reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Marcysia a ty jesteś z nim na codzień sama czy masz kogoś do pomocy? Bo nie wyobrażam sobie leżenia przy dwulatku, mój w tym wieku był jak huragan, przemieszczał się z prędkością światła i co chwile gdzie właził, z czegoś spadał albo ładował coś do buzi ( raz np. zjadł pół opakowania sudocremu).

reklama
Aga, no wlasnie do godziny 15 jestem sama. Rano musze wstac zrobić mu i sovie sniadanie, ubrac małego. Pozniej kładę sie a maly robi co chce. Jeden balagan w pokoju. Mąż ogarnia wszystko jak przychodzi z pracy.
Nygusek juz w szpitalu, to z jednej strony dobrze bo jest pod stałą opieką i moze czuc sie bezpieczniej. Ja zliczam dni i kazdy traktuje jak sukces

Marcysia, ha tez licze dni:) i strasznie mi się ciągnie każdy...najchętniej bym zasnęła i obudziła się przynajmnie w kwietniu:) ja jestem w tygodniu sama od rana do wieczora, weekendy są za to ciężkie bo młody lata po domu jak burza, ciagle coś chce i muszę z nim walczyć o wszystko bo to taki mały anarchista :)

Mnie dziewczyny tez wiecznie kluje i mam wrażenie, ze Młody tak nisko kopie, ze zaraz wypadnie, dzis mnie zlapalo w nocy takie klucie, jakby mi promieniowalo do kolana.

Powiem Ci Nugusek, ze ja duzo bardzo leze, ale tez sie juz nie nakręcam, jak wcześniej, jeśli musze wstać, a to sobie okno otworze, a to usiądę na kilka sek sie napić, jem juz na półleżąco, bo zgaga mnie lapie straszliwa. Brzuch mam wysoko i urosl. Jestem ciekawa ile Młody przybrał, jeśli ja nie mogę jeść.
A brzuchol mam taki ;)

Załączniki

• WP_20170228_18_26_55_Pro.jpg
    WP_20170228_18_26_55_Pro.jpg
    695,9 KB · Wyświetleń: 81
Mnie dziewczyny tez wiecznie kluje i mam wrażenie, ze Młody tak nisko kopie, ze zaraz wypadnie, dzis mnie zlapalo w nocy takie klucie, jakby mi promieniowalo do kolana.

Powiem Ci Nugusek, ze ja duzo bardzo leze, ale tez sie juz nie nakręcam, jak wcześniej, jeśli musze wstać, a to sobie okno otworze, a to usiądę na kilka sek sie napić, jem juz na półleżąco, bo zgaga mnie lapie straszliwa. Brzuch mam wysoko i urosl. Jestem ciekawa ile Młody przybrał, jeśli ja nie mogę jeść.
A brzuchol mam taki ;)
Malutki jeszcze brzuszek masz :) ale pocieszę cię, ze mi mocno podrósł w ciągu ostatnich dwóch tygodni;p teraz mam taka piłkę ;p

Moja ginka tez mowi, ze maly, a na prawdę sporo juz urosl. Nie wiem jak ten mój prawie 2.5 kg klops sie tam mieści, ale na usg biedak mało ma miejsca. U mnie do 28 tyg w ogóle nie bylo brzucha, ja przyjechałam zw skierowaniem do szpitala, to położne kilka razy sprawdzały kartę, ze to niemożliwe, ze taki wiek ciąży. Ale moja mama do końca miala maly brzuch, dopiero w 36 tyg jej mocno wyskoczył, także moze taka uroda. Moja ginka tez mowi, zw możliwe, ze od mocnych mięśni on sie tak nie rozciaga, ja bardzo duzo ćwiczyłam przed i faktycznie brzuch mialam dosyc solidnie umięśniony.

Ja tez mam pileczke;-) chociaz wreszcie troche ja widac i ktoś mi ustapi miejsca np w poczekalni;-) wazne zeby dzidzius sobie rosl a jaki brzuch mamy to juz natura za nas zdecyduje;-) chociaz mi zawsze takie pileczki sie podobaly jak u innych widziałam;-)

reklama
A mojej kumpeli tak rósł rósł do 28 tc i sie bala co to będzie, a potem sie zatrzymał i ma niewiele większy ode mnie, także to pewnie zależy po prostu od budowy i jakiś predyspozycji ;) najważniejsze, żeby maluszki były zdrowe i silne.

Chociaż powiem Wam dziewczyny, ze ja w ciąży mało przybrałam i tak zazdroszczę tym, które sie troche tym brzuszkiem mogą chwalić, wyjsc gdzieś w sukience i troche poeksponowac brzusio. Ja zmieniam tylko piżamy;)

Do góry