reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Pieprzyki mi się nie zmieniły, ale pamietam, ze w pierwszej ciazy to mi nowe powylazily. Teraz widzę, ze zaczynam mieć już brązowa linie od pępka w dół, czekam na brązowa kreskę nad ustami, tez miałam za pierwszym razem...

linie mam od 20 tyg, kreska nad ustami tez mnie zaszczyciła i ostuda pod okiem ;)

reklama
No tak , weekend w szpitalu = przerwa w pracy dla lekarzy, bardzo są niezadowoleni jak się cos od nich wtedy chce. W poniedziałek wrócą z powrotem do rzeczywistości, a ty wtedy pytaj i wymagaj:)

Muszę sobie przygotować listę wszystkich dolegliwości napięcie i twardnienie brzucha pomierzyć itp

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jejku z tym obrzyganiem psa to tak sie usmialam ze za brzuch musialam sie trzymac. Dziewczyny ważne zeby z ciaza bylo dobrze i zebysmy donosily. A ze czlowiek spuchnie troche to po porodzie trzeba brac sie za siebie i moment dupa spadnie;-)
Chociaz ja poki co narzekam ze kosci mi na wierzch wylazly i tryb lezacy jest dla mnie raczej trybem powodującym siniaki i odgniecenia. Troche tluszczyku by nie zaszkodzilo ale co zrobic jak pewnie wszystko idzie w kanal:p
Ja wlasnie czekam jeszcze czy lekarz bedzie dzisiaj w ogole chodzil bo nie wiem czy isc spac czy co...

No i Ty mówisz, ze nie masz ciężkiej ciąży. Mdlosci i hafty sa uciążliwe, ale niegroźne, a Ty sie wiecznie z czymś zmagasz do cholery. Az sie boje zrobić posiew moczu teraz.

Najwięcej sie dowiesz w pon, bo wtedy taki porządny obchód jest. My sobie z dziewczynami listę pytań układałyśmy, bo to była jedyna okazja, żeby sie czegoś więcej dowiedzieć, w poń tez brali nas na badania.
No te pieptzuki, to takie niwladne, wlasnie ciemne i wypukle i jakby z nich skora zlazila. Suche takie. No teraz nie bede panikować, skontroluje jak juz będzie po wszystkim

Ale wiesz moglo być gorzej dziecko się złe rozwija ; szczerze nie ma takiej tragedii dzięki Bogu jest jak jest i nie jest gorzej ;)

A powiedzcie bo ja się nie znam, raz w życiu miałam zapalenie pęcherza. Jak są bakterie w moczu to w takim zwykłym badaniu moczu cos widac, jakiekolwiek nieprawidłowości?

A powiedzcie bo ja się nie znam, raz w życiu miałam zapalenie pęcherza. Jak są bakterie w moczu to w takim zwykłym badaniu moczu cos widac, jakiekolwiek nieprawidłowości?

Tak leukocyty poza norma może wyjść niewielkie bakterie w opisie i z krwi crp wyższe.

Ale wiesz moglo być gorzej dziecko się złe rozwija ; szczerze nie ma takiej tragedii dzięki Bogu jest jak jest i nie jest gorzej ;)

Masz calkowita racje, nawet dzis to samo powiedziałam mężowi, ze z dwojga złego wole jakieś swoje dolegliwości niż to, ze z Młodym byłoby cos nie tak w badaniach...

A z ta lista, to serio, bo wiesz oni wchodzą i na prawdę masz niewiele czasu, żeby sie czegoś dowiedziec, a to jeszcze jakos tak zawsze cos umknie . Mnie weteranki szpitalne kazaly listę robić na pierwszy poniedziałkowy obchód ;)

Witajcie z rana:D mi się coraz gorzej śpi, budzę sie co godzinę lub dwie bo mi nie wygodnie, bo siku, bo młoda kopie ... no katastrofa, a w dzien nie umiem spać. No nic, rozpoczynamy kolejny dzień ugniatania kanapy;)

IMG_0327.JPG
To mój plan na dziś ;)

Załączniki

• IMG_0327.JPG
    IMG_0327.JPG
    36 KB · Wyświetleń: 444
  • IMG_0327.JPG
    IMG_0327.JPG
    36 KB · Wyświetleń: 61
reklama
AgaBabajaga
To witaj w klubie. Ja cala noc spie na raty. Strasznie bola mnie bidra. Budzę sie w nocy i patrze w sufit. Moja dzidzia w nocy nic nie kopie, tylko nad ranem, albo po sniadaniu. Trochę dzisiaj boli mnie macica po lewej stronie w miejscu po cc, nie wiem czy sie tym zamartwiac. Zaraz zaloze swoj magiczny pas i powinno przejść. Ps. Tylek od lezenia mam juz plaski jak nalesnik he he

Do góry