reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny od wczoraj mam stracha bo od wieczora przez cala noc mam twardy brzuch, pomimo ze w poludnie dostalam kroplowke z magnezem. Nie wiem czy to tez nie jest spowodowane trochę zaparciami ktore od soboty mnie mecza bo czuje jakby mi ktos jelita napompowal...
Dzisiaj poniedziałek to sie okaze czy wychodzę czy nie ale chyba bym wolala zostać jak mi sie tak robi.

Dziewczyny od wczoraj mam stracha bo od wieczora przez cala noc mam twardy brzuch, pomimo ze w poludnie dostalam kroplowke z magnezem. Nie wiem czy to tez nie jest spowodowane trochę zaparciami ktore od soboty mnie mecza bo czuje jakby mi ktos jelita napompowal...
Dzisiaj poniedziałek to sie okaze czy wychodzę czy nie ale chyba bym wolala zostać jak mi sie tak robi.

A podbrzusze tez twarde masz?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Podbrzusze mam napiete ale nie twarde jak kamien tylko raczej elastyczne. Czuje ze poszlabym do lazienki "posiedzieć" ale boje sie napinac bo od kiedy mam krazek to wyczekuje momentu ze ide, robie co mam robic i juz.

Wczoraj miałam to samo - stwierdzili ze to rzekomo nic groźnego ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

hej Dziewczyny, nie pojechałam wczoraj, bo potem juz kluc nie mialam, dzis boli mnie cały prawy bok:(, w ogóle jakas obolała jestem i przede wszystkim marudna :(
ale czuje, ze jednak sie rozpakuje wczesniej, chciałabym dotrzymać, bo nie mialam pobieranego wymazu na gbs, mam miec 24.03. Młody nisko, czuje, raczki normalnie w dolach biodrowych albo w szyjce. Dzis leze cały dzien, szybko sie umyłam tylko i juz ugniatam lozko z powrotem. Twardy brzuch mam częściej, a jak wstaje, to jiz w ogóle i boleśniej.
Nina ja jak mam zaparcia, to zawsze mialam twardszy brzuch. Dzis mimo, ze załatwiam sie normalnie tez mam takie bole od jelit...
@Kathleen006 daj znać po obchodzie.
@Nygusek jak sie masz?

Nina, ja mam dokładnie tak jak opisujesz kiedy się nie załatwię, twardy i pełny brzuch, mam potrzebę iść isc "zrzucić balast". No ale przeciez nie można się napinać...ja biorę żelazo wiec mam czasem zaparcia. W takiej sytuacji oprócz tego ciągłego napięcia mam tez częściej skurcze. Może faktycznie poproś o ten czopek...

Agula, a który tdzuen i dzień dziś odhaczasz?;) Współczuje grzebania rączkami w dole, tez tego lnie cierpię...u mnie jest teraz tak, ze w nocy budzę się równo co godzinę bo strasznie mnue boli cala strona, na której leze i ramie i biodra i spojenie łonowe i kolana, zmieniam bok i po godzinie to samo:(

reklama
Agula, a który tdzuen i dzień dziś odhaczasz?;) Współczuje grzebania rączkami w dole, tez tego lnie cierpię...u mnie jest teraz tak, ze w nocy budzę się równo co godzinę bo strasznie mnue boli cala strona, na której leze i ramie i biodra i spojenie łonowe i kolana, zmieniam bok i po godzinie to samo:(

Aga dzis mam 34.3, chciałabym bardzo dotrwać do tego 36.1. Taa w nocy tez sie budzę z bolami bokow i ..... uszu( chyba mi sie jakieś odlezyny tam robią). Juz w ogóle mi dosyc ciezko. Wszędzie piszą, ze ruchy juz sa mniej odczuwalne na tym etapie, mój Młody stanowi zatem wyjątek, on sie rusza jak wściekły .
Wiecie z jednej strony dobrze byc w domku, ale kurczę chyba bym była spokojniejsza przez te 1.5 tyg w szpitalu (ale wole nie miec powodu jednak ).
Ale jest plus mojej wczorajszej akcji, bo spanikowana, ze to juz, zamówiłam resztę wyprawki ;) oj Dziewczyny sorry, ze Wam tu tak marudzę, ale jakos mnie dopadł kryzys, ze tyle juz wyleżałam, a pewnie nie uda sie jeszcze te kilkanaście dni :(

Ostatnia edycja:
Do góry