reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Marcysia spytam na pewno. A powiedzcie dziewczyny wy na takie różne wizyty to same jeździcie, prowadzicie samochód czy ktoś was wozi? Ja to jestem wożona:)

reklama
AgaBabajaga
Dopoki nie wiedzialam co mi dolega jezdzilan sama swoim samochodem, teraz wozi mnie mąż i dodaje mi otuchy po drodze. Sama balabym sie bo mam male autko, u meza w aucie jest o wiele wygodniej.

Dopóki nie wiedziałaś to się pewnie dobrze się czułaś i wdzystko było ok;) kurczę no ale o takim czymś to jednak lepiej wiedzieć. Mnie pobolewa okolicactej blizny wlasnie z tej strony uszkodzonej i nie wiem czy się sama nakręcam czy naprawdę to od tego. Tak jak w necie czytam to takie cos raczej nie boli...

AgaBabajaga
Mnie tez w tym miejscu tak jakby piecze, ale tez zaczyna piec rowniez z drugiej strony blizny. Ciagle czuje tez taki tepy bol jakbym miala okres dostać. Biore magnez, wit c, zelazo i teraz furagine. W nocy podkladam moja ciazowa poduche pod brzuch jak leze na boku, lekko go ta poduszka sciskam, to pomaga mi spac.
Aga, daj koniecznie znac jak po badaniu. Trzymaj brzuszek od spodu w podróży zeby zbytnio nue podskakiwal hi hi ;)

Pessar mi teraz za każdym razem podsuwa a później jeszcze na usg sprawdza czy nie ma wpuklenia itp.

Rozmawiałam teraz z siostra (farmaceutka) powiedziała ze jesli bakterie są niewielkie to furagine i np popijać jogurtem/kefirem (wzmacnia działanie), vit C i zuravit i duuuzo pic i za 3-4dni powtórzyć. I bardzo dużo probiotyków.

U mnie od początku ciąży leukocyty/neutrofile i limfocyty poza norma.

Teraz Mi wyszły drobne bakterie w moczu ale crp mam wyższe i nie wiadomo czy to z szyjki czy to z moczu... myśle ze wstrzymam się z antybiotykiem do wyniku antybiogramu.

Mnie w sobotę korciło by od razu posiew zrobić. Ale się wstrzymałam No i znowu ... antybiotyk robię ten antybiogram m, zacznę.m jesc czosnek ... rany by te antybiotyki małemu nie zaszkodziły ... kurde 4 antybiotyk już...i 3 antybiotyk w przeciągu 5. Tyg coś jest tu noe tak ...

@agulaa1 ja się zastanawiam czy od razu nie robić zawsze posiew moczu bo to bez sensu biegać dwa razy...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi wyszły liczne, z reszta załączam zdj. Maz kupi mi dzis pregnofer uro i wit c, zobaczymy, do piątku troche pobiore, a jutro postaram sie gdzies ten posiew zawiezc, bo nie będę zamawiać usługi za 5 dych do domu, żeby zrobić posiew za 20 zl. Chociaż i tak do pt wyniku nie będzie pewnie, a w pt mam wizyte. Crp tydz temu mialam niziutkie, nie powtarzałam wiec. No i oczywiście mam anemie, norma ;) ale przyznam sie, ze zelaza nie biorę, bo umieram po nim. Pije pokrzywę i żelazo to, co w pharmaton matruelle. Ja sie w pt nastawiam na szpital po wizycie. Oczywiście nie chce, ale to juz będzie 34.0 tc (jak dotrzymam), wiec damy rade, jak cos.
Brzuch mi dzis twardnieje i boli mnie pęcherz i kluje. Dzis sobie uświadomiłam, ze ja mogę ur każdego dnia, wcześniej oczywiście bylo takie zagrożenie, ale jakos w głowie bylo, ze jeszcze czas...
Jeździć na wizyty tez nie lubie, bo wytrzesie i w ogóle. Do 26 tyg jeździłam sama, teraz mnie wozi maz, ja sie kładę na boku z tylu. Moja lek umawia mi wizyty do południa albo bardzo późno, żebym w korkach nie stała, wiec w jakieś 15 min jestem u niej. Ja od leżenia jestem tak slaba, ze nie dałabym rady dojechać sama. Dzis bez pomocy meza umyłam głowę, bo wpada do mnie koleżanka, a z tymi włosami bylo tragicznie, myślałam, ze zemre pod tym prysznicem, a całość pobytu w łazience trwała 10 min, moze chwilkę dluzej. Także kondycja rewelacja ;) miłego dnia dziewczyny!

Załączniki

• WP_20170307_09_21_59_Pro.jpg
    WP_20170307_09_21_59_Pro.jpg
    684,2 KB · Wyświetleń: 56
Mi wyszły liczne, z reszta załączam zdj. Maz kupi mi dzis pregnofer uro i wit c, zobaczymy, do piątku troche pobiore, a jutro postaram sie gdzies ten posiew zawiezc, bo nie będę zamawiać usługi za 5 dych do domu, żeby zrobić posiew za 20 zl. Chociaż i tak do pt wyniku nie będzie pewnie, a w pt mam wizyte. Crp tydz temu mialam niziutkie, nie powtarzałam wiec. No i oczywiście mam anemie, norma ;) ale przyznam sie, ze zelaza nie biorę, bo umieram po nim. Pije pokrzywę i żelazo to, co w pharmaton matruelle. Ja sie w pt nastawiam na szpital po wizycie. Oczywiście nie chce, ale to juz będzie 34.0 tc (jak dotrzymam), wiec damy rade, jak cos.
Brzuch mi dzis twardnieje i boli mnie pęcherz i kluje. Dzis sobie uświadomiłam, ze ja mogę ur każdego dnia, wcześniej oczywiście bylo takie zagrożenie, ale jakos w głowie bylo, ze jeszcze czas...
Jeździć na wizyty tez nie lubie, bo wytrzesie i w ogóle. Do 26 tyg jeździłam sama, teraz mnie wozi maz, ja sie kładę na boku z tylu. Moja lek umawia mi wizyty do południa albo bardzo późno, żebym w korkach nie stała, wiec w jakieś 15 min jestem u niej. Ja od leżenia jestem tak slaba, ze nie dałabym rady dojechać sama. Dzis bez pomocy meza umyłam głowę, bo wpada do mnie koleżanka, a z tymi włosami bylo tragicznie, myślałam, ze zemre pod tym prysznicem, a całość pobytu w łazience trwała 10 min, moze chwilkę dluzej. Także kondycja rewelacja ;) miłego dnia dziewczyny!
Agulaa1
To daj znac jak po wizycie. Trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok.

Nina jak tam kolejna nic w szpitalu? Robią ci jakies badania, daja kroplówki czy tak po prostu leżysz? Możesz oficjalnie wstawać np do łazienki czy pod prysznic?

Noc byla nieprzespana... Zalozyli mi wenflon na lewej rece a wszyscy mowia o spaniu na lewym boku wiec ja sie tez przyzwyczailam juz spac na lewym a tu za cholere przez to nie moglam sie ulozyc. Wczoraj dostalam kroplowke z magnezem a ze na ktg skurczow nie bylo bardzo to dalej mam brac magnez w tabletach w zwieszonej dawce 3x2 tabletki . Dzisiaj na wizycie wspominałam ordynatorowi ze po wczorajszym badaniu mialam plamienie to powiedzial mi ze to mozliwe bo szyjka jest miekka i dojrzala... I juz zaczynam myslec zeby czasem mi nie zaczela wariowac... A co do chodzenia to nie mam zakazu. Normalnie poruszam sie czy do lazienki czy pod prysznic. Chociaz ja juz mam taki stres ze do polowy kwietnia ogranicze chodzenie do minimum...

Ja już po wizycie i jestem załamana. Z szyjka w miarę, bez zmian ok 3 cm. Ale blizna po cc mocno cienka, sporo cieńsza niż 1,5 tygodnia temu. Powiedział, ze jest niewesoło i za jakies tydzień czy dwa już do szpitala idę. Na razie kontrola za tydzień. Czekam na taxi przed szpitalem i mi łzy lecą...

Marcysia, pytslam o ten pas. Powiedział, ze absolutnie nie bo to nie pomoże, a może zaszkodzić. Jak będzie pas to będzie automatycznie ucisk większy wiec w macicy ciśnienie będzie większe, a to w tej sytuacji na pewno korzystnie na bliznę nie wpłynie. Powiedział ze mam unikać sytuacji, które mogą zwiększać to ciśnienie w macicy czyli dźwigania, schylania się, napinania brzucha. Pewnie za dwa tygodnie najdalej wyląduje w szpitalu. Załamana jestem i boje sie:(

reklama
AgaBabajaga
Jejku, jejku... Faktycznie niewesolo, mnie pewnie czeka to samo. Tylko nie próbuj sie załamywać, trzeba to jakos przetrwać. Pomalutku zacznij sie pakować. Szpital nie jest taki zly, bedziesz miala przynajmniej pewność ze jesteś pod opieką na miejscu. Aż nie wiem co napisać, poprostu sie za Was pomodle, to najlepsze co mozna zrobic.

Do góry