reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja jeszcze na twarzy jakoś nie utylam ale to kwestia czasu;) widzę już po nogach za to, ze zrobiły się słoniowe i obrastają w cellulit :) musiałam tez kupić o rozmiar większe staniki co akurat mnue nie martwi:)

reklama
@Kathleen006 nie zgodze sie z Toba, raczej ciąża nie jest dla Ciebie łaskawa biedulko...

@AgaBabajaga jeny mam nadzieje, ze hemoroidy mnie nie dopadna, chociaż podobno tez przy porodzie wylaza. Ja zawsze byłam zmarzlak, a teraz najchętniej bym sie wiecznie wietrzyła, maz narzeka, ze mu zimno, a on raczej z tych, co rzadko im zimno. Do tego strasznie mi żyły wylaza i gorąco mi w stopy, juz nie pamiętam kiedy mialam skarpetki na nogach ;P i jakas placzliwa i sentymentalna sie stałam, a raczej twardo stąpam po ziemi.

dziewczyny a zmieniły wam sie znamiona i pieprzyki? Mnie dwa troche niepokoja, no, ale musza poczekać z kontrola jeszcze chwilkę.

Pieprzyki mi się nie zmieniły, ale pamietam, ze w pierwszej ciazy to mi nowe powylazily. Teraz widzę, ze zaczynam mieć już brązowa linie od pępka w dół, czekam na brązowa kreskę nad ustami, tez miałam za pierwszym razem...

Kochane mamuski ktore maja juz dzieciaczki zapomnialyscie ze w ciazy sie puchnie? To nie kwestia stricte tycia (choc niekiedy tez), ale przez okres ciazy gromadzi sie woda w org stad obrzmienie. Ja pod koniec ciazy mialam nogi jak slon buzie zreszta też. Niektore kobiety maja tak od poczatku. Mi w obu ciazach wychodza pieprzyki doslownie. Wychodza nowe, a jasniejsze ciemnieja. Ale po ciazy wszystko wraca do stanu pierwotnegi ;)

Kathleen mi się tez wydaje, ze masz jednak dość mocno przerąbane w tej ciazy:) jakby tak nie było to siedziałabys na wątku typu " jak modnie wyglądać w ciazy", a nie na tym o szyjkach, skurczach i innych dramatach;)

Kathleen mi się tez wydaje, ze masz jednak dość mocno przerąbane w tej ciazy:) jakby tak nie było to siedziałabys na wątku typu " jak modnie wyglądać w ciazy", a nie na tym o szyjkach, skurczach i innych dramatach;)

Ale przynajmniej mdłości i haftowanie mnie ominęło ;) w tym sensie :)
Aaa nie pisałam Wam to świństwo moja biedna szyjkę tez zaatakowało mam wyniki posiewu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kathleen, no to masz ciężka bitwę do stoczenia ale na pewno będzie dobrze! Jesteś w dobrym szpitalu w końcu, oni maja doświadczenie w takich akcjach. A powiedzieli ci jaki jest konkretnie plan działania? Tzn teraz przez kilka dni antybiotyk, a potem zrobią ci kolejne badania, posiew itd? Żeby cie nie wypuścili przed całkowitym wyleczeniem...chyba ze maja antybiotyk taki, którym doleczysz się w domu...

Kathleen, no to masz ciężka bitwę do stoczenia ale na pewno będzie dobrze! Jesteś w dobrym szpitalu w końcu, oni maja doświadczenie w takich akcjach. A powiedzieli ci jaki jest konkretnie plan działania? Tzn teraz przez kilka dni antybiotyk, a potem zrobią ci kolejne badania, posiew itd? Żeby cie nie wypuścili przed całkowitym wyleczeniem...chyba ze maja antybiotyk taki, którym doleczysz się w domu...

Nie widziałam się z żadnym lekarzem tyle co na IP z oburzona panią doktor jak śmiem w piątek wieczorem przyjeżdżać ;)
Dziś był szybki obchód ale to lekarz i pielęgniarki

W poniedziałek jak będą lekarze pewnie się dowiem coś więcej

No tak , weekend w szpitalu = przerwa w pracy dla lekarzy, bardzo są niezadowoleni jak się cos od nich wtedy chce. W poniedziałek wrócą z powrotem do rzeczywistości, a ty wtedy pytaj i wymagaj:)

reklama
Nie widziałam się z żadnym lekarzem tyle co na IP z oburzona panią doktor jak śmiem w piątek wieczorem przyjeżdżać ;)
Dziś był szybki obchód ale to lekarz i pielęgniarki

W poniedziałek jak będą lekarze pewnie się dowiem coś więcej

No i Ty mówisz, ze nie masz ciężkiej ciąży. Mdlosci i hafty sa uciążliwe, ale niegroźne, a Ty sie wiecznie z czymś zmagasz do cholery. Az sie boje zrobić posiew moczu teraz.

Najwięcej sie dowiesz w pon, bo wtedy taki porządny obchód jest. My sobie z dziewczynami listę pytań układałyśmy, bo to była jedyna okazja, żeby sie czegoś więcej dowiedzieć, w poń tez brali nas na badania.
No te pieptzuki, to takie niwladne, wlasnie ciemne i wypukle i jakby z nich skora zlazila. Suche takie. No teraz nie bede panikować, skontroluje jak juz będzie po wszystkim

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry