina na mnie zadziałała. Ciekawa jestem jak będzie teraz. Po przeczytaniu kilku forów, ma być lepiej, no ale zważywszy na to nasze leżenie, mozemy nie miec kondycji. Czas pokaże

Marcysia, no ja mysle, ze tym razem będzie gorzej wlasnie przez brak formy. Ja leze od dwóch miesięcy już, na początku to jeszcze trochę w domu się kręciłam, teraz juz głównie leze, aktywność góra 1 godzina na dobę. Meczy mnie nawet wyprawa do lekarza...podziwiam cie, ze ty synka ogarniasz sama codziennie:) ja mojemu głównie tylko polecenia wydaje z łóżka :)

reklama
O matulu dziołszki nie straszcie z tymi włosami;) ja zawsze miałam gęste zauważyłam ze juz teraz mi wypadają jeszcze dramatu nie ma :| może kupię ampuły z placentą i po porodzie będę wcierać......

Do góry