reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja tez magne b6. Dziewczyny z tym częstym podmywaniem, to nie za dobrze, bo sie wyplukuje naturalne środowisko, co sprzyja infekcjom. Moja ginka mowi, żeby rano i wieczorem płynem do higieny intymnej i ewentualnie po grubszej sprawie i to w zupełności wystarczy. Ja tez zmieniam często wkladki, leze w bokserkach bawelnianych i spodniach, od wieczorka tylko w bokserkach. Rano po prysznicu leze sobie w szlafroku jakas godzinę, dwie bez majtek, żeby byl przewiew ;)
Macie racje z tym, ze jak sie robi bezpieczniejszy czas, to juz po prostu łatwiej troszkę więcej sie ruszać. Ja leze jeszcze większość czasu, ale wstaje juz do obiadu i cos tam sobie wezme z kuchni, jak potrzebuje, wiec wychodzi jakieś 15 min więcej ;)
Niestety nle za bardzo mogę surowe owoce ze względu na zgagę :( ale staram sie jeść jal najwięcej pietruszki natki, maz mi piecze paprykę, bo taka lepiej wchodzi, pije koktajle na bazie owoców i mleka migdałowego, no jestem uzależniona od awokado! Pije sporo wody, rooibosa, rumianku i melisy. Staram sie jak najzdrowiej, ale wiadomo, ze sie chce słodkiego czasem ;) maz dzis oddal krew i przyniósł 8 czekolad - jak żyć? ☺

8 czekolad, matko, kazałabym zabrać to z zasięgu mojego wzroku bo to by była dla mnie z góry przegrana walka:) tez pije dużo melisy, rumianku i rooibosa, a awokado czasem nawet codziennie jak mnie najdzie:) w pierwszym trymestrze jadłam codziennie bo mnie po nim nie mdlilo. Wtedy ze względu na mdłości to jadłam tylko mandarynki, zupę pomidorowa i sałatkę z awokado i pomidorami... dobrze, ze już te mdłości chociaż minęły bo to było straszne.

8 czekolad, matko, kazałabym zabrać to z zasięgu mojego wzroku bo to by była dla mnie z góry przegrana walka:) tez pije dużo melisy, rumianku i rooibosa, a awokado czasem nawet codziennie jak mnie najdzie:) w pierwszym trymestrze jadłam codziennie bo mnie po nim nie mdlilo. Wtedy ze względu na mdłości to jadłam tylko mandarynki, zupę pomidorowa i sałatkę z awokado i pomidorami... dobrze, ze już te mdłości chociaż minęły bo to było straszne.

Ojeny ja nie mialam mdlosci, ja po prostu regularnie haftowałam, to bylo straszne. Nie wymiotowałam tylko po sucharkach i wodzie. Jeny nawet nie chce tego wspominać. Kiedys poszłam z kumpela do knajpy, wziwlam sobie taka zupe ryzowo-cytrynową z mlekiem kokosowym. Ledwo dobiegłam do toalety, a kelner za mna, przepraszal, ze ro świeże wszystko i w ogóle ;P biedak!

Agula, to współczuje:) ja tez haftowałam ale nie aż tak. Głównie podczas mycia zębów, od razu miałam odruch wymiotny wtedy. No i jak jakiś smród poczułam czyli np zapach proszku do prania wystarczał :) a mdłości miałam od rana do nocy i zmuszalam się do jedzenia...nie ma co, cudowny czas:)

Agula, to współczuje:) ja tez haftowałam ale nie aż tak. Głównie podczas mycia zębów, od razu miałam odruch wymiotny wtedy. No i jak jakiś smród poczułam czyli np zapach proszku do prania wystarczał :) a mdłości miałam od rana do nocy i zmuszalam się do jedzenia...nie ma co, cudowny czas:)

taaaa ja ryczałam, żeby to sie skonczylo, mdlosci tez od rana do nocy i wymioty kilka razy dziennie brrrr...jak jechałam do pracy, to kilka razy sie po drodze na poboczu zatrzymywałam, a mam z 6-7 km.

Ja raz obrzygalam własnego psa...u mnie to ustało równo od 13 tc. Wielka ulga to była...współczuje babkom, które to maja przez cała ciąże. Moja koleżanka miała do końca i wyladowala przez to w szpitalu bo to już zaczęło być groźne i dla niej i dla dziecka...

Ja raz obrzygalam własnego psa...u mnie to ustało równo od 13 tc. Wielka ulga to była...współczuje babkom, które to maja przez cała ciąże. Moja koleżanka miała do końca i wyladowala przez to w szpitalu bo to już zaczęło być groźne i dla niej i dla dziecka...

Padłam ;) pies to przyjął z godnoscia?
u mnie tez idealnie w 13 tc sie skonczylo, nie chce nawet myśleć co przeżywają dziewczyny, które maja tak cały czas :(

Jak tak Was czytam to stwierdzam ta ciąża dla mnie łaskawa jest ;) ani mdłości ani haftowania ani zachcianek ... Ok w ostatnich 2tyg słodkie chodzi za mną.. dziś ja spojrzałam na siebie to na twarzy taki pucus jestem ze szok ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój pies-suka jest wyrozumiała na szczęście :) jest cała biała wiec ją musiałam wykapać:) z takich niefajnych dolegliwości to ja jeszcze mam ...czerwoność na twarzy... No nie wiem jak to inaczej nazwać:) ostatnio zaczęły mi krwawić trochę dziąsła przy myciu zębów. Czekam z utęsknieniem na hemoroidy ;)

Do góry