reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja jestem, jestem, podczytuje was :) u mnie nic się nie wydarzyło narazie. Dzisiaj 35.1, czuje mała coraz niżej, a jutro pewnie mnie zbadają przed weekendem i się okaże, czy coś idzie do przodu. Narazie sobie leżakujemy :)

cudownie!!! Ale sie cieszę! Na ile sie teraz umawiamy? Bo ja jutro osiągam umówiony termin ;) tez czuje Młodego bardzo nisko, strasznie tego nie lubie, bo mi po prostu grzebie w pachwinach. Jutro wizyte mam, zobaczymy. A Ty leżakuj spokojnie kochana.

reklama
@agulaa1 u Ciebie to już tuż tuż i normalne ze czujesz lekki stres, ja mam młodsza ciąże a już mam sny typu ze mi się tylko wydawało ze w ciąży jestem itp

Ps. Ja dziś tez zamówiłam Tulika :) miałam pecha i woombie które mi się podobało jest niedostępne :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

tez zamówiłam ;) szarosc oceanu i rabat dostałam 20 %, wiec wyszedł ok 100 zl, milo ;)

cudownie!!! Ale sie cieszę! Na ile sie teraz umawiamy? Bo ja jutro osiągam umówiony termin ;) tez czuje Młodego bardzo nisko, strasznie tego nie lubie, bo mi po prostu grzebie w pachwinach. Jutro wizyte mam, zobaczymy. A Ty leżakuj spokojnie kochana.
Ja to już zapowiedziałam, ze jak minie 36.0 to zaczynam wstawać :p bo się zastoje na amen i będę tu leżeć do terminu ;) a tego bym nie chciała, już i tak czwarty tydzień w szpitalu z rzędu się zaczął...

Ja to już zapowiedziałam, ze jak minie 36.0 to zaczynam wstawać :p bo się zastoje na amen i będę tu leżeć do terminu ;) a tego bym nie chciała, już i tak czwarty tydzień w szpitalu z rzędu się zaczął...

To juz tylko chwilka ;) ja tez chce ;) chociaż powiem Ci, ze jak wstaje do łazienki czy pod prysznic, to przez chwile brzuch mam jak kamień. A pewnie Cie wypuszcza do domu w 36 tyg co?

Nie wypuszcza mnie już. Teraz już by mnie puścili po skończonym 34, ale mała ma arytmię na ktg czasem i to chodzi o to, ze ja muszę urodzić w tym szpitalu, a z domu bym mogła nie zdążyć dojechać 60 km z taka szyjka. Dlatego tu jestem...

Hahaha grzebanie w pachwinach znam bardzo dobrze, aż szukałam w necie czy to możliwe ze macica w to miejsce sięga:) strasznie nie lubie tego uczucia i kopania w szyjkę. A dziś doznałam uroczego kopa chyba w jelito grube z prawej strony i aż usiadłam:) nigdy jeszcze nie dostałam za to w żołądek , nawet w pierwszej ciazy, a to podobno jest boskie doznanie. Oj jak ja bym chciała przyspieszyć czas... żeby już było za miesiąc ...

@Nygusek faktycznie, zapomniałam, ze Ty masz tak daleko do szpitala. Bo u mnie w szpitalu laski z szyjkami wypuszczali wlasnie w 35 tc. Mi jak mnie straszyli, ze bede leżała do końca, to tez mówili wlasnie, ze wypuszcza to mnie dopiero w 35 tyg, no, ale ja szpital mam w tym samym mieście, wiec nawet w szczycie komunikacyjnym gora 40 min i jestem.

@AgaBabajaga no powiem Ci, ze ja nie cierpię tych ruchow tak nisko, juz pomijam fakt, ze sa bolesne, bo to sie znosi, ale we mnie one budzą taki strach i niepokój, ze Młody zaraz wylezie sam. Jelita mam okopane regularnie, zaliczyłam nawet przez to szpital i kolke jelitową, niezapomniane przeżycie ;) aktualnie mam grzebane w prawym dole biodrowym. Ja nawet ruchow nie liczę, bo mój sie rusza non stop praktycznie, troche czasem w nocy odpusci, ale to tez zależy. Wlasnie fajnie byłoby moc przyśpieszyć czas, mi sie do 30 tc ciągnęło na prawdę niemiłosiernie, teraz tez sie juz bardziej przyzwyczaiłam do leżenia. Wtedy nie dość, ze strach, ze to jeszcze tak wcześnie, to jeszcze perspektywa braku ruchu mnie totalnie dobijała.
Nie ma na to chyba zlotej rady, u mnie najgorsze bylo to, ze nie umiałam sobie znaleźć zajęcia, nic mi sie nie chciało, ani czytać ani oglądać, taki marazm totalny.

Moj malutki tez harcuje, wole jak jest na wysokosci pępka, bo jak schodzi nizej odrazu czuje dyskomfort. W nocy spi i sie nic nie rusza, dopiero po sniadaniu myka

Moj malutki tez harcuje, wole jak jest na wysokosci pępka, bo jak schodzi nizej odrazu czuje dyskomfort. W nocy spi i sie nic nie rusza, dopiero po sniadaniu myka

Jak jest na wysokości pepka, to jestem przeszczęśliwa, ale to rzadkość niestety. A mam jeszcze pytanie co do woombie czy w niego wkładamy dziecko do każdej drzemki czy tylko na noc? Bo w sumie taki maluszek maluszek, to większość dnia spi, z przerwami na karmienie, przebieranie, kąpiel itp...

reklama
Agulaa1
Ja bede wkladala dzidzie w otulaczyk po karmieniu, raczrj na czas snu. Wiec na poczatku czesto, bo taki malutki bobas albo je, albo placze bo ma siuski albo kupke albo glodny, a tak to spi. Przynajmniej moj duzo spal na początku

Do góry