reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Chciałabym już odhaczyć 27:) a to dopiero za ponad miesiąc...normalnie mam wrażenie, że czas stoi w miejscu. W normalnym życiu to byłam załamana, że czas za szybko płynie...teraz dużo bym za to dała.

reklama
Chciałam sobie wstawić suwaczek ale chyba jednak jestem blondynką...wszystko zrobiłam według instrukcji, a suwaczka nie ma...

Hej dziewczyny. Ja sobie leze w szpitalnym lozku. Dostalam na start magnez w kroplowce, pobralil mi wymaz, zrobili ktg a w ogole przy samym przyjeciu polozna mnie wystraszyla ze tetna nie slyszy odpowiedniegi 102 do 114 bylo. Ja sama zbladlam bo przeciez bylo ok... Ale pozniej na ktg wyszlo 142 wiec idealnie. Dostalam jeden zastrzyk sterydow dexaven mi podaja maja byc 4 dawki w odstepach 12 godzin. Zmartwilo mnie plamienie podczas badania ginekologicznego ale to moze przez moja nadzerke... Szyjka podobno dobrze trzyma a maluszek ma 1020 gram. Oby tylko wyniki wyszly dobre....

Hej dziewczyny. Ja sobie leze w szpitalnym lozku. Dostalam na start magnez w kroplowce, pobralil mi wymaz, zrobili ktg a w ogole przy samym przyjeciu polozna mnie wystraszyla ze tetna nie slyszy odpowiedniegi 102 do 114 bylo. Ja sama zbladlam bo przeciez bylo ok... Ale pozniej na ktg wyszlo 142 wiec idealnie. Dostalam jeden zastrzyk sterydow dexaven mi podaja maja byc 4 dawki w odstepach 12 godzin. Zmartwilo mnie plamienie podczas badania ginekologicznego ale to moze przez moja nadzerke... Szyjka podobno dobrze trzyma a maluszek ma 1020 gram. Oby tylko wyniki wyszly dobre....
Ja tez plamilam ostatnio po badaniu dwukrotnie, wiec spokojnie :)

A ja dzisiaj po badaniu... zostaje w szpitalu, bo mamy arytmię na ktg i wole być tu niż w domu i nie zdążyć do tego szpitala z powrotem... bo mamy do niego 60km. A szyjka ma nadal 0,5cm, ale się zamknęła ;p a najśmieszniejsze jest to, ze jestem już bez leków, myślałam, ze to trochę popchnie akcje, a tu szyjka się wzmocniła nieco. Dalej czekamy na rozwój wydarzeń. Dzisiaj 34 i 5 a mała ma 2900 :)

U mnie na ktg wyszly skurcze ale chyba 9proc. To duzo czy nie?
Nygusek masz racje ze wolisz zostac bo jestes pod kontrola a tak jakbys wyszla i coś się stalo to bys sobie nie darowala...
AgaBabajaga ja sie wystaszylam czy mi czopa nie wygrzebali...

Cześć dziewczyny!

Co u reszty? Nie leżącej w szpitalu? ;) jak poniedziałkowe samopoczucie? U mnie już prawie 25tc szok

Dziewczyny leżące szczerze to Wam trochę zazdroszczę pobytu w szpitalu ;) mi brzuch chce eksplodować i do tego ból krocza mam coraz silniejszy - oby to nie oznaki porodu a jedynie przygotowań i ćwiczeń ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nina No coś ty, przeciez ci tam aż tak mocno na pewno nie grzebali W ciazy śluzówka jest przekrwiona i łatwo o uszkodzenie, a jeszcze jak nasz nadzerke to pewnie przez to. Pewnie do jutra ci to plamienie przejdzie, zreszta jesteś w szpitalu wiec jakby co to odpowiednio zadziałają. Nie wiem jakie to skurcze 9% , ja ostatnio podczas Ktg miałam 2 razy skurcz ale na zapisie były to tylko małe górki poniżej linii granicznej. Tylko ze brzuch napiął się akurat z prawej strony a te diody miałam przypięte z lewej...Ktg chyba rejestruje tylko te mocne skurcze.

reklama
Kathleen mnie boli/ kłuje od wczoraj w jednym miejscu brzuch. Bardziej z prawej strony, tak w połowie pomiędzy pępkiem, a linia bikini. W nocy tylko z dwa razy obudził mnie skurcz wiec nie było zle. Od rana napina się tylko jak wstanę. Tylko ten dziwny ból mnie martwi, czuje to tak jakbym w tym miejscu miała poobijana macice i oczywiście wyobraźnia mi podpowiada, ze to coś złego. Tragedia z tymi dziwnymi objawami;) Zazdroszczę ci, ze to już 25 tc:) u mnie jeszcze dalego do tego etapu... i szczerze mówiąc chyba tez bym się położyła na taki przegląd do szpitala. W szpitalu zawsze ma się jednak większe poczucie bezpieczeństwa. A ten ból w kroczu to jakie to uczucie? Cały czad boli? W środku tak głęboko?

Do góry