reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Mi czesciej twardnieje tylko podbrzusze albo tylko np. prawa strona brzucha. Czasem cły brzuch, ale na krótko. Boli mnie tylko wtedy jak stwardnieje podbrzusze. Pytałam ostatnio na IP o te skurcze i pani dr powiedziała, że skurcz taki istotny to jest wtedy jak stwardnieje cała macica.Jak tylko kawałek to nie jest to skurcz...

A ja dzis mam taki napięty brzuch, ale nie twarda macice, tylko jakby mi juz skory brakowało, az mnie boli po bokach. Chyba rośnie brzuch znowu. W ogóle dzis jakiś tez mam gorszy dzien, zle mi sie juz leży, juz nie wiem jak sie ułożyć, wszystko takie ponapinane :( zauważyłyście,ze w ndz zwykle mamy gorsze dni?

Kathleen ja czuje kiedy przychodzi to twardnienie, bo brzuch tak ciągnie w dol i lekko pobolewa, to nie jest żaden bol czy cos, ale takie nieprzyjemne uczucie kamienia w brzuchu.

Jak u Ciebie w ogóle?

Ostatnia edycja:
Ja mam zawsze weekendy gorsze, od poniedziałku zawsze mi lepiej bo nowy tydzień nowe nadzieje, wiadomo :) w tej ciazy miewam bolesne skurcze, pewnie przez bliznę po cc i zrosty. Cała pierwsza ciąże tez miałam skurcze ale w ogole bezbolesne. Dawały odczucie wlasnie kamienia w brzuchu, takiego ściągnięcia, napięcia. I takie cos według wielu lekarzy jest ok. Ja jednak bym wolała tego nie mieć;) mi wtedy dawali na to fenoterol ...wiadomo, co lekarz to inne zdanie, a my się przez to martwimy dwa razy bardziej...

Ja mam zawsze weekendy gorsze, od poniedziałku zawsze mi lepiej bo nowy tydzień nowe nadzieje, wiadomo :) w tej ciazy miewam bolesne skurcze, pewnie przez bliznę po cc i zrosty. Cała pierwsza ciąże tez miałam skurcze ale w ogole bezbolesne. Dawały odczucie wlasnie kamienia w brzuchu, takiego ściągnięcia, napięcia. I takie cos według wielu lekarzy jest ok. Ja jednak bym wolała tego nie mieć;) mi wtedy dawali na to fenoterol ...wiadomo, co lekarz to inne zdanie, a my się przez to martwimy dwa razy bardziej...

Ja tez słyszę, ze taki bezbolesny kamień jest ok, ze to macica ćwiczy i w sumie której dziewczyny nie pytam, to tak ma. Ale to dla mnie np jest dość nieprzyjemne uczucie. Mnie dzis dziewczyny wkurza wszystko, nawet ubrania, juz sie z 3 razy przebrałam, teraz leze w takich bawełnianych spodenkach i podkoszulce, bo nawet wkładka mnie wkurzala. Moze to z niedospania jest. Kurde strasznie chce dotrwać te 2 tyg, mam nadzieje, ze sie uda, chic mam rożne mysli.

Dotrwasz na pewno, nie martw się :) już bliziutko, jeszcze tylko 14 dni, to nic w porównaniu z tym co już przeszłaś ;) choć pamietam, ze w tej mojej pierwszej ciazy tez mi się dłużyło coraz bardziej na koniec. Ja na razie odliczam do 27 tc czyli jeszcze ponad 3 tygodnie ... myśle, ze wtedy będę ciut spokojniejsza. A wiesz Agula spróbowałam tego żelu provag, jest fajny, daje poczucie świeżości. Tylko chyba go się malutko wyciska na raz, ja ze pierwszym razem wzięłam za dużo niepotrzebnie. Zaczęłam tez pic sok żurawinowy taki z apteki i jest średni w smaku bo kwaśny;) i mam lactovaginal tylko zastanawiam się jak go używać żeby nie kolidował z luteina. Normalnie mam prywatna aptekę w domu:laugh2:

Ja tez wyznaczam sobie takie małe cele, żeby czas szybciej płynął. Czekam na środę bo wtedy skończę 24 tc no i wtedy mam tez wizytę u gina ( oby mnie znowu nie załamał), potem w piątek mam badanie glukozy, to dopiero wydarzenie tygodnia, z 3 godziny poza domem, może się nawet umaluje z radości ;)

Ja tez wyznaczam sobie takie małe cele, żeby czas szybciej płynął. Czekam na środę bo wtedy skończę 24 tc no i wtedy mam tez wizytę u gina ( oby mnie znowu nie załamał), potem w piątek mam badanie glukozy, to dopiero wydarzenie tygodnia, z 3 godziny poza domem, może się nawet umaluje z radości ;)

To fajnie, ze Ci sie sprawdził, ja tez jestem z niego zadowolona. Ten sok z apteki tez pije, tylko maz mi dodaje do niego cieplej wody i miodu, przy okazji troszkę wit z miodu złapie, a smakuje duzo lepiej ;) Takie male cele sa najlepsze, bo cieszą jak sukces :) ja sie nie malowałam juz 2 msc, ale jak dotrzymam do tej wizyty 24.03, to sobie obiecałam, ze zakładam kieckę i robie makijaż, a co ;)

Cześć dziewczyny, pochwalę się, że urodziłam w piątek, w 37 tc zdrowiutkiego synka. 3760 gram i 56 cm, poród krótki i łatwy, powiem szczerze, że po tych wszystkich ciążowych dolegliwościach poród był ulgą. Dzisiaj juz idziemy do domu.

reklama
Cześć dziewczyny, pochwalę się, że urodziłam w piątek, w 37 tc zdrowiutkiego synka. 3760 gram i 56 cm, poród krótki i łatwy, powiem szczerze, że po tych wszystkich ciążowych dolegliwościach poród był ulgą. Dzisiaj juz idziemy do domu.

Gratulacje gratulacje, cudownie, a synek kawal chlopa ;) życzę duzo zdrówka i przespanych nocy!!!

Do góry