reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wiesz Marcysia pojechałabym, ale u nas nie przyjmują na pato bez wyraźnej przyczyny, wiec tylko niepotrzebnie bym sie tam nasiedziała na IP. Moja ginka nie dala mi skierowania ani nic. Poza tym głupio byłoby mi zajmować miejsce, bo sie boje, a moze przez to jakas potrzebujaca dziewczyna nie zostalaby przyjęta. Tak troche by mi bylo głupio. Oczywiście pojadę, jeśli bede sie zlw czula, no, ale myślę, ze stawianie brzucha i klucia w 35 tc dyskwalifikowałyby mnie do przyjęcia na oddzial niestety.

No tak teraz to już porodówka :)

Ale mam podobne nastawienie jak Ty ;)
teraz leżę na ginekologii z antybiotykiem w kroplowce i mi głupio ze może miejsce zajmuje, ale po tym jak przyszły dwie nowe dziunia typu plastik fantastyki stwierdzam chyba oddział pomyliłam ;) jestem jedyna z brzuchem i koleżanka z pokoju z żywa ciąża rzekomo do usunięcia...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurcze ja sie modle zeby dotrwac tak dlugo jak Wy. Ale leze i nie poddaje się. Chce juz wiosny! Wtedy bede lezakowac na balkonie, a tak kisne w pokoju a za oknem mgla i szarówa

@Kathleen006 no cale szczęście, ze Cie przyjęli i cos robią chociaż. Powiem Ci, ze u nas w szpitalu teraz remont porodówki i pato, wiec 2 sale z patologii sa przeniesione na ginekologie i tez mialam niezły ubaw czasem, np leżały pacjentki ginekologiczne takie starsze i jedna taka pani miala kapcie z dzwoneczkami i z uporem spacerowała w ta i spowrotem po korytarzu, my to mogłyśmy sobie zamknąć drzwi, ale położne miały mord w oczach po całodziennym dyżurze ;)

@Nygusek a jak waga malej? Gratulacje, juz ladnie wytrzymałaś ;)

@Kathleen006 no cale szczęście, ze Cie przyjęli i cos robią chociaż. Powiem Ci, ze u nas w szpitalu teraz remont porodówki i pato, wiec 2 sale z patologii sa przeniesione na ginekologie i tez mialam niezły ubaw czasem, np leżały pacjentki ginekologiczne takie starsze i jedna taka pani miala kapcie z dzwoneczkami i z uporem spacerowała w ta i spowrotem po korytarzu, my to mogłyśmy sobie zamknąć drzwi, ale położne miały mord w oczach po całodziennym dyżurze ;)

@Nygusek a jak waga malej? Gratulacje, juz ladnie wytrzymałaś ;)
Ostatnio już jej nie ważyli, ale tydzień temu miała już 2900, wiec chyba są spokojni :)

Marcysia, ja to wiem, ze nie wytrwam tak długo, pewnie max do 32 tc i to przy sprzyjających wiatrach. I tez czekam na wiosnę, co prawda balkon mam zbyt mały na wegetację na nim, ale przynajmniej słońce będzie za oknem a nie ta ciągła ponurość .

Agula, ja bym padła przy takiej babci z dzwoneczkami:rofl2: tez kiedyś na ginekologii kwitłam i miałam koleżankę w pokoju tak po 70 - tce, która cały czas musiała mieć odpalony tv i seriale brazylijskie, a w przerwach i całymi nocami mamrotała różaniec i czasem gadała do siebie ;)

Nygusek, to całkiem duża córa ci się szykuje :) mój syn pod koniec 37 tc ważył 3 kg, ale ja kurdupel jestem i raczej chuda, jego tata tez nie wielkolud żaden. Ja obstawiam w każdym razie, ze jeszcze trochę poleżysz w dwupaku:) one na koniec wcale tak bardzo nie chcą wychodzić ;)

Ostatnio już jej nie ważyli, ale tydzień temu miała już 2900, wiec chyba są spokojni :)

No tak, to teraz ma juz 3 kg pewnie, a w którym tyg leki Ci odstawili? Czy jeszcze cos dostajesz moze? Mi.powiedziała, ze luteine, mg i nospe odstawi mi w 36.1, pod warunkiem, ze Młody będzie miał 3 kg, oczywiście o ile dotrzymam ;)

@AgaBabajaga a czemu myślisz, ze akurat tyle? Cos lek sugerował? Oni sa zawsze bardzo ostrożni w jakiś przewidywaniach, bo wiadomo moze byc roznie, ale zwykle mówią chyba bardziej pesymistycznie niż optymistycznie. Chociaż moja ginka nie mowi nic ogólnie. Tylko umawia sie ze mna co 2 tydz ;) taak w ogóle jak sie czlowiek tak napatrzy na ludzi w takich miejscach jak szpital, to mu sie nagle perspektywa normalnosci zmienia ;P

reklama
Marcysia, ja to wiem, ze nie wytrwam tak długo, pewnie max do 32 tc i to przy sprzyjających wiatrach. I tez czekam na wiosnę, co prawda balkon mam zbyt mały na wegetację na nim, ale przynajmniej słońce będzie za oknem a nie ta ciągła ponurość .

Głowa do góry!
Nie poddawaj się, wytrwasz!
ja mam cel 32-34tc

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry