reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Agulaa1
W lipcu jesli bedzie cieplo to wystarczy body i otulaczyk, wszystko zalezy od temperatury. Ja nie jestem zwolenniczka przegrzewania dziecka. Jesli chodzi o wanienke to ja mam zwykłą, ktora wkladam do mojej wanny. Dzidzia jak zacznie chlapac to ta druga wanna zapobiegnie czesciowo zalenej lazienki

reklama
Popatrzyłam na ten otulacz, to taki jakby śpiworek jest? Wyglada fajnie:) na lato to pewnie wystarczy już bez przykrywania, prawda?
No to juz kwestia pogody i tego jak bedziesz czuła. :) Moj dwulatek to wogole jest zimnolubny. W nocy koldre skopuje i spi nie przykryty. Skarpety w ciagu dnia sciaga bo ma stopki jak wegielki.

Agulaa1
Co do jedynki, to w szpitalu pracuje znajoma mojego meza i to ona mi zalatwia, taki pokoj jaki chce. Ostatnio kupilam jej za to winko i czekoladki. Moze zadzwon do szpitala i zapytaj jakie maja pokoje dostępne. Moze blizej porodu pozwola Ci wybrac

Ja tez miałam zwykła wanienkę z ikei, bez stelarza bo mi się ten stelarz jakiś taki niestabilny wydawał. A normalna wanienkę tez do wanny wkładałam, niektórzy stawiają po prostu na szafce czy na pralce, zależy jak tam się ma w łazience :)

Agula nic cie nie przerośnie, to samo wszystko przychodzi. Jak trzeba to się działa i już. Mnie tez zaskoczyła ciąża, bardziej ta pierwsza bo kompletnie nie planowałam a nawet myślałam, ze nigdy dzieci nie będę mieć bo się nie nadaje;) nadal tak z reszta mysle, ze się nie nadaje, a mam drugie w drodze i to tez mnie zreszta mocno zaskoczyło. Sadzilam, ze już nie mogę zajść w ciąże bo miałam różne problemy i tak mi lekarze sugerowali. Na to chyba nigdy nie ma dobrego momentu:) ale jak się zdarzy to jakimś cudem po prostu wiemy co robić:)

Agulaa1
W lipcu jesli bedzie cieplo to wystarczy body i otulaczyk, wszystko zalezy od temperatury. Ja nie jestem zwolenniczka przegrzewania dziecka. Jesli chodzi o wanienke to ja mam zwykłą, ktora wkladam do mojej wanny. Dzidzia jak zacznie chlapac to ta druga wanna zapobiegnie czesciowo zalenej lazienki

Kochana ja termin mam na 21.04 wg om, a na 3.04 wg usg, wiec tuz tuz. Dlatego zapytałam o ten otulacz i przykrywanie. Dziewczyny a powiedzcie łóżeczko macie w sypialni czy od razu przyzwyczajacie dziecko do spania w swoim pokoju. Sorry za głupie pytania, ale zupełnie sie motam. Ja bede karmic tylko jak sie Młody zechce wykluc przedwcześnie, jeśli ur sie w terminie, to bede karmic mm. Musze szybko wrócić do pewnych leków, a one jak mi ostatnio powiedział mój lek wykluczają karmienie piersia.

Kochana ja termin mam na 21.04 wg om, a na 3.04 wg usg, wiec tuz tuz. Dlatego zapytałam o ten otulacz i przykrywanie. Dziewczyny a powiedzcie łóżeczko macie w sypialni czy od razu przyzwyczajacie dziecko do spania w swoim pokoju. Sorry za głupie pytania, ale zupełnie sie motam. Ja bede karmic tylko jak sie Młody zechce wykluc przedwcześnie, jeśli ur sie w terminie, to bede karmic mm. Musze szybko wrócić do pewnych leków, a one jak mi ostatnio powiedział mój lek wykluczają karmienie piersia.
Do pol roku mam dziecko w sypialni . Potem do swojego pokoju. Przy 1 sie sprawdzilo . Moj czesto budzil sie w nocy , ulewal i chlustal . Sadze ze gdyby byl od poczatku w osobnym pokoju to bym teraz dziecka nie miała . [emoji6][emoji6][emoji6]

Moje na razie będzie mialo pokoj z bratem bo takie mamy niestety warunki:) jak kupimy wreszcie większe mieszkanie to wtedy pewnie dostanie swój pokój. A łóżeczko chce kupić z kółeczkami i się okaże w praktyce gdzie będzie wygodniej :) jak syn się urodził to łóżeczko stało przy naszym łóżku bo on się budził co 15 minut przez pierwszy rok:) ale jeśli trafi ci się spokojny i śpiący grzecznie potomek to czemu by go nie zainstalować w osobnym pokoju:)

reklama
Co do otulaczyka, to jak jest chlodniej trzeba przykryc dodatkowo.
Co do spania. Moj dwulatek nadal spi w pokoju z nami. Ale za niedługo sie przeprowadzamy i bedzie mial swoj pokoik. Ja mysle ze na poczatku dzieciatko powinno byc przy mamie, wtedy lepiej sie rozwija i czuje się bezpieczniej. Na rozlake musi trochę dorosnąć

Do góry